Hjem / Om oss

Personvern

Hvorfor vil vi gi deg relevant innhold?

Vi ønsker at du skal oppleve at tiden du bruker på våre siter skal oppleves som god, relevant og nyttig for deg. Det betyr ikke at du kun får innhold som er personalisert. Vi skal fortsatt sørge for at du får tilgang til alt det viktig innhold hos oss. Det betyr at kun deler av vårt innhold vil være tilpasset deg basert på ditt brukermønster.

Hvordan fungerer det?

Gjennom data og datamønster kan vi oppdage at bestemte brukergrupper er interessert i for eksempel ulike reisemål. Da kan vi vise disse brukerne mer innhold basert på disse funnene. På denne måten vil vi hjelpe brukerne til å finne frem til innhold som oppleves som relevant, men som de kanskje ikke hadde oppdaget selv uten å bruke masse tid på å lete.

Denne personvernerklæringen gjelder for behandlingen av personopplysninger som gjøres av Signaturreise AS

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi vil sørge for at vi bruker opplysningene vi har om deg i tråd med personvernlovgivningen.

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Dette kan f.eks. være navn, bosted, epostadresse, kommunikasjon, kjøpshistorikk eller teknisk informasjon når du bruker våre nettjenester.

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke personvernrettigheter du har.

Kontaktopplysninger

Kontaktopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og epostadresse. Disse opplysningene får vi i all hovedsak fra deg, men vi kan også få det fra adresseregistre som Bisnode osv.

Brukeraktivitet

Dine aktiviteter på en nettside, f.eks. at du besøker den, publiserer innhold (tekst, bilder, videoer, etc.) og at du reagerer på innhold (like, kommentar, etc.)

Kommunikasjon

Opplysninger om type PC/enhet, internettilkobling, operativsystem, nettleser, IP-adresse, og hvordan du navigerer på nettsidene våre. Opplysningene genereres ved din bruk av våre nettsider og apper, f.eks. ved bruk av cookies og andre analyseverktøy.

Lokasjonsopplysninger

Opplysninger om din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester. Vi kan benytte din IP-adresse for å finne ut hvilket land og kommune/by du oppholder deg i. Hvis du aktiviserer stedstjenester på nettstedet eller i appen, vil vi kunne innhente en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons).

Markedsføringsinnstillinger

Dine preferanser og valg for markedsføring fra oss, f.eks. prefererte kanaler (som sms eller epost), merkevarer, og tilpasset/generisk markedsføring.

Deltakelse

Svar du oppgir når du deltar i panelundersøkelser eller tester og bidrag du gir i forbindelse med deltakelse i konkurranser.

Premieopplysninger

Informasjon om eventuelle premier som du vinner hvis du deltar i våre konkurranser.


Hvordan bruker vi opplysningene?

Hva bruker vi opplysningene til

I forbindelse med at du benytter skjema på nettsiden og spør om en reise, er med på en firmatur eller signerer kontrakt, vil vi typisk bruke dine opplysninger til følgende formål:

For å administrere og levere dine bestillinger.

Til dette formålet bruker vi særlig kontaktopplysninger, brukerkontoopplysninger, betalingsopplysninger og kommunikasjon.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er at det er nødvendig for å kunne oppfylle vår avtale med deg.

For å tilpasse digitale produkter og innhold.

Vi bruker dine opplysninger til å tilpasse plattformene slik at du får en best mulig brukeropplevelse og for å personalisere produktene og tjenestene våre til deg. Til dette formålet bruker vi tekniske opplysningerlokasjonsopplysninger og profileringsopplysninger.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettiget interesse i å tilpasse produktene vi tilbyr best mulig til deg. Detaljerte lokasjons opplysninger vil kun behandles med ditt samtykke.

For markedsføring.

Vi bruker markedsføringsinnstillinger for å ha oversikt over om du ønsker å motta markedsføring fra oss og dine markedsføringspreferanser.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettiget interesse i å ha kontroll på om og hvilken type markedsføring du ønsker å motta fra oss.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene

Vi vil lagre betalingsopplysninger og kjøpshistorikk i en periode på 5 år i samsvar med bokføringsloven.

Vi vil lagre kontaktopplysninger, brukerkontopplysninger, kjøpshistorikk, kommunikasjonsdata, profileringsopplysninger, og markedsføringsinnstillinger så lenge du har et kundeforhold med oss eller en aktiv brukerkonto og for en periode på 36 måneder etter kundeforholdet er avsluttet eller etter brukerkontoen din ble avsluttet eller inaktiv. Bakgrunnen for at vi lagrer kundeopplysningene etter kundeforholdet er opphørt/brukerkontoen avsluttes er for å kunne tilby deg bedre service hvis du velger å gjenopprette kundeforholdet. Vi vil også kunne lagre slik informasjon i en periode på opptil 3 år etter kundeforholdet opphørte/brukerkontoen avsluttes for dokumentasjonsformål dersom det kommer krav fra kunder.
Vi lagrer tekniske opplysninger i en periode på opptil 14 måneder. Detaljerte lokasjonsopplysninger vil kun lagres i 30 dager.


