BESTE TID Å REISE

Hele året

VÆRET DER NÅ

REISETID

1t 55 min

DIREKTEFLY

Oslo, Stavanger og Bergen


Edinburgh

Send forespørsel

Her finner man masse kultur og drikke!

Siden 1437 har byen vært hovedstaden i Skottland. Byen kalles «Athen i nord», og er en smeltedigel av kultur og historie. Byen er delt i to, med Old Town på ene siden og New Town på andre. Princes Street Garden ligger imellom og skaper en vakker og sømløs overgang fra gammelt til nytt.

Området som i dag er Edinburgh har vært bebodd siden år 8500 før Kristus. Byen rommer alt som er spesielt og spennende med Skottland. Med sin fantastiske historie, godt bevarte arkitektur og lokale spesialiteter i både fast og flytende form, er Edinburgh en utmerket destinasjon for en firmatur.

Midt i byen, 122 meter over bakken på en utdødd vulkan, finner man det enestående bygget Edinburgh Castle. Deler av slottet kan dateres over tusen år tilbake, og var en gang i tiden hjemmet til kongefamilien. Slottet er åpent for publikum, og her finner man blant annet de skotske kroningsregaliene på utstilling. Med bratte fjellvegger på tre av sidene av slottet, og begynnelsen på gaten « The Royal Mile» på den fjerde, får man et overblikk over Old Town og New Town som er vanskelig å overgå. Unntaket er fra toppen av Arthurs Seat i Holyrood Park.

Edinburgh er kjent for sin gotiske arkitektur og det kan derfor være vanskelig å forstå at man ikke er med i en middelalderfilm når man vandrer ned The Royal Mile mot Palace of Holyrood House, stedet som har vært kongefamiliens residens i byen de siste syv hundre årene.

Byen har vært inspirasjon til utallige forfattere, og kan hevdes å ha vært inspirasjon for store verker som Sherlock Holmes, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Sjørøverøya og Harry Potter bøkene. Det er derfor langt ifra underlig at Edinburgh har blitt en av UNESCOs litteraturbyer. Her kan man følge Harry Potter rundt i byen, og oppdage magien som J. K. Rowling lot seg inspirere av. Skulle man ikke ønske å følge i fotsporene til fiksjonelle karakterer, kan byen by på opplevelser og historier fra den virkelige verden. Bli med ned til The Real Mary King’s Close, hvor man finner en hel by under byen, med smug, ganger og blindgater. Det sies at da pesten kom til Edinburgh i 1645, tok den livet av halve byen og alle i The Real Mary King’s Close. Kanskje det er en av grunnene til at byen er sagt å være hjemsøkt?

Book en gruppetur og bli med på spøkelsesjakt hvor man kan utforske den mørke og overnaturlige siden av Edinburgh. Følg etter en av de lokalkjente «spøkelsesjegerne»,  og lær mer om den blodige og mørke historien til denne storslåtte byen. Bli med under byen til avstengte katakomber og hemmelige smuglerruter, inn på mørke kirkegårder og gjennom skjulte dører.

Edinburgh og Skottland har mye historie, men har utrolig mye mer å by på.  Mat står Skottenes hjerter nært, og det vises virkelig når man tar en titt på menyen. Med lokale delikatesser som skotsk Angus, sjøkreps og fårekjøtt fra Highland på menyen er valgmulighetene mange, men når man er i haggisens hjemland er det absolutt anbefalt å teste den spennende delikatessen Haggis. Skulle man ikke være i humør for skotsk mat, finnes det et hav av restauranter som serverer alt fra kinesisk og gresk til indisk og fransk.

Her er det ikke langt mellom prisbelønte restauranter og Michelin-stjerner.
Vil man ha noe godt i glasset, er whisky det opplagte valget, da Skottland er verdenskjent for de edle, ravgule dråpene.

Valuta: Britisk pund
Språk: Skotsk
Styresett: Selvstyrt del av Storbritannia
Antall innbyggere: ca 480 000
Tidsforskjell: 1 time bak
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Ta kontakt med Petter for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: petter@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Edinburgh!


Destinasjoner du kanskje vil like