firmatur i marseille

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Marseille – Up and coming!

Send forespørsel

Marseille er Frankrikes eldste by og den største havnebyen i landet. Her kan man nyte solfylte dager med et glass fransk vin eller pasis ved en uterestaurant, eller på en solseng på en av de mange fine strendene som finnes.

Det har vært mange oppfatninger av denne byen, men mye har endret seg og den faller svært i smak hos oss. De koselige gatene langs den gamle bydelen består av brostein og bratte gater, og selv om det er en stor by er det lett å komme seg rundt til fots. Det naturlige midtpunktet i byen er havnen Vieux Port, hvor man videre kan spasere til den trivelige gaten Le Panier. Her kan man rusle rundt i en svært hyggelig atmosfære og få et historisk innslag av hvordan byen en gang var.

Går man videre til Quai de Port finner man mange spisesteder hvor man kan sitte og nyte god mat og vin, mens man titter på de historiske byggene. De er kjent for fiskesuppen, bouillabaisse, som er en delikatesse fra Marseille. Det franske kjøkken er kjent for å være et av verdens beste, og i denne byen kan man nyte franske spesialiteter som gåselever og froskelår. Du finner også alt av annen mat du måtte ønske. Vinen er de også svært kjent for, og den er vesentlige rimeligere enn hva man er vant til i Norge.

Kystbyen har mange strender og badeplasser, hvor man kan nyte sol nesten året rundt. En halvtimes båttur unna finner man festningen, Châteu d’If, som ligger på klippeøya If. Dette har tidligere vært et statsfengsel, hvor både prinser, opprørere og revolusjonærer har vært innsatt. Marseille har strender som ligger nært sentrum, hvor man kan slappe på dagtid eller oppleve mer liv og røre på kveldstid. Det er nemlig et samlingssted for de lokale, hvor de kommer for å nyte sommerkvelden. Hvis en ønsker mer aktivitet kan man gå tur eller klatre ved Calanques-klippene. Dette er et utrolig vakkert kyststed mellom Marseilles og Cassis, som trekker til seg alt fra spenstige turister til dykkere og vindsurfere.

Marseille er en ypperlig destinasjon for en gruppereise hvis en ønsker noe utenom det vanlige. Her kan sportslige aktiviteter kombineres med shopping og byliv, med noen stranddager hvis en ønsker det. De er kjent for sin fantastiske gastronomi, slik at en kan få noen av de beste restaurantopplevelsene.

Legg ditt neste firma event til Marsielle, og du vil ikke bli skuffet. Denne solfylte plassen faller i smak hos de fleste og er en spennende og vakker by.

Ta kontakt med oss og vi skreddersyr din neste firmatur etter behov og ønsker.

kart over marseille

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: ca 850 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt ( Som i Norge )
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Basilique Notre Dame de la Garde
Gamle Havnen
Calanque
Les Terrasses Du Port

bedriftsreise i paris

PARIS

En mengde vintagebutikker, lekre hoteller, kunstgallerier og ikke minst urbane og eksklusive restauranter, barer og utesteder.

Les mer >

bedriftsreise i london

LONDON

London har noe å tilby for alle, både historie, shoppingmuligheter, fotball, kulturopplevelser og interessante mennesker. Pundet sitt fall gjør det bedre enn noen gang å reise til london på firmatur

Les mer >