BESTE TID Å REISE

Hele året

VÆRET DER NÅ

REISETID

2t 5 min

DIREKTEFLY

Oslo, Stavanger og Bergen


Manchester

Send forespørsel

Lett å bli glad i

Nordvest i England finner man byen som kalles «hovedstaden i nord». Byen skilter stolt med sin rolle i den industrielle revolusjonen og sin status som verdens første industrielle by. Byen i nord er hjemstedet til intet mindre enn to dekorerte Premier League-lag.

Manchester er den mest diverseyen i England, noe som vises tydelig på både arkitektur, gastronomi, kultur og underholdning. Byen er et møtested for utallige nasjonaliteter og kulturer. Dette gjør Manchester til et ypperlig reisemål for en firmatur, hvor musikk, fotball og godt øl står på sjekklista over opplevelser man kan ha.

Byen som kan skryte over å være stedet hvor det første atomet ble splittet, er også byen som har produsert store musikkhelter som Oasis, The Smiths og Joy Division. Byen har en stolt musikkhistorie og stiller sterkt i dag med en mengde store arenaer, liveklubber og andre musikalske arrangement. I Manchester kan man oppleve en eller annen form for musikk hele døgnet.

Manchesters historie kan dateres tilbake til romertiden, men startet for alvor sin økonomiske vekst på 1800- og 1900-tallet under den industrielle revolusjonen. Byen var en sentral del av tekstilindustrien som vokste frem i området. For å få en idé om hvor stor Manchesters makt og rikdom var på den tiden, tar man turen til rådhuset. Byens meget varierende arkitektur er et sammensurium av spennende og vakre byggverk, fra viktoriansk til det helt moderne, noe som gjør en spasertur rundt i sentrum til en opplevelse i seg selv.

I Manchester finner man koblinger til Englands fortid som kolonimakt. Mellom gotiske byggverk dukker plutselig Europas største Chinatown frem. Med pagoder, lyslykter og skilting på kinesisk føles det nesten ut som man kommet til en by i Asia og ikke til en av Englands største byer. Luften dufter av asiatiske krydder og her finner man de asiatiske smakene fra Kina, Vietnam, Japan og Korea blant annet.

Manchester er et mekka for spennende smaker, og matopplevelser med røtter i fra hele verden. Vil man oppleve britenes nasjonalrett, curry. Tar man turen ned «The Curry Mile», en hel gate med curryrestauranter på begge sider. Vil man prøve mer britisk, finnes det en mengde britiske puber og restauranter spredt ut over hele byen. Mange av pubene serverer lokalprodusert håndverks øl, så her burde man absolutt spørre om den lokale spesialiteten når man bestiller.

I dag er Manchester mest kjent som hjembyen til Manchester United og Manchester City, to av de største og rikeste fotballklubbene i England. Når Manchester United spiller hjemmekamp valfarter fotbalentusiaster fra hele verden til Old Trafford. Tribunen er i tillegg åpen for besøkende når det ikke spilles kamper, så man kan ta turen hit både med og uten billett.

Valuta: Britiske pund
Språk: Engelsk
Styresett: Del av Storbritannia
Antall innbyggere: ca 500 000
Tidsforskjell: 1 time bak
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


firmatur til manchester

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Manchester!


Destinasjoner du kanskje vil like