Nord-Norge

Oppfyll drømmen til Nord Norge!

Når du legger din firmatur til Nord Norge, vil du oppleve en særegen og ikke minst fantastisk vakker del av Norge. Bare en kort flytur fra hovedstaden, så kommer man til det de fastboende mener er Norges flotteste landsdel.

Norges største i areal; som strekker seg fra Helgeland i sør, til Lofoten i Nord. Denne delen av landet byr på god og kortreist mat av ypperste klasse, spreke aktiviteter og spektakulær natur!

Besøker dere Lofoten, Helgelandskysten eller Tromsø på deres firmatur til Nord Norge vinters tid får dere en minnerik tur, hvor vi hjelper dere å flette sammen opplevelser dere sent vil glemme.

Ta kontakt

Noen av våre destinasjoner i Nord Norge:

Firmatur til Lofoten – En naturopplevelse utenom det vanlige

Lofoten, med sine ruvende og sylskarpe fjelltopper som stuper ned i dype hav og fjorder. Urørt natur og kortreiste kulinariske matretter, hvor de ferske ingrediensene er hentet fra havets rikdom, rett utenfor vinduet på rorbua eller hotellet hvor dere bor.

Overnatting i Lofoten

Når man besøker Lofoten er rorbuer et sjarmerende valg for overnatting. Slike historiske og nyrenoverte anlegg har ofte lange tradisjoner med en ekte kystkultur. Her vil dere finne alt dere har behov for.

Restauranter med god mat og topp moderne konferansefasiliteter. Våre guider hjelper dere med hurtig innsjekk og tar godt vare på dere under oppholdet.

Frister det å våkne til stillheten med fjell og sjøutsikt fra din egen rorbu på neste firmatur? Ta kontakt med oss så sender vi deg gode forslag.

Aktiviteter i Lofoten

På en firmatur til Nord Norge og Lofoten kan vi legge opp til gode aktiviteter, som; fiskekonkurranse i skreifiske, matkurs hvor dere tilbereder kongekrabben dere hentet opp noen timer i forveien. Hvalsafari fra båt og havrafting. Eller foretrekker dere kanskje en rolig el-sykkeltur? Da kan dere nyte stillhet i kombinasjon med spektakulær utsikt, fysisk aktivitet og våre gode guider.

På vinters tid er det også stor sannsynlighet for at du vil oppleve det majestetiske nordlyset! Nordlyset er en av naturens flotte fenomener der det danser på himmelen. Som oftest synlig gjennom den lange mørke natten fra oktober til mars.

Firmatur til Tromsø – Nordens Paris

Tromsø er en eksotisk by som ligger ca 400 km nord for polarsirkelen. Det er ingen tvil om at dette er er Nord-Norges viktigste og største by. Her finner du alt som du ellers finner i Norges største byer. Puber, teater, hoteller med høyt nivå på kurs og konferanse fasiliteter,  gode restauranter og mange ulike og spennende aktiviteter.

Overnatting i Tromsø

På en firmatur til Nord Norge og Tromsø finner vi hoteller som holder et høyt nivå med alt du behøver av utstyr til kurs og konferanse.

Aktiviteter i Tromsø

Med økt turisme fra år til år, så er denne delen av Norge muligens der det tilbys flest aktiviteter. På vinters tid finnes det aktivitetstilbud som hundeslede, snøscootersafari, nordlystur, ski, truger med mere.

Spektakulær natur på Helgelandskysten

Mellom utallige øyer, kritthvite strender, skjær og urørte holmer, ser man høye fjell reise seg opp fra havdypet. I dette vakre landskapet finner du flere nasjonalparker; Svartisen, Børgefjell, Lomsdalen- Visten og de kan også skryte av Nord Norges høyeste fjell; Oksskolten.

Det er ikke rart Helgelandskysten med sin unike og vakre natur er ansett som et yndet reisemål for turister fra hele verden. Når du legger årets firmatur til Nord Norge og Helgelandskysten kan du forvente deg minnerike naturopplevelser, god mat og flotte aktiviteter både til fjells og på sjøen.

Det er ikke uten grunn at National Geographic har kåret Kystriksveien som går gjennom Helgeland til en av verdens 101 vakreste reiseruter.

Aktiviteter Helgelandskysten

Vinter ved Helgelandskysten kan by på mange spennende aktiviteter. Hva med en topptur på ski etterfulgt av bål og kakao i en lun solvegg? Avslutt med en morsom tur ned igjen med fart og spenning, kribling i magen og en fantastisk utsikt.

Eller padle kajakk i et landskap som omtales som en at verdens fineste. En fjelltur opp til Torghatten er også en av mange alternativ man har her. En tur for de aller fleste!

Kulturelt

Her finner dere Vegaøyene som er på Unesco sin liste over verdens kulturarv.

I Sandnessjøen finner du Alstahaug og Petter Dass-museet med sin stilige arkitektur beliggende i landlige omgivelser.

