firmatur til st paul de vence 1
BESTE TID Å REISE

Hele året

REISETID

2t 55 min

DIREKTEFLY

Ingen. (flyr til Nice)


St Paul De Vence

Nydelig mat og arkitektur

Omkranset av middelalderens høye murer finner man en ekte provinsiell perle. Saint-Paul de Vence er definisjonen på en pittoresk fransk landsby.

Saint-Paul De Vence er en perfekt destinasjon en firmatur og gruppeopplevelse. Her blir man ikke forstyrret av det raske tempoet som preger hverdagen hjemme. Senk skuldrene og nyt livet i ekte fransk stil.

Alt foregår i et rolig og behagelig tempo, fra sykkelturer utenfor landsbyens høye murer, til vandreturer opp fjellsidene mellom olivenlunder.

Hva med privatundervisning i det tradisjonelle boulespillet Pétanque på Place De Gaulle? Eller lære å lage autentisk fransk mat av Michelin-kokken Alain Llorca? Mulighetene for gruppeaktiviteter er mange.

Inngangen i muren fra vest viser tydelig at Saint-Paul en gang i tiden var en bastion. Høye murer og forsterkede buer er det første som møter deg når du tar deg inn Porto de Vence. Allerede her kan man forstå hvilken rolle denne lille landsbyen har spilt i historien.

Innenfor murene står tiden stille. Trange gater med steinhus på begge sider er et dominerende syn i alle retninger. Midt på dagen kan man høre klokkene ringe fra klokketårnet, og på stille dager kan man høre den melodiske klukkingen fra fontenen på Place de La Grande Fontaine.

I løpet av deres firmatur til St Paul De Vence så legg gjerne opp til en guidet tur gjennom landsbyen og opp Chemin Sainte-Clair, til Maeght Muséet som huser en av de største europeiske kunstsamlingene fra det tjuende århundre. Vær med og ta turen tilbake til fortiden i Musée d´Histoire Locale, hvor du kan møte alle som har vært med å forme historien til Saint-Paul.

Stå opp tidlig en onsdagsmorgen, og spaser gjennom Rue Grande til lyden av landsbyen som våkner til liv. Avslutt spaserturen på markedet, hvor lokale råvarer er midtpunktet. Her kan du finne alt fra grønnsaker og blomster, til lokalprodusert olivenolje, krydder og konfekt. Nyt det med det samme, eller ta med deg en liten bit av de stolte franske håndverkstradisjoner hjem.

Som alle franske landsbyer med respekt for seg selv, er innbyggerne i Saint-Paul De Vence veldig stolt av sin vinkultur. Landsbyen har en sterk tradisjon for egenproduksjon av vin, helt siden romerne brakte kunsten med seg. Avslutt en dag med konferanse i Le Petite Cave de Saint-Paul, en vinkjeller fra 1400-tallet, hvor man får smake på regionens utvalg av rød, hvit og rosé.

Gå deg vill i labyrinten av gater og smug, og opplev arkitekturen som ikke har endret seg siden middelalderen. Kunst, kultur og små hager som bugner av blomster, er blandet sammen til en opplevelse du kommer til å huske lenge etter flyet har landet i Norge.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Demokratisk republikk
Antall innbyggere: ca 67 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Vanlig med tips i Frankrike
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Guro Farstad daglig leder

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


firmatur til st paul de vence

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til St Paul De Vence!


Destinasjoner du kanskje vil like