firmatur til lyon
BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

REISETID

4t 10m

DIREKTEFLY

Via Frankfurt


Lyon

Send forespørsel

Gastronomiens mekka

I Frankrikes nest største by får du noe av det beste som finnes av mat, tilberedt av de dyktigste kokkene, du kan oppleve et storlag i den franske ligaen, se unik arkitektur fra ny og gammel tid. Rett og slett storbyliv servert på sølvfat.

Der elvene Saône og Rhône møtes finner du Lyon

Byen er tredelt, med gamlebyen på vestbredden av Saône, bysentrum på Presqu’ile, og den nyere byen på østbredden av Rhône. Gamlebyen har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1998. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus – en bydel med sjel. Gamlebyen ligger i ly for Fourvièreåsen, byens høyeste punkt. Dra opp dit for panoramautsikt over byen. Der finner du også den hvite Basiliquekirken og to gamle romerske teatre. I bysentrum ligger de fleste museene, og koselige torg og plasser. På kveldstid lyses rundt 150 av de vakre bygningene opp – et spektakulært syn. Her finner man også bygninger dekorert med livaktige veggmalerier, det ene med motiver hentet fra Lyons historie. Om du er interessert videre innføring, er kanskje Silkemuseet verdt et besøk – for å få et innblikk i en tid da Lyon var verdens silkehovedstad. Eller frister kanskje en fotballkamp hakket mer – er du heldig spiller Lyon mot Paris Saint Germain eller andre storlag.

Det er maten Lyon er mest kjent for

Den lyonesiske kjøkken kjennetegnes av at råvarene får dominere, uten å overdøves av krydder og oljer. På klassiske ”bouchons” får du ærlig fransk mat av høy kvalitet til en svært billig penge. Byens restauranter har totalt 22 michelinstjerner, men på michelinrestauranter kan prisen være noe høyere – til gjengjeld er du garantert mat i verdensklasse.

Lyons posisjon i gastronomien er mye takket være den berømte kokken Paul Bocuse.

Han har drevet mange anerkjente restauranter, blant annet L’Auberges du Pont de Collognes – en av få restauranter på verdensbasis med tre stjerner i Michelinguiden. Bocuse har gitt navnet sitt til den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’or som arrangeres i Lyon annet hvert år. På markedet Quai St. Antoine kan du handle mat side om side med Frankrikes beste kokker – om du er oppe tidlig nok. Eventuelt kan du besøke innendørsmarkedet Les Halles des Lyon, som også har et fantastisk utvalg.

Om du vil legge ditt neste arrangement til Lyon, skal vi tilrettelegge for lokal guiding samt en reise i gastronomiens høyborg.  Vi fletter inn aktiviteter og faglig påfyll slik at firmaturen blir et minne for livet.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 490 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

petter ramberg square

Ta kontakt med Petter for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: petter@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00

Opplev den spennende byen Lyon!

kokkekurs lyon
KOKKEKURS

Klar for en kulinarisk opplevelse?

Franske kokker guider dere igjennom hvor det hele ender i en god middag

festival lyon
OPPLEV EN UTDENDØRSFESTIVAL

2000-års gammelt teater lever i beste velgående

I gamle dager var det plass til over 10 000 mennesker her. I dag er det en mindre utdendørsfestival som absolutt er verdt å få med seg

teambuilding lyon
TEAMBUILDING I LYON

Ønsker dere en frisk start på dagen?

Det finnes svært mange team-buildingsaktiviteter i Lyon. Ta vi finner de beste for dere sammen!


firmatur til lyon

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Lyon!


Destinasjoner du kanskje vil like