firmatur til bordeaux

Bordeaux

Hjem  /  Firmatur  /  Frankrike / Bordeaux

BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

VÆRET DER NÅ

REISETID

5t 15min

DIREKTEFLY

Via Paris


Bordeaux

Send Forespørsel

Verdens vinhovedstad

Besøk verdens mest kjente og eksklusive vingårder, nyt livet langs promenaden, utforsk vakker og historisk arkitektur – nyt en avslappet fransk livsstil side om side med “les bordelais”

 

vin – fantastisk god vin. I vindistriktene rundt Bordeaux finnes rundt 7000 vinslott og vingårder

Bordeaux er Her har det blitt produsert vin siden 700-tallet, og vin er fortsatt ryggraden i områdets økonomi. Årlig produseres rundt 600 millioner liter vin, og 75 % av denne er den karakteristiske dyprøde rødvinen. Fra sentrum i Bordeaux kan du lett ta bussen ut til vindistriktene. Vi anbefaler et besøk til Chateau Mouton Rothschild; her kan du smake en av de beste rødviner i verden, og utforske et museum dedikert til vin. Et besøk på vingård vil ofte inkludere en omvisning, foredrag om produksjon av vin, og vinsmaking akkompagnert av nydelig fransk mat. Man kan utforske ulike viner inne i selve byen også. I norskeide MAX Wine Gallery kan du smake noen av de mest eksklusive vinene som finnes. Det finnes også et eget vinmuseum i byen.

Bordeaux har atskillig mer å by på

Storbyområdet har ca 1million innbyggere, og ca 100.000 er studenter. Bordeaux har med andre ord et bra uteliv! Byen ligger ved Frankrikes atlanterhavskyst, og har et behagelig klima. Byen deles i to av elven Garonne. Sentrum, og de fleste attraksjonene ligger på vestsiden. Promenadene som ligger på hver side av elven kalles Les Quais, og er rekreasjonsområde både for fastboende og turister. Her kan man finne hyggelige fortauskafeer og gode restauranter på rekke og rad. Byen kan fint utforskes til fots, takket være korte avstander og mange gater som er stengt for biltrafikk. Det er også fint å leie seg sykkel – byen er ganske flat, og godt egnet for sykkeltrafikk.

Havneområdet, som kalles Port de la Lune, består av bygninger fra opplysningstiden på 1700-tallet

Den mektige Saint-Andrè-katedralen er også verdt et besøk. Den ble bygd i 1096, og er en del av pilgrimsruten som ender i Santiago de Compostela i Spania. Grand Theatre huser nasjonaloperaen og –balletten, og er også severdig med sine tolv frontsøyler. For kunstinteresserte er Musée des Beaux-Arts og Musée d’Art Contemporain et must. For de som elsker shopping, er Bordeaux et mekka. Handlegaten Rue-Sainte Catherine er 1,2 km lang, og det sies at utvalget er like bra som i motebutikkene i Paris, mens prisene er lavere. Andre opplevelser som er verdt å få med seg er Botanisk hage og Naturhistorisk museum. Eller kanskje du heller vil prioritere en fotballkamp med FC Girondins de Bordeaux?

Om du legger din neste firmatur til Bordeaux, så kan vi planlegge og skreddersy ditt event for akkurat deg og ditt reisefølge

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 1,1 million (metro)
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (må ha med adapter)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere ( pass påkrevd )
Sikkerhet: Som i storbyer flest

Chateau Mouton Rothschild
MAX Wine Gallery
Port de la Lune
Grand Theatre
Musée des Beaux-Arts


Destinasjoner du kanskje vil like


firmatur til bordeaux

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Bordeaux!


Med St Emilion og Cognac i sin umiddelbare nærhet er dette en perfekt destinasjon!

VINSMAKING I BORDEAUX

Klar for god mat og drikke?

Hvis man først skal til Bordeaux, så anbefaler vi selvfølgelig at man drar på vinsmaking

VINGÅRDSBESØK

Vi vet om de beste gårdene!

Vi sørger for innpass på de beste vingårdene. Hvorfor ikke legge lunchen til vinmarkene?

GUIDET TUR

Opplev denne flotte byen

Bordeaux er kjent for å være en vakker by. En guidet tur til fots eller med sykkel passe utmerket


Lyon

Hjem  /  Firmatur  /  Frankrike / Lyon

BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

VÆRET DER NÅ

REISETID

4t 10m

DIREKTEFLY

Via Frankfurt


Lyon

Send Forespørsel

Gastronomiens mekka

I Frankrikes nest største by får du noe av det beste som finnes av mat, tilberedt av de dyktigste kokkene, du kan oppleve et storlag i den franske ligaen, se unik arkitektur fra ny og gammel tid. Rett og slett storbyliv servert på sølvfat.

