Skal dere på firmatur til England og de Britiske Øyer? Her kan dere oppleve alt fra fish´n chips, teater og kultur til skyhøyt nivå på fotball!


Vi Nordmenn elsker England! Kanskje det er fordi vi føler en viss tilhørighet.

Det er stas å reise til England å oppleve teater, shopping, fotballkamper, den brune puben for å ta en øl, eller den stilige restauranten for en gourmet middag med show. Legg neste firmatur til England eller de Britiske Øyer og føl på den hyggelige atmosfæren!

Historie | Severdigheter | RIB tur | London Eye

Forslag til steder å besøke:

Firmatur til Aberdeen Signaturreise

Firmatur til Aberdeen med unike opplevelser!

Denne lille byen i Skottland har en hel del å oppleve av både attraksjoner, aktiviteter og fantastiske byggverk. Aberdeen kan beskrives som en majestetisk by med vakre omgivelser og natur. Denne byen er perfekt for en opplevelsesrik firmatur.

Les mer

firmatur til manchester

Firmatur til Manchester med musikk og fotballhistorie!

Nordvest i England finner man byen som kalles «hovedstaden i nord». Byen skilter stolt med sin rolle i den industrielle revolusjonen og sin status som verdens største fotballhistorie!

Les mer

firmatur til edinburgh signaturreise

Firmatur til Edinburgh, strålende mat og sjarmerende kultur!

Siden 1437 har byen vært hovedstaden i Skottland. Byen kalles «Athen i nord», og er en smeltedigel av kultur og historie. Byen er delt i to, med Old Town på ene siden og New Town på andre

Les mer

firmatur til liverpool

Firmatur til Liverpool musikk historie og fotball!

Det er en grunn til at mennesker forelsker seg i – og valfarter til Liverpool fra hele verden. Dette er byen som samler alt i gangavstand. Fra Beatles- og musikkhistorie, interessante museum, shopping i splitter nytt sentrum..

Les mer

firmatur til London

Firmatur til London – Europas mest spennende storby!

Med kort reisetid og mange direkteruter, er denne levende storbyen lett å reise til. London har noe å tilby for alle, både historie, shoppingmuligheter, fotball, kulturopplevelser og interessante mennesker. Engelskmenn har en herlig humor, og tar seg gjerne en prat over en øl.

Les mer

For de som liker historie og severdigheter:

De Britiske Øyer omfatter i dag om lag 1100 øyer. Storbritannia, Skottland med mange flere.

For de som har fulgt med på HBO serien «Vikings» kan vi se at vikingene seilet over på røvertokt! Historisk så er dette ganske riktig – spesielt noen av de mindre øyene som Shetland, Orknøyene og Færøyene. Både fra Danmark og Norge seilte man over på begynnelsen av 800-tallet. Senere ble Jarler innsatt, og skatt ble krevd til den norske kongen. I moderne tid forsvant Norgesveldet på de små øyene og i dag tilhører de større land som England, Irland, Skottland og Wales.

De destinasjonene som er mest populære hos oss er:
London, Liverpool, Manchester, Aberdeen og Edinburgh. Det er verdt å merke seg at Dublin offisielt ikke er en del av benevnelsen De Britiske Øyer.

Ønsker du lese mer om Dublin kan du trykke her

Ønsker du flere tips på firmatur til England?

En av våre tips på firmatur til England er å besøke en av de mest berømte severdighetene i London, Big Ben:

Etter en brann i Westminsterpalasset i 1834 ble klokketårnet for første gang lagt til i plantegningene. Det flotte klokketårnet ble etter en iherdig innsats ferdig i 1859. Selv om store deler av London ble bombet under andre verdenskrig så klarte tårnet seg. Denne attraksjonen er absolutt verdt et besøk

Andre severdigheter som er verdt å besøke er St Paul’s Cathedral:

Med sin flotte kuppel skiller den seg ut i bybildet side om side med skyskrapere. Her har konger og dronninger både giftet seg, og senere blitt gravlagt. Besøker du toppen finner du et flott utsiktspunkt over byen.

Den shopping glade kan finne seg godt til rette i Oxford Street.

Her finner du 2,4 kilometer som bugner av klesbutikker, kjøpesenter og hoteller til alle prisnivåer. Gaten strekker seg fra Hyde Park til Tottenham Court Road. Dette er kjent som en av Europa sine mest travle gater og er absolutt verdt litt av tiden din på firmatur til England.

Videre så synes vi at en gruppe på firmatur til england bør prøve en RIB tur på Themsen og en smake en fish n chips mellom slagene!

Utforsk mer om våre destinasjoner på de Bristiske Øyer nedover på siden

West End. London sitt mest kjente teaterdistrikt

Her finner du kjente attraksjoner og shopping gater. Hvorfor ikke kombinere turen med god middag før dere rusler på Teater?
Trafalgar Square. Hvor det norske juletreet tennes hver jul og den trønderske kunstneren Dragset har hatt en av sine mest kjente utstillinger.
Plassen ble i historisk sammenheng laget for å minnes slaget ved Trafalgar i 1805.

London Eye. Et Pariserhjul som de fleste av oss har sett på tv eller bilder.

Det ruver hele 135 høyt og er Europas største. Husk at denne tar nesten en time å komme rundt om du hopper på en av dens 32 gondoler. Men utsikten er absolutt verdt det!

Buckingham Palace

Kjent for de fleste, og et samlingspunkt for turistene som ønsker et heldig, men heller sjeldent skue av de Britiske monarkene