firmatur i praha

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Praha – En storslagen historie

Send forespørsel

Reis på firmatur til Praha, og nyt byens gode atmosfære og vakre arkitektur. Uansett årstid kan du finne avslapping og gode opplevelser blant brostensbelagte gater, flotte bygninger, yrende folkeliv og Prahas spennende og storslagne historie.

I Middelalderen var Praha Europas hovedstad. Det unike med Praha er at man kan følge byens utvikling gjennom dens godt bevarte arkitektur fra ulike tidsperioder; jugendstil og barokk, gotisk og neoklassisisme. Praha kalles ofte «byen med de tusen spir», noe utsikten fra den storslåtte borgen Hradčany bekrefter. En spasertur over den 600 år gamle Karlsbroen og rundt i de trange små portrom og smug er en flott opplevelse. Atmosfæren i byen er hyggelig, og du finner fort en vinbar eller restaurant der du kan nyte et godt glass vin eller en lokal øl.

Det er en opplevelse å vandre på plassen ved klokketårnet i Praha under julemarkedet. Da bugner det av spennende mat, drikke og ulik lokal kunst i bodene. Stemningen er topp, kanskje noe av grunnen til at Praha er en favoritt med tanke på juleshopping for nordmenn.

Praha er etter hvert blitt kjent for bra shopping. Krystall og antikviteter finner du i mange sentrumsbutikker, og vil du handle mer moderne og eksklusivt velger du den elegante shoppinggata Parizska. Det generelle prisnivået i Praha er behagelig. Her kan du spise, drikke og more deg uten at det koster deg for mye. Maten i Praha er variert, du kan velge i mange ulike lokale restauranter. Et sikkert valg i løpet av oppholdet, er et måltid med svinekjøtt, kål og knødler samt en lokal tsjekkisk øl! Om du vil heve nivået kan et besøk på Kampa Park ved Karlsbroen anbefales. Restauranten har norske eierinteresser, og utsikten over elva er svært vakker. Restauranten besøkes også av mange celebre gjester, du vil finne et fotogalleri av ulike verdensstjerner som har gjestet stedet.

For den kulturinteresserte kan vi også nevne Prahas mange teatre, musikklubber og gallerier. Kjente kunstnere som Franz Kafka, Antonin Dvorak og Milan Kundera kommer opprinnelig fra denne byen. Vi anbefaler et besøk til Prahas statsopera – den vakkert utsmykkede bygningen er en opplevelse i seg selv!

Vi i Signaturreise vet hva Praha har å by på, og hjelper deg gjerne med å planlegge din firma tur hit!

gruppereise i praha

Fakta

Valuta: Tsjekkisk Koruna
Språk: Tsjekkisk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 1,2 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Gamlebyen
Karlsbroen
Gamletorget
St. Vitus Katedral
Praha Slott

firmatur til gdansk

GDANSK

Som Polens største havneby er den godt vant til tilreisende fra all verdens kanter, og kan by på alt fra Østeuropeisk mat til internasjonale retter

Les mer >

firmatur til riga

RIGA

Hvis du liker shopping, kommer du til å elske denne byen. Her har de et godt utvalg av internasjonale merkevarer til brøkdel av prisen vi finner i Norge.

Les mer >