Der elvene Saône og Rhône møtes finner du Lyon

Byen er tredelt, med gamlebyen på vestbredden av Saône, bysentrum på Presqu’ile, og den nyere byen på østbredden av Rhône. Gamlebyen har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1998. Her finner du trange gater og smug, små butikker og spisesteder i skjeve hus – en bydel med sjel. Gamlebyen ligger i ly for Fourvièreåsen, byens høyeste punkt. Dra opp dit for panoramautsikt over byen. Der finner du også den hvite Basiliquekirken og to gamle romerske teatre. I bysentrum ligger de fleste museene, og koselige torg og plasser. På kveldstid lyses rundt 150 av de vakre bygningene opp – et spektakulært syn. Her finner man også bygninger dekorert med livaktige veggmalerier, det ene med motiver hentet fra Lyons historie. Om du er interessert videre innføring, er kanskje Silkemuseet verdt et besøk – for å få et innblikk i en tid da Lyon var verdens silkehovedstad. Eller frister kanskje en fotballkamp hakket mer – er du heldig spiller Lyon mot Paris Saint Germain eller andre storlag.

Det er maten Lyon er mest kjent for

Den lyonesiske kjøkken kjennetegnes av at råvarene får dominere, uten å overdøves av krydder og oljer. På klassiske ”bouchons” får du ærlig fransk mat av høy kvalitet til en svært billig penge. Byens restauranter har totalt 22 michelinstjerner, men på michelinrestauranter kan prisen være noe høyere – til gjengjeld er du garantert mat i verdensklasse.

Lyons posisjon i gastronomien er mye takket være den berømte kokken Paul Bocuse.

Han har drevet mange anerkjente restauranter, blant annet L’Auberges du Pont de Collognes – en av få restauranter på verdensbasis med tre stjerner i Michelinguiden. Bocuse har gitt navnet sitt til den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d’or som arrangeres i Lyon annet hvert år. På markedet Quai St. Antoine kan du handle mat side om side med Frankrikes beste kokker – om du er oppe tidlig nok. Eventuelt kan du besøke innendørsmarkedet Les Halles des Lyon, som også har et fantastisk utvalg.

Om du vil legge ditt neste arrangement til Lyon, skal vi tilrettelegge for lokal guiding samt en reise i gastronomiens høyborg.  Vi fletter inn aktiviteter og faglig påfyll slik at firmaturen blir et minne for livet.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 490 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Destinasjoner du kanskje vil like


Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Lyon!


Det opplev den spennende byen Lyon!

KOKKEKURS

Klar for en kulinarisk opplevelse?

Franske kokker guider dere igjennom hvor det hele ender i en god middag

OPPLEV EN UTDENDØRSFESTIVAL

2000-års gammelt teater lever i beste velgående

I gamle dager var det plass til over 10 000 mennesker her. I dag er det en mindre utdendørsfestival som absolutt er verdt å få med seg

TEAMBUILDING I LYON

Ønsker dere en frisk start på dagen?

Det finnes svært mange team-buildingsaktiviteter i Lyon. Ta vi finner de beste for dere sammen!


Marseille

Hjem  /  Firmatur  /  Frankrike / Marseille

BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

VÆRET DER NÅ

REISETID

4t 20min

DIREKTEFLY

Via Brussel


Marseille

Send Forespørsel

Up and coming!

Marseille er Frankrikes eldste by og den største havnebyen i landet. Her kan man nyte solfylte dager med et glass fransk vin eller pasis ved en uterestaurant, eller på en solseng på en av de mange fine strendene som finnes.

 

Det har vært mange oppfatninger av denne byen, men mye har endret seg og den faller svært i smak hos oss

De koselige gatene langs den gamle bydelen består av brostein og bratte gater, og selv om det er en stor by er det lett å komme seg rundt til fots. Det naturlige midtpunktet i byen er havnen Vieux Port, hvor man videre kan spasere til den trivelige gaten Le Panier. Her kan man rusle rundt i en svært hyggelig atmosfære og få et historisk tilbakeblikk på hvordan byen en gang var.

Går man videre til Quai de Port finner man mange spisesteder hvor man kan sitte og nyte god mat og vin, mens man titter på de historiske byggene

De er kjent for fiskesuppen, bouillabaisse, som er en delikatesse fra Marseille. Det franske kjøkken er kjent for å være et av verdens beste, og i denne byen kan man nyte franske spesialiteter som gåselever og froskelår. Du finner også alt av annen mat du måtte ønske. Vinen er de også svært kjent for, og den er vesentlige rimeligere enn hva man er vant til i Norge.

