firmatur til lyon

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Lyon – gastronomiens mekka

Send forespørsel

I Frankrikes nest største by får du noe av det beste som finnes av mat, tilberedt av de dyktigste kokkene, du kan oppleve et storlag i den franske ligaen, se unik arkitektur fra ny og gammel tid. Rett og slett storbyliv servert på sølvfat.

Der elvene Saône og Rhône møtes finner du Lyon. Byen er tredelt, med gamlebyen på vestbredden av Saône, bysentrum på Presqu’ile, og den nyere byen på østbredden av Rhône. Gamlebyen har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1998. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus – en bydel med sjel. Gamlebyen ligger i ly for Fourvièreåsen, byens høyeste punkt. Dra opp dit for panoramautsikt over byen. Der finner du også den hvite Basiliquekirken og to gamle romerske teatre. I bysentrum ligger de fleste museene, og koselige torg og plasser. På kveldstid lyses rundt 150 av de vakre bygningene opp – et spektakulært syn. Her finner man også bygninger dekorert med livaktige veggmalerier, det ene med motiver hentet fra Lyons historie. Om du er interessert videre innføring, er kanskje Silkemuseet verdt et besøk – for å få et innblikk i en tid da Lyon var verdens silkehovedstad. Eller frister kanskje en fotballkamp hakket mer – er du heldig spiller Lyon mot Paris Saint Germain eller andre storlag.

Det er likevel maten Lyon er mest kjent for. Den lyonesiske kjøkken kjennetegnes av at råvarene får dominere, uten å overdøves av krydder og oljer. På klassiske ”bouchons” får du ærlig fransk mat av høy kvalitet til en svært billig penge. Byens restauranter har totalt 22 michelinstjerner, men på michelinrestauranter kan prisen være noe høyere – til gjengeld er du garantert mat i verdensklasse. Lyons posisjon i gastronomien er mye takket være den berømte kokken Paul Bocuse. Han har drevet mange anerkjente restauranter, blant annet L’Auberges du Pont de Collognes – en av få restauranter på verdensbasis med tre stjerner i Michelinguiden. Bocuse har gitt navnet sitt til den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’or som arrangeres i Lyon annet hvert år. På markedet Quai St. Antoine kan du handle mat side om side med Frankrikes beste kokker – om du er oppe tidlig nok. Eventuelt kan du besøke innendørsmarkedet Les Halles des Lyon, som også har et fantastisk utvalg.

Vi kan tilby guide som snakker flytende fransk, og i tillegg kan vi ordne med en kokk i toppsjiktet som kan tilby unik innsikt i Lyons restaurant- og matliv. Bli med oss til Lyon; vi lager en firma tur og syr sammen et event etter ditt reisefølges ønsker og behov.

gruppereise i lyon

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Demokrati
Antall innbyggere: 490 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (Samme som i Norge)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

L’Auberges du Pont de Collognes
Basiliquekirken
Gamlebyen
Silkemuseet

bedriftsreise i lisboa

LISBOA

Lisboa passe for de aller fleste, og er en perfekt destinasjon for en firmatur. Her kan det legges til rette for gode hotell til en rimeligere pris, god bespisning og fantastiske utflukter i godt vær

Les mer >

bedriftsreise i franske riviera

FRANSKE RIVIERA

Det finnes et utall spisesteder, fra enkle bistroer til ekslusive restauranter med stjerner – både av Michelin- og Hollywoodtypen

Les mer >