fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Liverpool – En kulturell storby

Send forespørsel

Det er en grunn til at mennesker forelsker seg i – og valfarter til Liverpool fra hele verden. Dette er byen som samler alt i gangavstand. Fra Beatles- og musikkhistorie, interessante museum, shopping i splitter nytt sentrum, noen av Storbritannias beste restauranter og et yrende kultur – og natteliv. Og kun en park skiller to av lagene i engelsk toppfotball. Her mangler det med andre ord på ikke trøkk, opplevelser og stemning.  Alt er pakka inn av gjestfrie ”scousere”, humoristiske og vennlige mennesker fra Liverpool med vikingblod i årene.

Har du aldri vært i Liverpool før, har du mye uoppdaget å glede deg til. Elsker du musikk, fotball, kultur, sjøfart, shopping, god mat, folk eller historie – har du valgt  rett reisedestinasjon.

Shopping

Liverpool ONE er et helt nytt sentrum bygd inne i sentrum som har servert Liverpool en av de beste shopping-mulighetene i England: Et konsentrert shoppingmekka over to etasjer og omliggende gågater og park, kino, minigolf og en rekke gode restauranter med uteservering på kjøpet. Her ligger alle de kjente merkene, både billigmerker, mellomdyre- og de mest eksklusive.  Gågata Church Street bunner ut i designerbutikker, vintage-butikker og hyggelige restauranter og kafeer.

 

Arkitektur

La deg bergta av alle de viktorianske, vakre bygningene her i kombinasjon med all ny, spennende arkitektur, for Liverpool er en by i full vekst og utvikling men har likevel vært god på å ivareta sin historie. Dette er byen i England med flest vakre viktorianske bygg utenfor London. Vannfronten med sine spektakulære bygg ligger på UNESCOs liste over verneverdige bygg, og på Albert Dock kan du besøke en rekke museum gratis eller spise på en av de hyggelige restaurantene i det gamle båtbygger-området, som har blitt bevart i sin vakre, rødbrune mursteinsstil og renovert til et stemningsfullt, populært område.

 

Musikk og kultur

Fordi Liverpool definerer seg som en kulturby (Europeisk kulturby i 2008), satser de på kultur. Det betyr at de fleste museer er gratis (med unntak av Beatles-museet og enkelte spesialutstillinger). Dessuten er det stor aktivitet både på de store scenene så vel som undergrunns-scenene. Det er alltid konserter eller teater på gang rundt i byen som tiltrekker seg talenter fra hele verden.

 

John, Paul, George og Ringo: Du verden hva dette firkløveret har gjort for å sette Liverpool by på verdenskartet. Og de har etterlatt seg mange severdige spor. I tillegg til selve Beatlesmuseet på Albert Dock, er det også mye annen fantastisk Beatles-historie å ta inn når du først er i musikk- og Beatles-mekka Liverpool: Penny Lane, Strawberry Fields, Beatles-vandring i guttenes fotspor og ikke minst Mathew Street, midt i sentrum av Liverpool, som er et must å besøke, med sitt yrende liv og musikkhistorie.

 

Korte avstander

De korte avstandene i Liverpool gjør byen til et ekstra attraktiv reisemål. Her slipper du frustrasjonen over all tid som går bort i trafikk-korker eller uendelige vandringer i undergrunnssystemet eller sammenklemt i overfylte transportmidler. I Liverpool er det aller meste i gangavstand. Det tar 20 minutter å gå gjennom byen. Mesteparten av tida på tur kan du bare nyte ruslende i byen, der du kan ta inn det yrende livet og gå på oppdagelsesferd mellom A til B.

 

Matopplevelser og natteliv

I Liverpool får du hele spekteret av gourmet-mat til mat fra alle verdens hjørner. Her finnes restauranter som er på lista over de beste både tapas-restaurantene og italienske restaurantene i hele England, store matopplevelser som kan bunne ut i en morsom kveld på byen på pub til pub-runde eller på en av de mange hyggelige og hippe barene i East Village. Sjansen er for øvrig stor for å treffe på en av de store fotballstjernene her i byen når du er ute og spiser.

 

Puster fotball

Om du liker fotball eller ikke er det fascinerende å ta del i fotballgalskapen i Liverpool, der Liverpool Football Club og Everton FC har klart å holde seg i toppserien i mange tiår og har delt en by mellom rødt og blått. Den elektriske stemninga og livet på fotballkamp er virkelig verdt å få med seg om man er fotball-fan eller ei. Dette er sportshistorie og tippekampen i levende livet og ekte fotball-galskap og følelser mellom seteradene.

 

Unikt nettverk

I Liverpool samarbeider vi med offisiell forfatter for Liverpool FC, Ragnhild Lund Ansnes og hennes musikkprodusent-ektemann Jostein Ansnes fra Dora3. De har vært tett på både fotballklubben og byen i årevis og kjenner til mange hemmelige byskatter og har et enormt nettverk i Liverpool. De stiller som både guider og foredragsholdere på våre turer og tar gjerne med seg en ekte Liverpool-legende til oss for inspirasjon og glede.

 

Les mer

 

 

Fakta

Valuta: Pund
Språk: Engelsk
Styresett: Monarki
Antall innbyggere: 500 000
Tidsforskjell: En time bak
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Tips

Anfield
East Village
Alfama
Miradouro da Senhora do Monte
Penny Lane, Strawberry Fields
Mathew Street
Gågata Church Street

bedriftsreise i kroatia

KROATIA

Split, Hvar,Brač, Korčula og Dubrovnik er bare noen av de vakre stedene som er verdt et besøk for ditt neste utenlands event. Vi legger gjerne til rette slik at du kan utforske de vakre omgivelsene

Les mer >

bedriftsreise i san sebastian

SAN SEBASTIAN

Destinasjonen er perfekt for en helg eller en lengre firmatur fylt med sol og late strandager kombinert med attraksjoner

Les mer >