De Syv Søstre

I det frodige kulturlandskapet finner du De Syv Søstre liggende på rad langs kysten. Tusen høydemeter stigende opp fra havet har de ruvet siden isbreene forsvant etter den siste istiden.

I nordlandseventyret er dog historien noe annerledes, og kanskje mer forlokkende: hvor Hestmannen jagde etter Lekamøya og De Syv Søstre.

Fra toppene vil du ha en 360 graders utsikt over hele Nordland. Sørover vil du kunne se Vega og Torghatten, ut mot havet vil du skue fjelltoppene på Træna.

Mot nord har man Svartisen og du kan skimte Lofoten sine spektakulære topper på en klar dag.

Det er gode stier og med en av våre guider på en heldagsutflukt vil dere nå toppen om ønskelig. Man kan også legge opp til differensiering hvor de spreke går lengst, og en litt kortere tur for de som ønsker det.

Dønnamannen

En av de mer kjente fjellene på Helgelandskysten. Fra avstand kan det minne om hodet til en person som ligger på rygg og ser mot himmelen.

Når dere er på firmatur til Nord Norge kan det lønne seg å legge en topptur hit. Det vil gi deg en fantastisk utsikt på en finværsdag.

Turen er ikke så veldig krevende, men vi anbefaler likevel at en av våre guider blir med gruppen.

Lyngsalpene

De kjente Lyngsalpene ligger i Troms og er muligens Norges mest kjente fjell landskap i forbindelse med skikjøring og toppturer. Med sine 1800 meter høye fjelltopper kombinert med juv og isbreer, er dette et sted hvor selv de mest erfarne får utfordret seg.

Hvert år samles flere av de beste alpinistene og fjellklatrerne her for å utfordre seg selv. Frister det med skitur eller topptur, så sørger vi for en erfaren guide som gir opplæring og sørger for sikkerhet.

Tromsø

Fra Tromsø er det kort vei til Tromøya og steder som Kvaløya, Lakselvbukt og kjente Malangen som er ypperlig for ski-entusiaster.

Senja

Her vil du oppleve dramatisk og vakker natur på vei opp til toppen av Senjas høyeste fjell, Breitinden. Med sine 1000 høydemeter er den ikke så alt for langt bak den mer kjente Lyngen. Her har finner du et mangfold av ulike terrengnivå og skiløyper.

Hundeslede

Når hundene ser dere ankommer begynner de å ule av glede. De skal ut på sin 1-2 mil lange løpetur nummer 2 eller kanskje 3 for dagen. Dette er imponerende dyr, med deres utrettelige higen etter å løpe gjennom skog og mark.

Her kan du velge å sitte på, eller styre sleden selv. Kom tett på naturen og nyt stillheten fra omgivelsene.

Snøscooter

Enkelte deler av Nord- Norge er som skapt for snøscooter turer. Spesielt Nordkynhalvøya som er Europas nordligste fastlands-området.

Her kan dere legge ut på nordlys jakt, eller ha en hyggelig kosetur med bål lunch halvveis i programmet.

Fiskekonkurranse

Lofoten på vinters tid har den kanskje mest populære aktiviteten. Her reiser man ut i båt for å konkurrere om å fange den største skreien.

Det er en heftig opplevelse og utrolig moro å få stor skreien på kroken. Husk å ta med kamera!

Kongekrabbe

Kongekrabbene finnes på fjordbunnen over hele Sør-Varanger. Her kjører man gjerne ut på snøscooter og skjærer hull i isen og trekker opp teinene. Dette er en spesiell og unik opplevelse de fleste aldri har vært med på.

Etter å ha tatt opp fangsten, kan man legge opp til et mat laging kurs eller kokkekonkurranse for så å nyte et gourmet måltid.

Ørnesafari

Dra ut i RIB hurtigbåt og oppdag den majestetiske havørnen på nært hold. Her får du både fart og spenning på sjøen, samt følelsen av å bli imponert av luftens største rovdyr.

Guidene har gjerne med seg noe småsei slik at du kan få tatt det perfekte bildet på nært hold.

Sherpatrappa i Tromsø

For de spreke på firmatur til Tromsø så kan man legge turen rett bak ishavskaterdralen og gå den steinbelagte stien opp til toppen.

Det er mulig å kjøpe noe leskende på kafeen, og for de aller sprekeste kan de i tillegg klatre på toppen av Bønntuva. Dette blir en times ekstra klatring.

Kajakk

En aktivitet vi kan tilby på de fleste destinasjoner på firmatur til Nord Norge. Her kan dere padle i fredlige omgivelser mellom småøyer på oppdagelsesferd etter hvite strender, små holmer og spennende dyreliv.

Vega – Unescos Verdensarvliste

Dette er kanskje ikke en aktivitet, men likevel et sted som bør nevnes. Det har vært lange og gamle tradisjoner med å høste dun fra ærfuglene på Helgelandskysten for å bruke i dyner og puter.

På øya Vega gjøres dette fortsatt med bærekraft og på dyrenes premisser. For den spesielt interesserte så kan en utflukt hit være helt topp med tanke på det flotte og levende fuglelivet.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt