En firmatur til Århus vil by på en ekte dansk opplevelse!

Lett å bli glad i

Hvorfor ikke legge reisen til denne byen ligger med utsikt over Kattegat.  Verdens minste storby, med tilnavnet «smilets by». Vi snakker selvsagt om Københavns mer fargerike lillebror. Legg årets firmatur til Århus!

På en firmatur til Aarhus vil dere få oppleve en kosmopolitisk by med småbysjarm, med røtter som kan spores tilbake til vikingtiden. Småbysjarmen kommer av byens mange trange gater og bindingsverkshus. Århus, som også er Danmarks nest største by, ble i 2017 kåret til kulturhovedstad, noe som absolutt gjenspeiler byens utallige kulturtilbud.

firmatur til danmark | århus | by | signaturreise

«Århus er en by med svimlende mange muligheter, fra wakeboarding i kabelbane og mating av hjort i parken, til store konserter og museumsutstillinger. Hit legger man firmaturen med historie, aktiviteter og gastronomi i fokus»

Utflukter og aktiviteter på firmatur til Århus

Hva med å oppleve Århus slik som det var på 1500-tallet? Ta turen til FriluftsmuseetÅrhus, med sin samling av over sytti autentiske og historiske bindingsverkshus. Her tar man på alvor et steg tilbake til fortiden i Århus botaniske hage.

Bestill en gruppetur til vikingmuseet, og lær mer om vikingene som grunnla byen gjennom fortellinger og funn som er gjort i, og rundt Århus. Kanskje man har lyst til å være med å løse en tusen år gammel drapssak? I Hikuns Hevn blir man med tusen år tilbake i tid, for å være hovedrollen i en drapssak som rystet det som den gang het Aros.

Historie

I år 1060, etter Kristendommens inntog i Danmark, ble Vor Frue Kirke bygget. Kirken er fortsatt i bruk og kan gi besøkende en spennende opplevelse litt utenom det vanlige. Kirken er av de eldste i Skandinavia, og under kirken kan man utforske en åpen kirkekrypt.

God mat og drikke

Århusianerne er veldig stolte av sin historie, i tillegg til at de er veldig stolte av sine mattradisjoner. Med sine over hundre restauranter, er Århus kjent som det beste stedet å spise i Danmark. Med alt fra kebab til Michelin restauranter er konkurransen i denne byen så stor at selv det enkleste måltid blir en smaksopplevelse.

Restaurantene er spredt over hele byen, men tar man med gruppa ned Åen, eller elva som renner midt gjennom byen, finner man den høyeste konsentrasjonen av restauranter.

«Nyt gjerne en Carlsberg eller en Tuborg til maten, verdenskjente pilsnere som blir produsert rett rundt hjørnet»

Etter en gastronomisk opplevelse ved Åen, tar man gjerne turen innom Fredriksbjergkvarteret. Dette området er bedre kjent som Århus´spisskammers, hvor man kan finne alle slags spesialbutikker for mat og drikke. To ganger i uken kan man også være med på markedet som blir holdt midt i kvarteret.

firmatur | danmark | århus | signaturreise

Skulle sol og sjø friste, kan man enten nyte Kattegat fra en hurtiggående ribb i Århusbukta, eller man kan ta turen til Århusianernes favorittstrand, Permanent. Her kan man nyte en is mens man dupper rundt i vannkanten. Så hvorfor ikke legge årets firmatur til Århus?


firmatur til århus

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Århus!


København

Ønsker du en firmatur til Danmark i år? Like mye som mat og drikke kjennetegner den danske hovedstaden ; står kunst, kultur og design i sentrum. På de mange og aktuelle museene og galleriene kan du oppleve og lære mer om dette.

Firmatur til København
gruppetur til københavn

Destinasjoner du kanskje vil like

app for firmatur til utlandet

Alle som reiser med oss får også et gratis tilbud om Reise-app til turen med nyttige funksjoner som program, kart til oppmøte, deltakerliste, billetter med mere

miljøfyrtårn signaturreise

Miljøfyrtårn

Signaturreise er i prosessen med Miljøfyrtårn sertifisering. Etter godkjenning vil dere kunne lese vår miljørapport.

Trykk her for Miljøfyrtårn

RGF reisegarantifondet

Reisegarantifondet

Reisegarantifondet​ skal administrere ordningen med reisegaranti og føre kontroll med at næringsdrivende​ stiller tilstrekkelig garanti.

Trykk her for Reisegarantifondet

Kurs i covid-19 | SR | ikon

Kurs i Covid-19

Alle ansatte i Signaturreise har bestått kurs i Covid-19 og smittevern i 2021. Dette gir oss den kunnskapen som er nødvendig i dagens situasjon og reiseliv

Trykk her for mer informasjon

skatt og fradrag på firmatur | ikon

Skatt på firmatur

Vi har laget en veiledning for deg som skal på firmatur når det kommer til skattespørsmål. Her får du mest sannsynlig de svarene du leter etter.

Trykk her for skatt på firmatur