Leserturer

Program

Vi Menn arrangerer lesertur til Berlin i samarbeid med Signaturreise, med avreise fra Oslo Lufthavn torsdag 15. september og retur søndag 18. september Det er begrenset antall plasser, først-til-mølla-prinsippet gjelder.

Bli med til Berlin - og få nazihistorien fra innsiden. Vi har - sammen med Vi Menn - lagt opp en proppfull tre dagers reise til Hitlers hovedstad. Tysklandseksperten Asbjørn Svarstad, som i et par årtier har skrevet krigshistorie for Vi Menn, tar imot på flyplassen - og så braker det løs.

For å gå rett på sak, kjører vi direkte til OL-stadion fra 1936, kikker på det enorme byggverket og får høre de fascinerende beretningene om sport, arkitektur, menneskelig triumf og nedturer. Etterpå svinger vi forbi tribunene som ble brukt da Hitler var tilskuer på de store motorstevnene som ble avholdt før krigen, før vi kikker på andre monumentale nazibygg.

Vi bruker en hel dag på å reise ut til området hvor Hermann Gøring hadde sitt digre skryteslott, ser på ruinene og hører om skattejaktene som har pågått der siden krigens slutt. Etter lunsj, reiser vi videre til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen, hvor Asbjørn viser rundt og forteller om de mange nordmennene som satt der.  Det blir også tid til å besøke en høybunker og få et massivt inntrykk av den sivile hverdagen i Berlin under krigen. I løpet av en spasertur gjennom sentrum, kommer vi forbi Førerbunkeren, Gestapohovedkvarteret og mange av de viktige adressene for avgjørende beslutninger i Det tredje Riket.

Alle måltidene blir inntatt felles og på restauranter som vi selv kan stå inne for. Siden vi unngår overbefolkede grupper, vil det bli nok av tid for alle deltakere til å underholde seg med hverandre - og selvsagt med guiden. Vi avslutter dagens program med felles visitt på en kneipe. Dette blir en guttetur - hvor også jenter er mer enn velkomne - for folk som er normalt orientert om krigshistorien, men som gjerne vil grave litt dypere. - Vi legger igjen tall og statistikker hjemme, og så går vi i stedet for de gode historiene, sier Asbjørn Svarstad, som har tilbrakt de siste 20 årene i Berlin.

Inkludert i turen

  • Fly t/r Oslo - Berlin inkl. alle skatter og avgifter
  • Transport fra og til flyplass i Berlin
  • 3 overnattinger på 4* hotell i delt dobbelrom
  • 3 frokost
  • 3 lunsj med en drikke til hvert måltid
  • 3 middag med en drikke til hvert måltid
  • Alle inngangsbilletter samt transport på guidede utflukter
  • Norsk reiseleder og guide under hele oppholdet i Berlin
  • Reiseapp på mobil

Pris: kr 12 950,-

Enkeltromstillegg: kr 1 700,-

Registrering