Lyon

Firmatur til Lyon! Gastronomiens mekka

I Frankrikes tredje største by får du noe av det beste som finnes av mat, tilberedt av de dyktigste kokkene, du kan oppleve et storlag i den franske ligaen, se unik arkitektur fra ny og gammel tid. Rett og slett storbyliv servert på sølvfat.

Der elvene Saône og Rhône møtes finner du Lyon

Byen er tredelt, med gamlebyen på vestbredden av Saône, bysentrum på Presqu’ile, og den nyere byen på østbredden av Rhône. Gamlebyen har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1998. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus – en bydel med sjel. Gamlebyen ligger i ly for Fourvièr, byens høyeste punkt. Dra opp dit for panoramautsikt over byen. Der finner du også den hvite Basilique Notre-Dame de Fourvièr og to gamle romerske teatre. I bysentrum ligger de fleste museene, og koselige torg og plasser. 

Ta kontakt

På kveldstid lyses rundt 150 av de vakre bygningene opp – et spektakulært syn. Her finner man også bygninger dekorert med livaktige veggmalerier, det ene med motiver hentet fra Lyons historie. Om du er interessert videre innføring, er kanskje Silkemuseet verdt et besøk – for å få et innblikk i en tid da Lyon var verdens silkehovedstad. Eller frister kanskje en fotballkamp hakket mer – er du heldig spiller Lyon mot Paris Saint Germain eller andre storlag.

Det er maten Lyon er mest kjent for

Den lyonesiske kjøkken kjennetegnes av at råvarene får dominere, uten å overdøves av krydder og oljer. På klassiske ”bouchons” får du ærlig fransk mat av høy kvalitet til en svært billig penge. Byens restauranter har totalt 21 michelinstjerner, men på michelinrestauranter kan prisen være noe høyere – til gjengjeld er du garantert mat i verdensklasse.

Lyons posisjon i gastronomien er mye takket være den berømte kokken Paul Bocuse.

Han har drevet mange anerkjente restauranter, blant annet L’Auberges du Pont de Collognes – en av få restauranter på verdensbasis med tre stjerner i Michelinguiden. Bocuse har gitt navnet sitt til den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’or som arrangeres i Lyon annet hvert år. På markedet Quai St. Antoine kan du handle mat side om side med Frankrikes beste kokker – om du er oppe tidlig nok. Eventuelt kan du besøke innendørsmarkedet Les Halles des Lyon, som også har et fantastisk utvalg.

Om du vil legge ditt neste arrangement til Lyon, skal vi tilrettelegge for lokal guiding samt en reise i gastronomiens høyborg.  Vi fletter inn aktiviteter og faglig påfyll slik at firmaturen blir et minne for livet.

Ta kontakt med Emma for en hyggelig prat om denne reisen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt