firmatur i budapest

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Budapest – En kort flytur fra Norge

Send forespørsel

Budapest kalles Øst-Europas Paris, og er en spennende og vakker by – en av Europas største. Byen byr på en spennende blanding mellom asiatiske og europeiske kulturer. Her kan du bo billig eller eksklusivt, spise godt, oppleve kultur og unne deg spabad for en billig penge. Alt dette en kort flytur fra Norge.

Byen Budapest deles i to av elva Donau; med den mer eksklusive delen Buda på vestre side, og den mer sentrumsnære Pest på den østre siden. Flere broer forbinder de to bydelene og det er enkelt å ta seg mellom de to til fots. Den vakre Széchenyi-broen var første link mellom disse bydelene. Donau renner videre gjennom Bratislava og Wien, og dit kan du faktisk ta båten fra Budapest om du har god tid. Resten av Europa er bare en togtur unna. Det er flere guidede turer å delta på rundt i Budapest; som gruppetur anbefaler  vi en fottur på kveldstid som byr på unike fotomuligheter av Budapests vakre bygninger. Ta også en tur med Millennium Undergound Railway; verdens nest eldste metro-linje.

Byen har storslagen arkitektur, imponerende kirkebygninger og dampende spabad, og det er lett å forstå at den fikk plass på UNESCOs verdensarvliste. Budapest har historie fra romersk tid, og var en gang blant Europas mest betydningsfulle byer. Det tidligere kongelige palasset fra 1200-tallet huser nå to museer og nasjonalbiblioteket. Széchenyi-badet er definitivt verdt et besøk; her finner du 18 bassenger som holder 38 grader året rundt. Et slag sjakk på flytende sjakkbrett mens snøen laver ned i trærne utenfor er en uforglemmelig opplevelse.

Koselige små gater og smug, stemningsfulle puber, koselige hoteller og gode restauranter preger byen. Ungarsk mat er en fusjon av asiatisk mat, fransk, tysk, italiensk og slavisk mattradisjon. Prøv for eksempel fylt csülök (pattegris) eller et utvalg av savanyúság (syltede grønnsaker). Vi anbefaler en mat- og vinsmakingstur rundt i byen! Er du opptatt av shopping finner du alle de store merkene i Deák Ferenc utca. Skal du kjøpe med deg noe hjem kan det være porselen, varer med tradisjonelle broderier, eller ungarsk mat eller vin. Besøk gjerne mathallen som ligger på Pest-siden av Frihetsbroen.

Frister en firmatur til Budapest? La oss i Signaturreiser planlegge et event som passer perfekt for deg og ditt reisefølge

gruppereise i budapest

Fakta

Valuta: Forint
Språk: Ungarsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: ca 1,7 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Halaszbastya
Szent Istvan Bazilika
Slottshaugen
Parlamentet
Slottshaugen
Danube

gruppereise san sebastian

SAN SEBASTIAN

Ønsker du og ditt firma en tur med litt mer fart og spenning, så er dette den perfekte destinasjonen. Den spanske surfekulturen har sin rot her, og det finnes mange muligheter for bølgesurfing og annen vannsport

Les mer >

reise til gdansk

GDANSK

Storbylivet kan også kombineres med strandliv, da du finner kilometervis med sandstrender like utenfor byen som vender ut mot Det Baltiske Hav.

Les mer >