firmatur til nord norge landskap av reine

Hjem | Firmatur i Norge | Nord Norge

Oppfyll drømmen til Nord Norge!

Når du legger din firmatur til Nord Norge, vil du oppleve en særegen og ikke minst fantastisk vakker del av Norge. Bare en kort flytur fra hovedstaden, så kommer man til det de fastboende mener er Norges flotteste landsdel.

Norges største i areal; som strekker seg fra Helgeland i sør, til Lofoten i Nord. Denne delen av landet byr på god og kortreist mat av ypperste klasse, spreke aktiviteter og spektakulær natur!

Besøker dere Lofoten, Helgelandskysten eller Tromsø på deres firmatur til Nord Norge vinters tid får dere en minnerik tur, hvor vi hjelper dere å flette sammen opplevelser dere sent vil glemme.

God mat

Når det kommer til matkultur, så er det sjømaten som står i sentrum. Her finner du kvalitet i alle ledd med kulinariske retter laget av fersk fisk eller skalldyr.

Tørrfisk og klippfisk av beste kvalitet er verdt å nevne som noen spesialiteter.

Aktiviteter

Dra på RIB safari for å oppleve havørn og spennende dyreliv. Her får dere også besøkt hvite sandstrender med krystallklart vann. Med en frisk badetemperatur som passer for de tøffeste.

Øyhopping med kajakk eller sykkel er også fine aktiviteter for teambuilding. På vinteren står skreifiske høyt på ønskelisten til mange, og det er livlig på kveldene når folk samles for å dele gode opplevelser.

Noen av våre destinasjoner i Nord Norge:

Firmatur til Lofoten – En naturopplevelse utenom det vanlige

Lofoten, med sine ruvende og sylskarpe fjelltopper som stuper ned i dype hav og fjorder. Urørt natur og kortreiste kulinariske matretter, hvor de ferske ingrediensene er hentet fra havets rikdom, rett utenfor vinduet på rorbua eller hotellet hvor dere bor.

Overnatting i Lofoten

Når man besøker Lofoten er rorbuer et sjarmerende valg for overnatting. Slike historiske og nyrenoverte anlegg har ofte lange tradisjoner med en ekte kystkultur. Her vil dere finne alt dere har behov for.

Restauranter med god mat og topp moderne konferansefasiliteter. Våre guider hjelper dere med hurtig innsjekk og tar godt vare på dere under oppholdet.

Frister det å våkne til stillheten med fjell og sjøutsikt fra din egen rorbu på neste firmatur? Ta kontakt med oss så sender vi deg gode forslag.

Aktiviteter i Lofoten

På en firmatur til Nord Norge og Lofoten kan vi legge opp til gode aktiviteter, som; fiskekonkurranse i skreifiske, matkurs hvor dere tilbereder kongekrabben dere hentet opp noen timer i forveien. Hvalsafari fra båt og havrafting. Eller foretrekker dere kanskje en rolig el-sykkeltur? Da kan dere nyte stillhet i kombinasjon med spektakulær utsikt, fysisk aktivitet og våre gode guider.

På vinters tid er det også stor sannsynlighet for at du vil oppleve det majestetiske nordlyset! Nordlyset er en av naturens flotte fenomener der det danser på himmelen. Som oftest synlig gjennom den lange mørke natten fra oktober til mars.

Firmatur til Tromsø – Nordens Paris

Tromsø er en eksotisk by som ligger ca 400 km nord for polarsirkelen. Det er ingen tvil om at dette er er Nord-Norges viktigste og største by. Her finner du alt som du ellers finner i Norges største byer. Puber, teater, hoteller med høyt nivå på kurs og konferanse fasiliteter,  gode restauranter og mange ulike og spennende aktiviteter.

Overnatting i Tromsø

På en firmatur til Nord Norge og Tromsø finner vi hoteller som holder et høyt nivå med alt du behøver av utstyr til kurs og konferanse.

Aktiviteter i Tromsø

Med økt turisme fra år til år, så er denne delen av Norge muligens der det tilbys flest aktiviteter. På vinters tid finnes det aktivitetstilbud som hundeslede, snøscootersafari, nordlystur, ski, truger med mere.

Spektakulær natur på Helgelandskysten

Mellom utallige øyer, kritthvite strender, skjær og urørte holmer, ser man høye fjell reise seg opp fra havdypet. I dette vakre landskapet finner du flere nasjonalparker; Svartisen, Børgefjell, Lomsdalen- Visten og de kan også skryte av Nord Norges høyeste fjell; Oksskolten.

Det er ikke rart Helgelandskysten med sin unike og vakre natur er ansett som et yndet reisemål for turister fra hele verden. Når du legger årets firmatur til Nord Norge og Helgelandskysten kan du forvente deg minnerike naturopplevelser, god mat og flotte aktiviteter både til fjells og på sjøen.

Det er ikke uten grunn at National Geographic har kåret Kystriksveien som går gjennom Helgeland til en av verdens 101 vakreste reiseruter.

Aktiviteter Helgelandskysten

Vinter ved Helgelandskysten kan by på mange spennende aktiviteter. Hva med en topptur på ski etterfulgt av bål og kakao i en lun solvegg? Avslutt med en morsom tur ned igjen med fart og spenning, kribling i magen og en fantastisk utsikt.

Eller padle kajakk i et landskap som omtales som en at verdens fineste. En fjelltur opp til Torghatten er også en av mange alternativ man har her. En tur for de aller fleste!

Kulturelt

Her finner dere Vegaøyene som er på Unesco sin liste over verdens kulturarv.

I Sandnessjøen finner du Alstahaug og Petter Dass-museet med sin stilige arkitektur beliggende i landlige omgivelser.

De Syv Søstre

I det frodige kulturlandskapet finner du De Syv Søstre liggende på rad langs kysten. Tusen høydemeter stigende opp fra havet har de ruvet siden isbreene forsvant etter den siste istiden.

I nordlandseventyret er dog historien noe annerledes, og kanskje mer forlokkende: hvor Hestmannen jagde etter Lekamøya og De Syv Søstre.

Fra toppene vil du ha en 360 graders utsikt over hele Nordland. Sørover vil du kunne se Vega og Torghatten, ut mot havet vil du skue fjelltoppene på Træna.

Mot nord har man Svartisen og du kan skimte Lofoten sine spektakulære topper på en klar dag.

Det er gode stier og med en av våre guider på en heldagsutflukt vil dere nå toppen om ønskelig. Man kan også legge opp til differensiering hvor de spreke går lengst, og en litt kortere tur for de som ønsker det.

Dønnamannen

En av de mer kjente fjellene på Helgelandskysten. Fra avstand kan det minne om hodet til en person som ligger på rygg og ser mot himmelen.

Når dere er på firmatur til Nord Norge kan det lønne seg å legge en topptur hit. Det vil gi deg en fantastisk utsikt på en finværsdag.

Turen er ikke så veldig krevende, men vi anbefaler likevel at en av våre guider blir med gruppen.

Forslag til program på en firmatur til Nord Norge:

DAG 1 – AVREISE | FLY, TOG ELLER BUSS

DAG 1 – BÅT TIL LOFOTEN | MØTEROM FOR FAGLIG OG LUNCH UNDERVEIS

DAG 1 – TRANSPORT OG INNSJEKK RORBUER | GUIDEN HJELPER MED HURTIG INNSJEKK

DAG 1 – EGENTID | SYKLER ER TILGJENGELIG

DAG 1 – MIDDAG | MINGLING OG BOBLER | MIDDAG

DAG 2 – FROKOST | MØTEROM FOR FAGLIG OM ØNSKELIG

DAG 2 – FISKEKONKURRANSE | UT I BÅT OG FISKE SKREI

DAG 2 – LUNCH | HYGGELIG LUNCH PÅ RESTAURANT

DAG 2 – EGENTID / RELAX | SPA PÅ HOTELLET

DAG 2 – EGENTID | GUIDEN PEKER DE SOM ØNSKER I RIKTIG RETNING

DAG 2 – FESTMIDDAG | 4-RETTERS MENY

DAG 3 – FROKOST | FROKOST PÅ HOTELLET

DAG 3 – ØRNESAFARI I RIB | UT PÅ HAVET OG JAKTE FOTO AV ØRN

DAG 3 – LUNCH | LUNCH PÅ HOTELLET

DAG 3 – AVREISE | FLY, TOG ELLER BUSS

Guro Farstad daglig leder

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat
om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00

Kurs i smittervern:

Guro har gjennomført kurs i smittervern og
covid-19 i 2021

Trykk her for kursdokument


Forslag til overnatting på firmatur til Nord Norge: Rorbuer
Svinøya Rorbuer - Nord Norge
credit: Svinøya Rorbuer

Forslag til aktivitet på firmatur til Nord Norge: Fiskekonkurranse
Svinøya Rorbuer - Bilde av fisk
credit: Camilla HS Fiskekonkurranse

Noen destinasjoner du kanskje vil like:

Trøndelag på vinteren
Svalbard
Island


Forslag til aktivitet: RIB og Ørnesafari
Gruppereise aktivitet RIB Båt i Nord Norge
credit: Svinøya Rorbuer

Forslag til aktivitet: Skikjøring
gruppreise på ski i nord norge

Forslag til aktivitet: Topptur
Guidet vandring Nord Norge

De fleste destinasjonene og hotellene vi bruker i Nord Norge passer seg godt til kurs og konferanser

Ta kontakt med oss og vi sender deg den informasjonen du behøver i forhold til planlegging av et faglig opphold.

Kontakt

Les mer om Nord Norge ved å følge linkene under:

Vurderer dere en firmatur til Lofoten i 2021 eller 2022? Lese mer om hva vi kan tilby i Lofoten:

firmatur til lofoten med høye fjell og dype fjorder
Trykk her for Lofoten

Her finner du en oversikt over ulike aktiviteter som passer seg på en gruppereise til Nord Norge:

gruppereise bilde av ørn på ørnesafari i nord norge
Trykk her for aktiviteter

Tromsø er Nord Norge sin storby. Mer informasjon om denne byen finner du her:

firmatur til tromsø
Trykk her for Tromsø

Ta kontakt og vi sender deg forslag til destinasjon for deres neste firmatur!

firmatur tips firmatur Svalbard

Hjem | Firmatur i Norge | Nord Norge