amsterdam

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Amsterdam – Kontrastenes by

Send forespørsel

En lang-weekend i turistvennlige og gjestfrie Amsterdam kan være både innholdsrik og avslappende. Kanalene, de smale gatene og de vakre broene gir byen et sjarmerende uttrykk og gjenspeiler Amsterdams fortid som fiskerlandsby. Reis hit om våren, og få med deg den fantastiske tulipanblomstringen.

Hopp på en kanalbåt og se byen fra vannflaten. Kanalene er oppført på UNESCOS verdensarvliste. På kvelden kan du ta et mer stemningsfullt middagscruise. Tar du med barna, anbefaler vi et pannekakecruise!

Amsterdam er en flerkulturell by, og her kan du spise mat fra hele verden. Indonesisk mat er en spesialitet, ettersom Indonesia tidligere var nederlandsk koloni. For under 200 kroner får du et godt måltid.  Ønsker du « fine dining » kan du besøke Molen De Dikker, en restaurant som ligger i en gammel vindmølle fra 1672. Nederlenderne selv liker godt å tilbringe tid på kafé, som de gjerne omtaler som sitt andre hjem. På de brune kafèene kan du ta en øl og kanskje en genever, den lokale drikken som er laget på samme måte som whisky.

Med tanke på at de mest berømte kunstmalerne i verden er nederlendere, er det naturlig at verdenskjente museer er blant byens hovedattraksjoner. Her bør du besøke Rijksmuseum med verker av Rembrandt, hvor hans meste kjente maleri « Nattevakten » er utstilt. Van Gogh-museet er også et sikkert valg.

Vil du ut i friluft, tar du turen til Vondelpark, en naturskjønn park for picnic, spaserturer, sykkelturer eller  en tur på rulleskøyter. I det tidligere arbeiderklasseområdet Jordaan kan du rusle rundt og stikke innom koselige kaféer, trendy butikker og spennende gallerier. De store designerne finner du i gatene Bethovenstraat, Cornelis Schuystraat og i elegante PC Hoofstraat. Foretrekker du de sjarmerende og spesielle butikkene, drar du til De Negen Straatjes (De Ni Smågatene) som er et koselig kvartal med vintage butikker, kaféer og kunstgallerier. I Waterlooplein, det tidligere jødiske kvarteret,  finner du et  kjempestort loppemarked med kuriositeter av alle mulige slag. Du kan også dra til  Prinsengracht 263, og se bygningen hvor Anne Frank og hennes familie gjemte seg i to år  for nazistene under 2. Verdenskrig.

Oppdag Amsterdam du også – vi hjelper deg gjerne med å planlegge en tur som passer for deg og ditt reisefølge.

kart over amsterdam

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Nederlandsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 755 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Van Gogh Museum
Rijksmuseum
Jordaan
Heineeken

inventive tur berlin

Berlin

Berlin har noe for alle og enhver. Med direkterute fra de fleste norske storbyer er dette en attraktiv by for de fleste bedrifter. Det gunstige prisnivået til sammenlignet med andre storbyer er også en fordel. Berlin kan skimte med gode restauranter og et høyt nivå på hotell standard

Les mer >

bedriftsreise københavn

København

Også kalt kongens by! Dette er «scandinavias» hovedstad og tiltrekker næringsliv og turister fra hele verden. Som norsk vil du finne deg godt til rette i denne hyggelige «storbyen». København har gode konferansefasiliteter. Hvorfor ikke ta med bedriften ut på et middagsshow?

Les mer >