dublin

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Langweekend med ølsmaking i Dublin

Send forespørsel

Grunnlagt av vikinger, med spennende kirker og katedraler fra middelalderen, et sydende uteliv med god drikke og tradisjonell irsk folkemusikk har Dublin mye spennende å by på – bade i nåtid og fortid.

Dublin er hovedstad, og Irlands største by med rundt en halv million innbyggere. Bykjernen er kompakt, og du kan lett ta deg rundt til fots. Sentrum er delt av elven Liffey i en nord- og en sørside

Dublin har over 2000 puber, og mange av disse er samlet i områdene Temple Bar og Grafton street. Pubene serverer selvfølgelig den mørke Guiness-ølen, gjerne til live irsk folkemusikk. Dublin har fostret musikalske storheter som U2, Thin Lizzy og The Dubliners – irene har musikken i ryggraden. Tradisjonell irsk mat er ikke like kjent, men absolutt verdt å prøve. Maten er enkel og ærlig, mest kjent er irsk stuing lagd av lammekjøtt, poteter, persille og løk. Vi anbefaler spesielt å oppleve atmosfæren på Dublins eldste pub; The Brazen Head. Du finner også restauranter fra alle de store verdenskjøkkenene.

Om du vil se hvordan irene produserer sin berømte whisky og øl, bør du besøke Jameson Distillery og Guinness Storehouse. Begge steder har omvisninger og byr på smaksprøver. Dublin Castle er også en stor turistattraksjon. Etter at slottet ble bygd i 1210 har det blitt brukt som blant annet kongelig residens, fengsel og festning. En annen bygning med rik historie er Trinity College, grunnlagt på slutten av 1500-tallet. Universitetet er i dag mest kjent for sitt gamle bibliotek, som blant annet inneholder ”Book of Kells” – et vakkert manuskript fra 800-tallet som skal være verdens vakreste bok. I nærheten av colleget finner man ”The Stein”; en høy langstein som markerer hvor vikingene fortøyde sine skip.

Fra Trinity college går hovedgata Grafton street. Der finner du den eksklusive shoppingen med store merker. I enden av denne gata ligger St. Stephens Green, en flott bypark midt i byen. Vil du ha mer rimelig shopping kan du gå noen minutter til andre siden av elva, til Henry street der du finner high street-butikkene. I Dublins eldste område Christchurch finner du mange spennende antikvitetsforhandlere.

Dublin er en by som kan passe for alle, og vi skreddersyr gjerne en tur til Dublin som passer perfekt for deg og ditt reisefølge

kart dublin

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Irsk  / Engelsk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 525 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (Må ha med adapter)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Regjeringen.no

Tips

Whiskeybryggeri
St. Patricks kirken
Shoppinggaten Knightsbrew

london

LONDON

London har noe å tilby for alle, både historie, shoppingmuligheter, fotball, kulturopplevelser og interessante mennesker. Pundet sitt fall gjør det bedre enn noen gang å reise til london på firmatur

Les mer >

berlin

BERLIN

Berlinmuren, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potzdamer Platz; dette er noen av de kjente historiske stedene vi ønsker å se og høre om i Berlin. Hvorfor ikke legge din firmatur hit?

Les mer >