Firmatur til Island, den nordiske perlen!

Av de nordiske landene vil nok mange skrive under på at Island er spesielt. Naturen er helt annerledes enn de andre nordiske landene, befolkningen er liten og landet ligger på en øy som er kastet ut i Atlanterhavet, langt fra det europeiske kontinentet.

Den islandske kulturen er også annerledes enn den man finner i Sverige, Norge, Danmark eller Finland. Islendinger er farget av sitt spesielle miljø og sin lange historie. Samtidig er det et moderne samfunn der, som på mange områder er i forkant når det kommer til både forskning og fremtidsånd.

Island er et spesielt sted, perfekt for en firmatur. La de ansatte forbedre relasjonene sine samtidig som de opplever de pulserende folkemengdene i den islandske byen, de tomme og stille vidder og de dramatiske, og litt skumle, vulkanene som aldri ser ut til å hvile helt.

En lang nordisk historie

Island har en veldig lang historie. Det er på Island du finner de eldste nordiske historiene fra tidlig middelalder. Mye av kunnskapen vi har om konger og samfunn i Norge og Sverige kommer fra de islandske fortellingene, som Poetiske Edda, Snorres Edda, Njals saga og Havamal.

Å besøke Island er på mange måter et besøk i hele den nordiske kulturens vugge. Her kan du drømme deg bort i de islandske eventyrene, eller prøve å forstå samfunnet som på sikt førte til samfunnet vårt i dag. En perfekt base for lange samtaler og diskusjoner.

En merkelig og annerledes verden

Reykjavik er den eneste store byen på Island, og er dermed et naturlig sted å bo, spise godt og nyte det ville nattelivet. Samtidig er det også gitt at du reiser ut av Reykjavik. Mye av Islands store skjønnhet ligger i de øde vidder og den dramatiske og karrige naturen. Mange velger å ri på vidda med hest, en god mulighet for alle å prøve noe litt annerledes sammen?

Det går også fint an å ta bussen rundt på øya, kanskje for å se på vulkaner og varme kilder. Mange har sikkert hørt om det som kalles geysir. Her kan du oppleve det på ekte. For mange vil det være et minne for livet å se hvordan kokende vann presses opp i majestetiske fontener. Hvorfor ikke avslutte dagen med en drink i en varm kilde?

Med framtiden i sikte

Selv om Island har en rik middelalderhistorie, har landet fremtiden i sikte. På Island finner du moderne genforskning, og det er verdt å bestille en guidet tur til et av de større genteknologiselskapene. Island har noen hundre tusen innbyggere, og alle er ganske nært beslektet med hverandre. Det er kanskje ikke rart at Island leder utviklingen av genteknologi!

Island kunne fort blitt kun en veldig liten krok av Norden og Europa, som i uminnelige tider har forsøkt å overleve mot vanskelige odds. I stedet tok Island tidlig i middelalderen ledelsen som nordisk kultursenter, og i dag som nordisk genetisk sentrum. Om ikke annet er det verdt å besøke Island og prøve å forstå hvordan de har lyktes så godt!

Hva gjør du på forretningsreisen i Island? 

En firmatur til Island vil garantert ende opp i Reykjavik. Der har du mange bymål å se, god mat å spise og et livlig natteliv å ta del i. Men ikke glem å reise ut av byen, de fleste får sine gode minner fra Islands øde vidder!

Hvilke byer bør du se på firmaturen til Island? 

På forretningsreisen vil du garantert bo i Reykjavik. Reykjavik er den store byen med drøyt 130 000 innbyggere. Alle andre byer er små, under 50 000 innbyggere, og det er nok mer givende for de fleste å tilbringe tid utenfor Reykjavik på vulkaner, geysirer og andre naturopplevelser!

Kan du ta firmareise til Island med båt? 

Du kan gjøre det hvis du har god tid! Da reiser du først til Hirtshals i Danmark, hvor det går ferge en gang i uken. De fleste synes det er tungvint, og flyr i stedet. Det er flyvninger fra de fleste større byer i Europa til Keflavík, Reykjavik lufthavn.

Send oss en melding:

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt