gruppetur til aberdeen

Firmatur til Edinburgh – en smeltedigel av kultur og historie

Byen kalles «Athen i nord»

Når du reiser på firmatur til Edinburgh vil du oppleve en vakker by som er delt i to, med Old Town på ene siden og New Town på andre. Siden 1437 har byen vært hovedstaden i Skottland. Byen kalles «Athen i nord», og er en smeltedigel av kultur og historie. Princes Street Garden ligger imellom og skaper en vakker og sømløs overgang fra gammelt til nytt.

Edinburgh CastleThe Real Mary King’s Close | Kulinariske opplevelser | Ravgule dråper

Alt som er spesielt og spennende med Skottland

Området som i dag er Edinburgh har vært bebodd siden år 8500 før Kristus. Byen rommer alt som er spesielt og spennende med Skottland.

Med sin fantastiske historie, godt bevarte arkitektur og lokale spesialiteter i både fast og flytende form passer en firmatur til Edinburgh de fleste av oss godt uansett hva vi tiltrekkes.

Edinburgh Castle

Midt i byen, 122 meter over bakken på en utdødd vulkan, finner man det enestående bygget Edinburgh Castle. Deler av slottet kan dateres over tusen år tilbake, og var en gang i tiden hjemmet til kongefamilien. Når dere på på firmatur til Edinburgh er dette noe vi absolutt anbefaler.

Slottet er åpent for publikum, og her finner man blant annet de skotske kroningsregaliene på utstilling. Med bratte fjellvegger på tre av sidene av slottet, og begynnelsen på gaten « The Royal Mile» på den fjerde, får man et overblikk over Old Town og New Town som er vanskelig å overgå. Unntaket er fra toppen av Arthurs Seat i Holyrood Park.

The Royal Mile og UNESCO

Edinburgh er kjent for sin gotiske arkitektur og det kan derfor være vanskelig å forstå at man ikke er med i en middelalderfilm når man vandrer ned The Royal Mile mot Palace of Holyrood House, stedet som har vært kongefamiliens residens i byen de siste syv hundre årene.

Byen har vært inspirasjon til utallige forfattere, noe du kan se og føle på når du reiser på firmatur til Edinburgh. Omgivelsene kan hevdes å ha vært inspirasjon for store verker som Sherlock Holmes, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Sjørøverøya og Harry Potter bøkene. Det er derfor langt ifra underlig at Edinburgh har blitt en av UNESCOs litteraturbyer.

Her kan man følge Harry Potter rundt i byen, og oppdage magien som J. K. Rowling lot seg inspirere av.

edinburgh | by | firmatur


The Real Mary King’s Close

Skulle man ikke ønske å følge i fotsporene til fiksjonelle karakterer, kan byen by på opplevelser og historier fra den virkelige verden.

Bli med ned til The Real Mary King’s Close, hvor man finner en hel by under byen, med smug, ganger og blindgater.

Det sies at da pesten kom til Edinburgh i 1645, tok den livet av halve byen og alle i The Real Mary King’s Close. Kanskje det er en av grunnene til at byen er sagt å være hjemsøkt?

Bli med på en gruppereise til Edinburgh og utforsk den mørke og overnaturlige siden av byen.

Følg etter en av de lokalkjente «spøkelsesjegerne»,  og lær mer om den blodige og mørke historien til denne storslåtte byen. Bli med under byen til avstengte katakomber og hemmelige smuglerruter, inn på mørke kirkegårder og gjennom skjulte dører.

Kulinariske opplevelser

Edinburgh og Skottland har mye historie, og er på UNESCO liste over verdensarv, men har utrolig mye mer å by på. Mat står Skottenes hjerter nært, og det vises virkelig når man tar en titt på menyen.

Med lokale delikatesser som skotsk Angus, sjøkreps og fårekjøtt fra Highland på menyen er valgmulighetene mange

I haggisens hjemland er det absolutt anbefalt å teste den spennende delikatessen Haggis. Skulle man ikke være i humør for skotsk mat, finnes det et hav av restauranter som serverer alt fra kinesisk og gresk til indisk og fransk.

 

Reise til Edinburgh | bybilde | elv | grønt

 

Skottland er verdenskjent for de edle, ravgule dråpene.

Her er det ikke langt mellom prisbelønte restauranter og Michelin-stjerner. Vil man ha noe godt i glasset, er en skvett whisky det opplagte valget, da Skottland er verdenskjent for de edle, ravgule dråpene.

Kontakt oss og vi sender dere gode tips slik at dere får en fantastisk firmatur til Edinburgh!


petter ramberg square

Ta kontakt med Petter for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: petter@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00

Smittervern:

Signaturreise med ansatte har deltatt på kurs i covid-19 og smittevern 2021. Sikkerhet er viktig på en firmatur. Vi vurderer hvert element i programmet nøye med tanke på gjennomføring.

Det settes krav til både oss og våre samarbeidspartnere slik at aktuelle reiseråd fra FHI følges, samt regjeringens anbefalinger til befolkningen når det kommer til samlinger. Link Link: fhi.no og regjeringen.no


firmatur til aberdeen

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Edinburgh!


Destinasjoner du kanskje vil like