De britiske øyer

Skal dere på firmatur til England og de Britiske Øyer? Her kan dere oppleve alt fra fish´n chips, teater og kultur til skyhøyt nivå på fotball!

Vi Nordmenn elsker England! Kanskje det er fordi vi føler en viss tilhørighet.
og naturopplevelser i fokus

Det er stas å reise til England å oppleve teater, shopping, fotballkamper, den brune puben for å ta en øl, eller den stilige restauranten for en gourmet middag med show. Legg neste firmatur til England eller de Britiske Øyer og føl på den hyggelige atmosfæren!

For de som liker historie og severdigheter:

De Britiske Øyer omfatter i dag om lag 1100 øyer. Storbritannia, Skottland med mange flere.

For de som har fulgt med på HBO serien «Vikings» kan vi se at vikingene seilet over på røvertokt! Historisk så er dette ganske riktig – spesielt noen av de mindre øyene som Shetland, Orknøyene og Færøyene. Både fra Danmark og Norge seilte man over på begynnelsen av 800-tallet. Senere ble Jarler innsatt, og skatt ble krevd til den norske kongen. I moderne tid forsvant Norgesveldet på de små øyene og i dag tilhører de større land som England, Irland, Skottland og Wales.

De destinasjonene som er mest populære hos oss er:

London, Liverpool, Manchester, Aberdeen og Edinburgh. Det er verdt å merke seg at Dublin offisielt ikke er en del av benevnelsen De Britiske Øyer.

Ønsker du lese mer om Dublin kan du trykke her

Ønsker du flere tips på firmatur til England?

En av våre tips på firmatur til England er å besøke en av de mest berømte severdighetene i London, Big Ben:

Etter en brann i Westminsterpalasset i 1834 ble klokketårnet for første gang lagt til i plantegningene. Det flotte klokketårnet ble etter en iherdig innsats ferdig i 1859. Selv om store deler av London ble bombet under andre verdenskrig så klarte tårnet seg. Denne attraksjonen er absolutt verdt et besøk

London Eye. Et Pariserhjul som de fleste av oss har sett på tv eller bilder.

Det ruver hele 135 høyt og er Europas største. Husk at denne tar nesten en time å komme rundt om du hopper på en av dens 32 gondoler. Men utsikten er absolutt verdt det!

Videre så synes vi at en gruppe på firmatur til england bør prøve en RIB tur på Themsen og en smake en fish n chips mellom slagene!

Utforsk mer om våre destinasjoner på de Bristiske Øyer nedover på siden

West End. London sitt mest kjente teaterdistrikt

Kjent for de fleste, og et samlingspunkt for turistene som ønsker et heldig, men heller sjeldent skue av de Britiske monarkene

Buckingham Palace

Her finner du kjente attraksjoner og shopping gater. Hvorfor ikke kombinere turen med god middag før dere rusler på Teater?
Trafalgar Square. Hvor det norske juletreet tennes hver jul og den trønderske kunstneren Dragset har hatt en av sine mest kjente utstillinger.
Plassen ble i historisk sammenheng laget for å minnes slaget ved Trafalgar i 1805.

Andre severdigheter som er verdt å besøke er St Paul’s Cathedral:

Med sin flotte kuppel skiller den seg ut i bybildet side om side med skyskrapere. Her har konger og dronninger både giftet seg, og senere blitt gravlagt. Besøker du toppen finner du et flott utsiktspunkt over byen.

Den shopping glade kan finne seg godt til rette i Oxford Street.

Her finner du 2,4 kilometer som bugner av klesbutikker, kjøpesenter og hoteller til alle prisnivåer. Gaten strekker seg fra Hyde Park til Tottenham Court Road. Dette er kjent som en av Europa sine mest travle gater og er absolutt verdt litt av tiden din på firmatur til England.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt