firmatur i milano

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Milano – kunst, kultur og shopping

Send forespørsel

Milano er den nest største byen i Italia og må oppleves. Det er en eksklusiv by som betegnes som motens mekka. Denne byen har også mye annet å tilby i form av kunst og kultur, og spesielt god mat. Her kan du få en opplevelse utenom det vanlige, ved å kombinere sol, bad, shopping og ikke minst fotball.

Denne moderne metropolen er på mange måter annerledes enn andre italienske byer. Byen er svært elegant og kan tilby de mest fasjonable butikkene i verden. Ved å vandre gatelangs i de små sidegatene kan man finne mindre butikker som er litt snillere mot lommeboken enn de største motehusene. Her kan du også oppleve italiensk historie og arkitektur på sitt beste. Den spektakulære domen, Duomo di Milano, er imponerende og beundringsverdig og absolutt verd et besøk. Den ligger i det geografiske hjertet av hva som en gang var hovedstaden i det romerske keiserriket, noe den viser gjennom skjønnhet og appell som fortsatt driver byen i dag. De byr også selvsagt på en av verdens største severdigheter, nemlig Leonardo da Vincis ”Den siste nattverden”. Her kan du finne både gamle og nye kunstsamlinger som er preget av sterk historie.

Hver helg er det duket for fotballkamp på San Siro eller Giuseppe Meazza stadion, enten det er AC Milan eller Inter Milano. Disse to rivalene kan gi deg et minne for livet, da de byr på spennende fotball og en fest uten like. Er du heldig har de kanskje en konsert på stadion i løpet av oppholdet, den har nemlig hatt besøk av flere av de store artistlegendene, som Michael Jackson, David Bowie og Red Hot Chilli Peppers. Skal man hit, så bør man sette av en kveld til å oppleve deres uteliv. De tilbyr alt fra de mest fancy nattklubbene, til små tradisjonelle tavernaer til koselige barer og live musikk.

Den italienske maten er det ikke noe å si på. Man kan ikke besøke Milano uten en smak av italiensk pizza eller iskrem, men de har også mye mer å by på. I byens bohemkvarter kan du finne smale sjarmerende gater, med typiske italienske restauranter. Her kan du få Risotto alla Milanese eller den tradisjonelle gryteretten Cassöula, noe de selvsagt serverer med et glass god vin. Den lokale hvitvinen er ofte et godt valg, men man får også gode rødviner som kommer fra Toscana.

Her kan man nyte firmaturen fullt ut med å kombinere storbylivet med sol og bading. Nærmeste strand ligger ikke langt fra byen og er et populært utfartssted, både for besøkende og lokalbefolkningen. Man kan føle historien og se på skjønnheten ved å vandre rundt i gatene, og slappe av med god mat og vin ved en av de mange trivelige italienske restaurantene i smågatene. Denne destinasjonen er godt tilrettelagt for en firmatur, da den kan legges etter et fotball event eller weekendtur.

Milano må oppleves og er en by man garantert blir forelsket i. Ønsker du og din bedrift en gruppereise hit?

Ta kontakt med oss og vi skreddersyr din firmatur til denne vakre metropolen.

gruppereise i milano

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Italiensk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 1,4 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Duomo Di Milano
L’Ultima Cena
Galleria Vittorio Emanuele

gruppereise i roma

ROMA

Etter 3000 år med byutvikling har Roma blitt en av de mest spennende hovedstedene i Europa. Her kan man leve livet fullt ut med utrolig god mat, verdens beste kaffe, deilig vin og lange netter hvis man ønsker

Les mer >

firmatur i budapest

BUDAPEST

Byen har storslagen arkitektur, imponerende kirkebygninger og dampende spabad, og det er lett å forstå at den fikk plass på UNESCOs verdensarvliste

Les mer >