firmatur i gdansk

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Gdansk er en av Polens eldste byer, som byr på en herlig atmosfære med koselige restauranter, puber og moderne kultur. Her kan du få en følelse av å reise tilbake til middelalderen ved å gå gatelangs i de trange gatene, eller nyte en avslappende dag med shopping og champagne.

I denne kystbyen er det en lang gågate som kalles det lange markedet istedenfor det klassiske torget man finner i de fleste byer. Det er en sann fornøyelse å gå langs gatene i sentrum og ved elvene som ligger rundt om i byen. Her finner du små, koselige kafeer og restauranter, og også mange historiske bygg. Byen preges av at det er brukt mye tid på gjenoppbygging etter andre verdenskrig. Ved anskaffelse av et turistkort kan man enkelt oppleve de mest kjente museene, Dwor Artusa og nasjonalmuseet, eller Slottet i Malborg.

Som Polens største havneby er den godt vant til tilreisende fra all verdens kanter, og kan by på alt fra Østeuropeisk mat til internasjonale retter. Her finner du rimelig vin, godt øl, eller hvis du ønsker, den sterke urtelikøren Danziger Goldwasser. Byen er kjent for sine koselige uterestaurant og puber, og ikke minst uteliv da det er en stor universitetsby. De mest sjarmerende byggene og gatene finner du sentralt i gamlebyen, som også har noen av de beste hotellene. Det er et stort pluss at det er enkelt å gå rundt og man finner lett frem.

Denne byen får deg til å smile av de ekstremt lave, lokale prisene. Vi anbefaler et besøk til en av de mange spa resortene som finnes rundt om i byen, eller noen av de mange kultur opplevelsene som tilbys til hver en tid. Byen kan minne litt om et fargerikt Amsterdam, da shoppingmulighetene er svært gode. Storbylivet kan også kombineres med strandliv, da du finner kilometervis med sandstrender like utenfor byen som vender ut mot Det Baltiske Hav.  Det er en ypperlig destinasjon for gruppereiser, da byen har noe å tilby for enhver.

En gruppereise hit anbefales på det sterkeste! Høres Gdansk ut som en by for deg og ditt firma? Ta kontakt med oss og vi skreddersyr en firmatur som passer perfekt.

gdansk

Fakta

Valuta: Zloty
Språk: Polsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: ca 450 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Gamlebyen
Dluga gaten
Mariacka
Oliwa Katedralen

Riga

RIGA

Kombinasjonen mellom moderne byliv, shopping og heftig kulturliv, blandet med et behagelig prisnivå, har gjort denne byen til et mål for turistene

Les mer >

Wien

WIEN

Hvis du er lei av turistattraksjoner og shopping, kan Wien by på Wienerkafeer, godt øl eller hvitvin av ypperste klasse

Les mer >