firmatur i madrid

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Madrid-Kulturell og spennende storby

Send forespørsel

Dra på firmatur til Madrid for flotte historiske og kulturelle opplevelser, et pulserende uteliv, vakre parker, fantastiske matopplevelser og muligheten til å se fotball i verdensklasse.

Madrid er Spanias hovedstad, og den største byen. Utforsk byen til fots eller på sykkel, eller ta metroen – som er en av de beste i Europa. Dra for eksempel til Retiroparken, som er en av verdens største byparker. Her kan du blant annet leie robåt, og dra ut på den kunstige innsjøen. På majestetiske Plaza Mayor fra 1500-tallet kan du ta inn byens atmosfære mens du nyter et glass i sola på en av de mange kafeene. Vi anbefaler å legge en gruppetur til Madrid om våren eller høsten, da sommerdagene her er voldsomt varme. I mathallen San Miguel kan du søke skygge, og samtidig smake på deilige oster, skinker, frukter, sjokolade og andre godsaker.

Madrid er kjent for sin kunstneriske arv, så du kommer nesten ikke utenom et besøk på Prado-museet – verdens største kunstmuseum. Her finner du malerier av alle de store europeiske mesterne. Madrid er også en moteby, og du får billigere designklær enn i andre europeiske storbyer. De store kjedene ligger i Gran Via (Storgaten).

Madrid har et yrende uteliv, med den høyeste tettheten av barer per hode, og madrilenoene fester gjerne hele natten og til tidlig morgen! Områdene rundt Plaza Santa Ana er gode steder for såkalt tapeo, eller bar-til-bar-runder. Vil du ha en uforglemmelig matopplevelse anbefaler vi å være ute i god tid, og bestill bord på Michelinrestauranten Diverxo – som har et kult pønkeimage.

gruppereise i madrid

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Spansk
Styresett: Konstitusjonelt monarki
Antall innbyggere: 3 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Vært obs på lommetyver

Regjeringen.no

Tips

Retiroparken
Plaza Mayor
Mathallen San Miguel
Prado-museet
Gran Via
Plaza Santa Ana

gruppereise i lyon

LYON

Gamlebyen har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1998. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus. Men når alt kommer til alt så handler Lyon om det franske kjøkken og unike mat-opplevelser

Les mer >

firmatur i san sebastian

SAN SEBASTIAN

I den skjellformede vakre sandbukta ligger den vakre byen San Sebastian. Byen er kjent for sine gourmet-restauranter og Pintxo-barer. En gruppereise til det stolte Baskerland byr på sterk kultur, politiske bevisste innbyggere, god mat og et livlig sentrum.

Les mer >