firmatur til krakow

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Krakow-Vakker og pulserende

Send forespørsel

Med vakker arkitektur fra renessansen, barokken og gotikken har Kraków en herskapelig atmosfære som tar deg langt tilbake I tid. I tillegg kan du utforske et mørkt, men viktig kapittel fra nyere historie; andre verdenskrig..

En gang Polens hovedstad, og fortsatt den nest største byen med rundt 750 000 innbyggere. Kraków har en rik kulturarv takket være den sentrale posisjonen byen har hatt innen vitenskap, kultur og handel. De vakre palassene, kirkene og herregårdene har sørget for at byen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og gjør at byen regnes som Europas vakreste. Mange av disse byggene finner du i Stare Miasto; gamlebyen. Wawel-slottet og Mariakirken er verdt å få med seg. Sistnevnte ligger like ved Hovedtorget i byen, der du også finner markedsplassen. Krakóws spesialiteter er rav og krystall, noe du kan se nærmere på her. Ønsker du å shoppe mer, kan du fortsette ned handlegaten Florianska. Byen kan fint utforskes til fots, eller kanskje du vil ta en runde med hest og vogn?

Det kan også være verdt å vurdere et par utflukter. Ca en times kjøring utenfor byen ligger saltgruven Wieliczka. Den har vært i drift siden 1200-tallet, og nede i de 300 kilometerne med gruveganger er det hogget ut gallerier med kunst, og til og med en hel katedral – St. Kingas Kapell. En annen utflukt man kan vurdere, er konsentrasjonsleiren Auschwitz, i byen Oswiecim. Dyktige guider tar deg gjennom en vond, men viktig del av vår nyere historie.

Tilbake i selve Kraków kan man besøke Oscar Schindlers emaljefabrikk, som i 2010 ble omgjort til museum. Museet viser hvordan jødiske familier levde under 2. Verdenskrig. Vi anbefaler også et besøk i den jødiske bydelen Kazimierz, der du finner spennende markeder med antikviteter og skinnvarer, og et blomstrende uteliv med barer og kafeer. Både i Kazimierz og gamlebyen åpnes stadig nye nattklubber, og Kraków kan også skilte med tre kasinoer.

Gamlebyen har et rikt tilbud av restauranter og bistroer. Benytt anledningen til å sjekke ut polsk mattradisjon, med retter som rødbetesuppe og nasjonalretten bigos, som består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Det er også flotte gourmetrestauranter her, der du kan få fantastisk mat for en rimelig penge – prisnivået i Polen er mye lavere enn i Norge.

Vi skreddersyr gjerne en gruppetur for deg og ditt reisefølge med akkurat de opplevelsene dere ønsker å ha med dere fra vakre Kraków. Vi lover at byen vil gjøre varig inntrykk på dere, og passer utmerket for kurs og konferanse og større events.

gruppreise til krakow

Fakta

Valuta: Zloty
Språk: Polsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 750 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Gamlebyen
Saltgruvene
Auschwitz
Wawel Katedralen
Jødiske distrikt

budapest

BUDAPEST

Byen har storslagen arkitektur, imponerende kirkebygninger og dampende spabad, og det er lett å forstå at den fikk plass på UNESCOs verdensarvliste. Via vårt gode kontaktnettverk er vi sikker på at dere får en flott firmatur til Budapest

Les mer >

Praha

PRAHA

Det er en opplevelse å vandre på plassen ved klokketårnet i Praha under julemarkedet. Da bugner det av spennende mat, drikke og ulik lokal kunst i bodene. Skal dere på firmatur rundt juletider er dette absolutt en by vi anbefaler

Les mer >