firmatur til
BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

REISETID

5t 15min

DIREKTEFLY

Via ParisBordeaux

Send forespørsel

Verdens vinhovedstad

Besøk verdens mest kjente og eksklusive vingårder, nyt livet langs promenaden, utforsk vakker og historisk arkitektur – nyt en avslappet fransk livsstil side om side med “les bordelais”

vin – fantastisk god vin. I vindistriktene rundt Bordeaux finnes rundt 7000 vinslott og vingårder

Bordeaux er Her har det blitt produsert vin siden 700-tallet, og vin er fortsatt ryggraden i områdets økonomi. Årlig produseres rundt 600 millioner liter vin, og 75 % av denne er den karakteristiske dyprøde rødvinen. Fra sentrum i Bordeaux kan du lett ta bussen ut til vindistriktene. Vi anbefaler et besøk til Chateau Mouton Rothschild; her kan du smake en av de beste rødviner i verden, og utforske et museum dedikert til vin. Et besøk på vingård vil ofte inkludere en omvisning, foredrag om produksjon av vin, og vinsmaking akkompagnert av nydelig fransk mat. Man kan utforske ulike viner inne i selve byen også. I norskeide MAX Wine Gallery kan du smake noen av de mest eksklusive vinene som finnes. Det finnes også et eget vinmuseum i byen.

Bordeaux har atskillig mer å by på

Storbyområdet har ca 1million innbyggere, og ca 100.000 er studenter. Bordeaux har med andre ord et bra uteliv! Byen ligger ved Frankrikes atlanterhavskyst, og har et behagelig klima. Byen deles i to av elven Garonne. Sentrum, og de fleste attraksjonene ligger på vestsiden. Promenadene som ligger på hver side av elven kalles Les Quais, og er rekreasjonsområde både for fastboende og turister. Her kan man finne hyggelige fortauskafeer og gode restauranter på rekke og rad. Byen kan fint utforskes til fots, takket være korte avstander og mange gater som er stengt for biltrafikk. Det er også fint å leie seg sykkel – byen er ganske flat, og godt egnet for sykkeltrafikk.

Havneområdet, som kalles Port de la Lune, består av bygninger fra opplysningstiden på 1700-tallet

Den mektige Saint-Andrè-katedralen er også verdt et besøk. Den ble bygd i 1096, og er en del av pilgrimsruten som ender i Santiago de Compostela i Spania. Grand Theatre huser nasjonaloperaen og –balletten, og er også severdig med sine tolv frontsøyler. For kunstinteresserte er Musée des Beaux-Arts og Musée d’Art Contemporain et must. For de som elsker shopping, er Bordeaux et mekka. Handlegaten Rue-Sainte Catherine er 1,2 km lang, og det sies at utvalget er like bra som i motebutikkene i Paris, mens prisene er lavere. Andre opplevelser som er verdt å få med seg er Botanisk hage og Naturhistorisk museum. Eller kanskje du heller vil prioritere en fotballkamp med FC Girondins de Bordeaux?

Om du legger din neste firmatur til Bordeaux, så kan vi planlegge og skreddersy ditt event for akkurat deg og ditt reisefølge

Chateau Mouton Rothschild
MAX Wine Gallery
Port de la Lune
Grand Theatre
Musée des Beaux-Arts

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 1,1 million (metro)
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (må ha med adapter)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere (pass påkrevd)
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Guro Farstad daglig leder

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00

Med St Emilion og Cognac i sin umiddelbare nærhet er dette en perfekt destinasjon!

vinsmaking i
VINSMAKING I BORDEAUX

Klar for god mat og drikke?

Hvis man først skal til Bordeaux, så anbefaler vi selvfølgelig at man drar på vinsmaking

vingårdsbesøk firmatur i bordeaux
VINGÅRDSBESØK

Vi vet om de beste gårdene!

Vi sørger for innpass på de beste vingårdene. Hvorfor ikke legge lunchen til vinmarkene?

guidet tur i
GUIDET TUR

Opplev denne flotte byen

Bordeaux er kjent for å være en vakker by. En guidet tur til fots eller med sykkel passe utmerket


firmatur til bordeaux

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Bordeaux!


Destinasjoner du kanskje vil like