fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

ROMA – Vakker og imponerende

Send forespørsel

Roma er Italias hovedstad, og blir ofte referert som ”den hellige by”. Byen byr på en rekke særegne inntrykk, hvor du kan gå gjennom historien i de mange, interessante gatene. Den er på mange måter et museum i seg selv, og er at av de vakreste og mest inspirerende hovedstader. Opplev din firmatur i denne byen, en tur du sent vil glemme.

Få byer kan by på like forbløffende kunst som Roma. Gjennom sin historie har denne byen reist stor vestlig kunst og oppfostret mange historiske kunstnere som har satt sitt preg over byen. Her finner du utrolig mange historiske skatter, deriblant verdens største amfiteater, Colosseum. Det ble bygd i år 80, og er på tross av nedslitte kanter, fortsatt like vakker og imponerende. I det romerske forum finner du de aller fleste sentrale byggene, da dette er fra gammelt av sentrum av Romerriket. I denne byen ligger også den vakreste og mest hellige kirken i hele den katolske verden, Basilica Sancti Petri (Peterskirken). Det historiske sentrum er relativt lite, slik at det er enkelt og lettvint å komme seg rundt og få en titt på det man måtte ønske.

Etter 3000 år med byutvikling har Roma blitt en av de mest spennende hovedstedene i Europa. Her kan man leve livet fullt ut med utrolig god mat, verdens beste kaffe, deilig vin og lange netter hvis man ønsker. Roma er kjent for sin spaghetti alla carbonara, hvor du forvente noe helt annet enn posene vi er vant til. Her kan man nyte noe av det beste Italiansk mat og vin har å tilby, med lokale og koselige restauranter. Romerne er lidenskapelig opptatt av mye, men kaffe er en av deres spesialiteter. Man kan ikke forlate byen uten en smakebit av nypresset espresso, og kanskje en scoop iskrem fra en av de beste iskremsjappene i byen, Giolitti.

I denne byen kan man enkelt gå rundt å nyte de koselige gatene og de pene torgene. Du kan du komme over interessante marked, og noen av de mest eksklusive handlegater som byr på Italiensk mote. Romerne er elegante og særegne, og bryr seg mye om kvalitet. På kveldstid vekkes det liv til gatene og de mange barene og nattklubbene som ligger lett tilgjengelig. Enten man vil nyte en kveld på en finere restaurant eller holde på til sent på kveld, Roma er en by for alle og en ypperlig destinasjon for gruppereiser.

Ønsker du å legge din neste firmatur til denne vakre byen? Ta kontakt med oss og vi skreddersyr ditt neste firma event etter ønsker og behov.

gruppereise i roma

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Italiensk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 2,6 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Colloseum
Pantheon
Basilica di Santa Maria Maggiore
Sentro Storico
Palantine Hill

milano

MILANO

Man kan føle historien og se på skjønnheten ved å vandre rundt i gatene, og slappe av med god mat og vin ved en av de mange trivelige italienske restaurantene i smågatene

Les mer >

barcelona

BARCELONA

Barcelona er en fantastisk kunst- og kulturby. Arkitekten Antonio Gaudis byggverk er gjennomgående i hele Barcelona. Den uferdige kirken La Sagrada Familia, er Gaudis hovedverk og er et « must ».

Les mer >