firmatur i munchen

fb-ikon
g+-ikon
insta-ikon
link-ikon

Munchen og oktoberfest

Send forespørsel

Munchen er en utrolig spennende storby som blant annet er kjent for sin årlige oktoberfest og storslåtte arkitektur. Det er Tysklands uoffisielle sørlige hovedstad med kafeer i middelhavsstil og middeleuropeiske øl haller. Byen har et uortodoks utseende og kan by på attraksjoner for hver en smak.

I denne tyske storbyen føler man seg raskt velkommen. Byens motto er ”München mag dich” og betyr på norsk ”München liker deg”. Folk fra hele verden blir tiltrukket av dette stedet, spesielt på høsten når de arrangerer den årlige Oktoberfesten. Dette eventet trekker rundt 6 millioner øltørste turister fra hele verden. Selv om denne storbyen ligger lengst unna Norge, er den likevel den tyske byen som de fleste av oss har et forhold til. Byen har bevart sine lokale tradisjoner, og man kan ikke besøke denne byen uten en liten smak av deres lederhosen, bratwürst, jodling og tubamusikk. Her kan man også oppleve slott i flott barokk arkitektur, med blant annet Nymphenburg i spissen. Dette er en av de mest berømte severdighetene i Munchen, hvor man kan slappe i den tilhørende parken etter et besøk i slottet. Det store torget heter Marienplats og kan by på vakre bygninger og monumenter som Neues Rathaus (det Nye Rådhuset) og Mariasøylen. Her finnes man også alt man ønsker av shopping og restauranter. Et lite kvartal unna finner man den vakre Frauenkirche, som er selve symbolet på München.

Denne livsglade byen kan by på storartede dager med en følelse av luksus. Det er nemlig en av de mest velstående byene i Europa, hvor de med de mest luksuriøse bilmerkene pryder gatene. Velstanden har derimot ikke gått utover den tyske maten, som består av rause porsjoner og velsmakende retter. Typiske matretter er Weisswurst, Leberkaese og Schweinebraten. Du kan selvsagt få mer sofistikert mat om du ønsker, da München er en av få byer i Europa som har flere restauranter med tre Michelin-stjerner.

Hvis du og ditt firma er glad i øl og god stemning, så er absolutt dette stedet for deg. Det er noe helt spesielt å drikke øl på en typisk Biergarten, eller øl-hage som det kalles. Byen byr på rundt 200 biergartens, som har historie helt tilbake til 1812. Her kan dere nyte en iskald øl under kastanjetrær på en benk sammen med andre joviale tyskere. Kong Ludwig gav nemlig tillatelse til at bryggeriene kunne få solgt sitt øl som de ville, dermed er det nettopp dette du kan forvente deg; øl på et grønt bord under et kastanjetre.

Ønsker du og ditt firma å oppleve livsglade tyskere, storslått arkitektur og utsøkt tysk mat, så er München stedet for dere! Her er det også muligheter til å legge opp et event rundt den store Oktoberfesten.

Ta kontakt med oss, og vi guider deg gjerne gjennom en gledefylt tur til denne destinasjonen

gruppereise til munchen

Fakta

Valuta: Euro
Språk: Tysk
Styresett: Forbundsrepublikk
Antall innbyggere: ca 1,4 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Regjeringen.no

Tips

Oktoberfest
Marienplatz
BMW Welt
Neus Rataus
Schloss Nymphenburg

bedriftsreise i berlin

BERLIN – Inspirerende og innbydende

Berlinmuren, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potzdamer Platz; dette er noen av de kjente historiske stedene vi ønsker å se og høre om i Berlin. Hvorfor ikke legge din firmatur hit?

Les mer >

bedriftsreise i budapest

BUDAPEST – En kort flytur unna

Budapest kalles Øst-Europas Paris, og er en spennende og vakker by – en av Europas største. Vi har flere gode opplegg for din bedrift. Les mer og kontakt oss i dag

Les mer >