firmatur til aarhus
BESTE TID Å REISE

Hele året

REISETID

1t 5 min

DIREKTEFLY

Oslo


Århus

Lett å bli glad i

Byen ligger med utsikt over Kattegat, og er kanskje verdens minste storby, med tilnavnet «smilets by». Vi snakker selvsagt om Københavns mer fargerike lillebror, nemlig Århus.

 

Legg din firmatur til Aarhus opp oppleven kosmopolitisk by med småbysjarm, med røtter som kan spores tilbake til vikingtiden. Småbysjarmen kommer av byens mange trange gater og bindingsverkshus. Århus, som også er Danmarks nest største by, ble i 2017 kåret til kulturhovedstad, noe som absolutt gjenspeiler byens utallige kulturtilbud.

Århus er en by med svimlende mange muligheter, fra wakeboarding i kabelbane og mating av hjort i parken, til store konserter og museumsutstillinger. Hit legger man firmaturen med historie, aktiviteter og gastronomi i fokus.

Hva med å oppleve Århus slik som det var på 1500-tallet? Ta turen til FriluftsmuseetÅrhus, med sin samling av over sytti autentiske og historiske bindingsverkshus. Her tar man på alvor et steg tilbake til fortiden i Århus botaniske hage. Bestill en gruppetur til vikingmuseet, og lær mer om vikingene som grunnla byen gjennom fortellinger og funn som er gjort i, og rundt Århus. Kanskje man har lyst til å være med å løse en tusen år gammel drapssak? I Hikuns Hevn blir man med tusen år tilbake i tid, for å være hovedrollen i en drapssak som rystet det som den gang het Aros.

I år 1060, etter Kristendommens inntog i Danmark, ble Vor Frue Kirke bygget. Kirken er fortsatt i bruk og kan gi besøkende en spennende opplevelse litt utenom det vanlige. Kirken er av de eldste i Skandinavia, og under kirken kan man utforske en åpen kirkekrypt.

Århusianerne er veldig stolte av sin historie, i tillegg til at de er veldig stolte av sine mattradisjoner. Med sine over hundre restauranter, er Århus kjent som det beste stedet å spise i Danmark. Med alt fra kebab til Michelin restauranter er konkurransen i denne byen så stor at selv det enkleste måltid blir en smaksopplevelse. Restaurantene er spredt over hele byen, men tar man med gruppa ned Åen, eller elva som renner midt gjennom byen, finner man den høyeste konsentrasjonen av restauranter. Nyt gjerne en Carlsberg eller en Tuborg til maten, verdenskjente pilsnere som blir produsert rett rundt hjørnet.

Etter en gastronomisk opplevelse ved Åen, tar man gjerne turen innom Fredriksbjergkvarteret. Dette området er bedre kjent som Århus´spisskammers, hvor man kan finne alle slags spesialbutikker for mat og drikke. To ganger i uken kan man også være med på markedet som blir holdt midt i kvarteret.

Skulle sol og sjø friste, kan man enten nyte Kattegat fra en hurtiggående ribb i Århusbukta, eller man kan ta turen til Århusianernes favorittstrand, Permanent. Her kan man nyte en is mens man dupper rundt i vannkanten. Så hvorfor ikke legge årets firmatur til Aarhus?

Send forespørsel
Valuta: Dansk Kroner
Språk: Dansk
Styresett: Monarki
Antall innbyggere: ca. 5. 7 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest

petter ramberg square

Ta kontakt med Petter for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: petter@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


firmatur til århus

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Århus!


Destinasjoner du kanskje vil like