Kystbyen har mange strender og badeplasser, hvor man kan nyte sol nesten året rundt

En halvtimes båttur unna finner man festningen, Châteu d’If, som ligger på klippeøya If. Dette har tidligere vært et statsfengsel, hvor både prinser, opprørere og revolusjonærer har sittet inne. Marseille har strender som ligger nært sentrum, hvor man kan slappe av på dagtid eller oppleve mer liv og røre på kveldstid. Det er nemlig et samlingssted for de lokale, hvor de kommer for å nyte sommerkvelden. Hvis en ønsker mer aktivitet kan man gå tur eller klatre ved Calanques-klippene. Dette er et utrolig vakkert kyststed mellom Marseilles og Cassis, som trekker til seg alt fra spenstige turister til dykkere og vindsurfere.

Marseille er en ypperlig destinasjon for en firmatur hvis en ønsker noe utenom det vanlige

Her kan sportslige aktiviteter kombineres med shopping og byliv, med noen stranddager hvis en ønsker det. De er kjent for sin fantastiske gastronomi, slik at en kan få noen av de beste restaurantopplevelsene.

Legg din neste firmatur, event eller konferanse til Marsielle, og du vil ikke bli skuffet. Denne solfylte plassen faller i smak hos de fleste og er en spennende og vakker by.

Ta kontakt med oss og vi skreddersyr et opplegg for deg etter budsjett og ønsker.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: ca 850 000
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Destinasjoner du kanskje vil like


Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Marseille!


Opplev denne spennende havnebyen!

BÅTSAFARI

Opplev skjærgåden!

Det finnes utrolig mange gode badeplasser i og rundt Marseille. Vi anbefaler en charter båt for en dagsutflukt

TEAMBUILDING I MARSEILLE

Aktiviteter for alle

Byen har svært mange aktiviteter både til lands og til vanns

AKTIVITETER

Klar for å utfordre de ansatte?

Hvorfor ikke utfordre bedriften med å lage et eget show? tema aktiviteter slår aldri feil


firmatur til den franske riviera

Den Franske Riviera

Hjem  /  Firmatur  /  Frankrike / Den Franske Riviera

BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober

VÆRET DER NÅ

REISETID

3t 0min

DIREKTEFLY

Bergen, Stavanger og Oslo


Den franske riviera

Send Forespørsel

Nyt omgivelsene

La Côte d´Azur – den asurblå kysten i Middelhavet strekker seg fra Menton i øst til Sainte-Tropez i vest, og er kanskje verdens mest omtalte og myteomspunnede kystlinje. Her ligger store og urbane byer og pittoreske småbyer og landsbyer, og skaper den perfekte rammen for en flott reise.

 

Den franske riviera fascinerer og bergtar

Her møter hav fjell, og middelalderbyer klamrer seg fast til fjellveggene. Utsikten til det asurblå Middelhavet er spektaktulær. Monte Carlo, Villefranche, Nice, Antibes eller Cannes, det er bare å velge blant vakre steder. Eller kanskje vil du heller ta turen til en av de mange sjarmerende landsbyene som ligger en kort kjøretur fra kystlinjen; Mougin med sine gallerier og restauranter, Biot som er kjent for sin glassblåserkunst, kunstnerbyen Saint Paul de Vence med sin fantastiske utsikt, middelalderbyen Eze og mange flere.

Mat og vin står i sentrum på den franske riviera

Det finnes et utall spisesteder, fra enkle bistroer til ekslusive restauranter med stjerner – både av Michelin- og Hollywoodtypen. Nyt smakfull lunch helt nede i vannkanten på La Petite Plage i Juan les Pins, besøk Michelangelo i Antibes, eller den legendariske og sjarmerende La Colombe d´Or i Sainte Paul de Vence.

Det deilige klimaet innbyr til strandliv og avslapping, men det er også mange muligheter om du vil være aktiv, enten du liker markeder, festivaler, museer, kunstgallerier, sykkelturer eller fotturer. Og for de som liker shopping er det kjekt å vite at de fleste motehusene er representert.

Vel en times biltur fra Cannes ligger flotte skidestinasjoner, som Isola 2000, Valberg og Auron. Du kan starte dagen med skikjøring og deretter ta en dukkert og nyte de siste solstrålene på stranden samme ettermiddag

Vi kjenner den franske riviera godt. Her har vi bodd og jobbet i flere perioder, og vi hjelper deg med å skreddersy et hyggelig, spennende og innholdsrikt opplegg for din firmatur – akkurat slik du ønsker det.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Vanlig at man gir noe tips på restauranter / taxi
Elektrisitet: 220/230
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere ( pass påkrevd )
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Destinasjoner du kanskje vil like


firmatur til den franske riviera

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Den Franske Riviera!


En firmatur til Den Franske Riviera slår aldri feil

FIRMATUR TIL ANTIBES

Klar for sol og bad?

Vi anbefaler selvfølgelig en guidet tur på sykkel eller til fots. Roma har svært mye å by på når det gjelder museum og storslått arkitektur fra romertiden

FIRMATUR TIL CANNES

En spektakulær by!

Roma er en av mange storbyer som egner seg godt for konferanser. Om man ønsker å bo i byen eller ligge litt utenfor er mulighetene mange

FIRMATUR TIL MONTE CARLO

Hvorfor ikke ta en dagstur innom?

Når man først er i Italia er det et «must» å oppleve det italienske kjøkken hvor den kulinariske opplevelsen henger høy


Paris

Hjem  /  Firmatur  /  Frankrike / Paris

BESTE TID Å REISE

Fra mars til oktober ( julemarked i desember )

VÆRET DER NÅ


REISETID

2t 20min

DIREKTEFLY

Bergen og Oslo


Paris

Send Forespørsel

En metropol

Oh-là-là Paris! Frankrikes hovedstad lokker til seg kulturelskere fra hele verden. Noen få stikkord er nok; Eiffeltårnet, Champs Elysées, Louvre, Montmartre, Bastillen, revolusjon, bohemen, stemningsfulle gater med historie og romantikk – Paris er en by som må oppleves og nytes. En perfekt metropol å legge kurs og konferanse for bedriften.

 

Elven Seinen deler Paris i to; venstrebredden og høyrebredden

Broene som binder byen sammen er praktfullt dekorert og opplyst med lamper når mørket senker seg over Frankrikes hovedstad. Et middagscruise på Seinen med levende fransk musikk lar deg oppleve Paris fra en annen vinkel mens den glassoverdekte båten duver sakte under broene og gjennom byen. Langs elvebreddene på begge sider er det et yrende folkeliv med gateartister, salgsboder og kunstnere.

Hvert hjørne av Paris har sin historie

Rive Gauche, venstrebredden, er kjent som det mest romantiske området i kjærlighetens by. Her finner vi også Latinerkvartalet, Sorbonne-universitetet, den berømte Boulevard Saint Germain de Prés og kirkegården Père Lachaise hvor berømtheter som Oscar Wilde, Edith Piaf og Jim Morrison ligger begravet.

På Rive Droite; høyrebredden, ligger Louvre, museet som bevarer en av verdens største kunstsamlinger i en av Paris´ flotteste bygninger

Fra Montmarte får du fantastisk utsikt over byen, og opplevelsene spenner fra roen i kirken Sacre Ceour til spektakulære show på Moulin Rouge. Den mest kjente boulevarden i Paris ligger på høyrebredden, den nesten 2 km lange Champs Elysées med sine teater, kaféer og luksuriøse butikker. I de seneste årene har Marais blitt en av de mest hippe og trendy delene av Paris. Her finner du en mengde vintagebutikker, lekre hoteller, kunstgallerier og ikke minst urbane og eksklusive restauranter,  barer og utesteder.

Vi elsker Paris, og skreddersyr gjerne din neste firmatur hit så du også kan falle for denne vakre byen.

Valuta: Euro
Språk: Fransk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: 2,2 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt (må ha med adapter)
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere ( pass påkrevd )
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Destinasjoner du kanskje vil like


Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Paris!


Mulig Europas vakreste by!

MIDDAGSHOW

Hva er vel Paris uten et middagshow?

Vi anbefaler alle å oppleve et middagshow i Paris. Vi sørger for billetter og bord

Vi anbefaler alle å oppleve et middagshow i Paris. Vi sørger for billetter og bord

GUIDET TUR I PARIS

Alle verdens skatter samlet på et sted

En guidet tur i Paris er noe alle bør gjøre. Det er utrolig mange skjulte skatter samlet i denne byen

En guidet tur i Paris er noe alle bør gjøre. Det er utrolig mange skjulte skatter samlet i denne byen

LUNCHCRUISE

Ta bedriften med ut på en lunchcruise!

Hvorfor ikke avrunde turen med et lunch eller middagscruise?

Hvorfor ikke avrunde turen med et lunch eller middagscruise?