fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

St. Petersburg – Et optimalt reisemål

Send forespørsel

Ta turen til Russlands kulturhovedstad og opplev fantastiske og spennende omgivelser kun to timers reisetid fra Norge. Et optimalt reisemål for firmatur eller firma events. Byen har så mangt å tilby at det er umulig å ikke finne noe som tilfredsstiller hver og en.

St. Petersburg, også kjent som Petrograd og Leningrad. Kjært barn har mange navn!
Selv om byen ikke er eldre enn 300 år, skorter det ikke på historie og kultur i Russlands nest største by. Byen var landets hovedstad frem til 1918 og hovedsete for tsarfamilien og ble senere en svært viktig by i den tidligere Sovjetunionen. I tillegg har byen en spesiell historie å fortelle fra andre verdenskrig.
Alt dette og mere til kan gjenoppleves på et av de 182 museene som befinner seg i byen som tar for seg alt fra historie og kunst til vodka og Faberge-egg. Spesielt verdt å få med seg er «Det russiske museum» som i tillegg til å befinne seg i imponerende lokaler kan flagge med å være verdens største senter for russisk kunst.

Man trenger ikke nødvendigvis gå på museum for å se spektakulære syn i denne byen. Her kan man simpelthen bare vandre i gatene og beundre den fantastiske arkitekturen, inspirert av herskapelig italiensk- og storslått sovjetisk arkitektur. Verdt å få med seg er blant annet Vinterpalasset og Spas Na Krovi-kirken med sine karakteristiske utsmykninger. Har man noen dager på seg er det også å anbefale en utflukt til Peterhof, et gedigent palassanlegg etter Peter den store. Her får man storslått arkitektur, nydelige parker og overdådige fontener.

En pause fra all gåingen kan jo være fristende. Da kan man hoppe på en båt som tar deg og reisefølget med ute på elva eller inn i kanalene som går gjennom deler av byen. Dette gir et unikt perspektiv og et vakkert bilde på byen som også omtales som Nord-Europas svar på Venezia.

Har man fått nok av sightseeing kan St. Petersburg tilby shopping på høyde med andre storbyer i Europa. Her kan vi anbefale «Bolshoy Gostiny Dvor», byens eldste varehus og en av de første varehusene av sitt slag i verden. Her finner man alt man skulle ønske, alt fra klær og tilbehør til interiør og souvenirer.
Etter en lang dag med ovennevnte aktiviteter kan det være greit med påfyll. St. Petersburg er den mest vestlig inspirerte byen i Europa og kan derfor tilby mat fra mange forskjellige kjøkken og i mange forskjellige prisklasser. Et par plasser verdt å merke seg er blant annet den trivelige restauranten «Tbiliso» som tilbyr fantastisk mat fra det Georgianske kjøkken til overkommelige priser. Ønsker man derimot å bruke litt penger på mat kan vi anbefale den ærverdige restauranten «Palkin» som er St. Peterburgs mest kjente gourmet-restaurant, her får man utsøkt mat fra det russiske og franske kjøkken.
En fin avslutning på en kveld i St. Petersburg kan være på en av byens mange klassiske russike barer, på en av de mange musikkscenene som har blomstret opp det siste tiåret eller på en av de verdenskjente teatrene som befinner seg i byen. Her befinner både Mariisnky og Alexandrinsky-teateret seg, begge kjent for sine flotte ballettoppsetninger.

Vi i Signaturreise hjelper deg  gjerne med å planlegge firmaturen til denne eksotiske destinasjonen

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Irsk / Engelsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 525 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (Må ha med adapter)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Whiskeybryggeri
St. Patricks kirken
Shoppinggaten Knightsbrew

Almudena-Cathedral-and-Royal-Palace,-Madrid-(Spain)-000055825652_Large

NEW YEAR, NEW YOU

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Les mer >

Brandenburg Gate in Berlin at night. Germany.

NEW YEAR, NEW YOU

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Les mer >