Hjem Firmatur Europa  / Krakow

firmatur-til-krakow

Firmatur til Krakow

Send Forespørsel

Vakker og pulserende

Med vakker arkitektur fra renessansen, barokken og gotikken vil du på firmatur til Krakow oppleve en herskapelig atmosfære som tar deg langt tilbake I tid. I tillegg kan du utforske et mørkt, men viktig kapittel fra nyere historie; andre verdenskrig.

En gang Polens hovedstad, og fortsatt den nest største byen med rundt 750 000 innbyggere.

Kraków har en rik kulturarv takket være den sentrale posisjonen byen har hatt innen vitenskap, kultur og handel. De vakre palassene, kirkene og herregårdene har sørget for at byen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og gjør at byen regnes som Europas vakreste. Mange av disse byggene finner du i Stare Miasto; gamlebyen. Wawel-slottet og Mariakirken er verdt å få med seg. Sistnevnte ligger like ved Hovedtorget i byen, der du også finner markedsplassen. Noe av det du vil oppleve på firmatur til Krakow er bodene som selger rav og krystaller. Litt spesielt tenker du? Da må du bare tenke på at turistene som reise til Norge møter boder med Troll og norske flagg. Ønsker du å shoppe mer, kan du fortsette ned handlegaten Florianska. Byen kan fint utforskes til fots, eller kanskje du vil ta en runde med hest og vogn?

Det kan også være verdt å vurdere et par utflukter når du er på firmatur til Krakow. Ca en times kjøring utenfor byen ligger saltgruven Wieliczka

Den har vært i drift siden 1200-tallet, og nede i de 300 kilometerne med gruveganger er det hogget ut gallerier med kunst, og til og med en hel katedral – St. Kingas Kapell. En annen utflukt man kan vurdere, er konsentrasjonsleiren Auschwitz, i byen Oswiecim. Dyktige guider tar deg gjennom en vond, men viktig del av vår nyere historie.

Tilbake i selve Kraków kan man besøke Oscar Schindlers emaljefabrikk, som i 2010 ble omgjort til museum

Museet viser hvordan jødiske familier levde under 2. Verdenskrig. Vi anbefaler også et besøk i den jødiske bydelen Kazimierz, der du finner spennende markeder med antikviteter og skinnvarer, og et blomstrende uteliv med barer og kafeer. Både i Kazimierz og gamlebyen åpnes stadig nye nattklubber, og Kraków kan også skilte med tre kasinoer.

Gamlebyen har et rikt tilbud av restauranter og bistroer. Noe som ofte fører til en stopp for forfriskninger. Det kan man kan unne seg på firmatur til Krakow, da prisnivået er relativt lavt sammenlignet med her hjemme.

Benytt anledningen til å sjekke ut polsk mattradisjon, med retter som rødbetesuppe og nasjonalretten bigos, som består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Det er også flotte gourmetrestauranter her, der du kan få fantastisk mat for en rimelig penge – prisnivået i Polen er mye lavere enn i Norge.
Vi skreddersyr gjerne en gruppetur for deg og ditt reisefølge med akkurat de opplevelsene dere ønsker å ha med dere fra vakre Kraków.

Vi lover at byen vil gjøre varig inntrykk på dere, og passer utmerket for kurs og konferanse og større events.

Guro Farstad daglig leder

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat
om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00

Kurs i smittervern:

Guro har gjennomført kurs i smittervern og
covid-19 i 2021

Trykk her for kursdokument

Noen destinasjoner du kanskje vil like:

Budapest
Gdansk
Riga


Smittervern:

Signaturreise med ansatte har deltatt på kurs i covid-19 og smittevern 2021. Sikkerhet er viktig på en firmatur. Vi vurderer hvert element i programmet nøye med tanke på gjennomføring. Det settes krav til både oss og våre samarbeidspartnere slik at aktuelle reiseråd fra FHI følges, samt regjeringens anbefalinger til befolkningen når det kommer til samlinger. Link Link: fhi.no og regjeringen.no

Destinasjoner du kanskje vil like


firmatur til krakow

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene på en firmatur til Krakow!


Noe å oppleve på firmatur til Krakow!

Krakow er et turistmål vi nordmenn liker godt! Her finnes rimelige restauranter med drikkepakker inkludert i menyene, historiske utflukter og gode hoteller. En firmatur til Krakow vil gi deg god verdi for pengene

segwaytour-krakow
GUIDET TUR PÅ SEGWAY I KRAKOW

Klar for en tur?

Segway er en spennende og annerledes måte å få sett byen på og en aktivitet alle klarer, uansett alder

kulinraisk-opplevelse-i-krakow
GOURMET TOUR I KRAKOW

Mange gode smaker

Start formiddagen med en guidet gourmet tour. Her vil dere få se, lukte å smake på ulike lokale delikatesser

auschwitz-krakow-gruppereise
BESØK AUSCHWITZ ELLER SALTGRUVENE

Opplev historien på nært hold

Når dere først er i Krakow så er det nesten et must å bli med på en guidet tur i Auschwitz eller Saltgruvene