Vår nettside og mobil app

Hva bruker vi opplysningene til

I forbindelse med at vi drifter våre applikasjoner og nettsider, bruker vi opplysninger om deg til følgende formål:

For å tilpasse innholdet på plattformene,

dvs. å tilpasse nettsidene og reiseappen slik at du får en best mulig brukeropplevelse og for å personalisere innholdet på nettsidene og appen til deg.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å gi deg best mulig brukeropplevelse og mest mulig relevant innhold. Detaljerte lokasjonsopplysninger vil kun behandles med ditt samtykke.

For å hindre misbruk av nettsidene.

Vi kan bruke brukerkontopplysninger og tekniske opplysninger for å hindre, begrense og granske ulike typer misbruk av tjenestene våre, for eksempel bruk av falske kontoer og trakassering.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettiget interesse i å hindre misbruk av våre nettsider.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene

Til de overfor nevnte formål lagrer opplysningene i opptil 14 måneder. Detaljerte lokasjons opplysninger vil kun lagres i 30 dager.


Annonsering

Markedsføring

Hva bruker vi opplysningene til

Vi bruker kontaktopplysninger, brukerkontoopplysninger, kjøpshistorikk, lokasjonsopplysninger, markedsføringsinnstillinger og profileringsopplysninger for å kunne gi deg relevant og personalisert informasjon og tilbud.

Det rettslige grunnlaget for denne bruken av opplysninger er vår berettiget interesse i å sende tilbud og informasjon som er relevant for deg. Hvis du har deltatt på en reise med oss eller på annen måte har et aktivt kundeforhold med Signaturreise, har vi lov til å sende deg tilbud om produkter tilsvarende det kundeforholdet bygger på. Hvis du tidligere har hatt et aktivt kundeforhold med Signaturreise forbeholder vi retten til å kommunisere med deg inntil 12 måneder etter siste aktivitet. Du kan når som helst melde deg av å motta markedsføring eller administrere dine markedsføringsinnstillinger på din brukerkonto eller ved å kontakte oss.
Detaljerte lokasjons opplysninger vil kun behandles med ditt samtykke.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene

Vi lagrer og bruker opplysningene til markedsføring i opptil 12 måneder etter kundeforholdet ditt hos oss eller brukerkontoen din er avsluttet eller så lenge du har samtykket til å motta markedsføring fra oss.

Detaljerte lokasjons opplysninger vil kun lagres i 30 dager.
Vi vil lagre markedsføringsinnstillingene dine så lenge du har en brukerkonto hos oss eller du har samtykket til å motta markedsføring fra oss, slik at vi har oversikt over dine markedsføringspreferanser.

Online annonsering

Hva bruker vi opplysningene til

Vi utfører tilpasset annonsering på vegne av oss selv og våre annonsører. Vi bruker kjøpshistorikk, brukeraktivitet, tekniske opplysninger,lokasjonsopplysninger, profileringsopplysninger og markedsføringsinnstillinger for å vise annonser som er mest mulig relevante for deg.

For at vi skal ha mulighet til å vise deg tilpassede annonser har vi et behov for å bruke mediebyråer eller leverandører av tekniske annonseløsninger. Derfor vil vi kunne utlevere opplysninger om deg til slike leverandører. Som regel vil ikke dette være identifiserbare opplysninger.

Vi bruker opplysningene til annonsering både på våre og andre annonsørers vegne. Annonsevisningene vil fremkomme både på våre nettsider / sosiale medier og andre nettsteder. Hvis du er en innlogget bruker vil vi ikke bruke dine brukerkontoopplysninger til å vise deg tilpasset annonsering uten at du har gitt ditt samtykke til dette.

Sosiale medier

Hva bruker vi opplysningene til

For våre sider på sosiale medier, f.eks. vår side på Facebook, vil vi være behandlingsansvarlig (alene eller sammen med tilbyderen av det sosiale mediet). For det sosiale mediets bruk av opplysninger om deg, oppfordrer vi deg til å lese deres personverninformasjon. Dersom du besøker våre sider på sosiale medier, bruker vi typisk opplysninger om deg til følgende formål:

For administrasjon av siden.

Til dette formålet bruker vi brukeraktivitet og tekniske opplysninger. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av opplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å vise frem vår virksomhet og gjøre tilgjengelig vårt innhold på sosiale medier.

For analyseformål.

Vi får kun utlevert anonyme og aggregerte opplysninger fra sosiale medier som brukes til statistikk og å kartlegge markedstrender. Dette er ikke personopplysninger for oss (vi kan ikke knytte dette til enkeltpersoner).

Du kan dele informasjon fra våre Tjenester på sosiale medier, for eksempel Facebook, LinkedIn og Twitter, ved hjelp av for eksempel en «Liker»-knapp. Dersom du velger å dele informasjon i sosiale medier, vil disse mediene kunne samle inn opplysninger om din aktivitet på Tjenesten.

Opplysninger det sosiale mediet kan samle inn om deg kan gjelde:

Dato og tidspunkt for ditt besøk
Internettadressen eller URL til adressen du besøker
IP-adressen din
Nettleseren du bruker
Operativsystemet du bruker

De vil også kunne knytte denne informasjonen til profilen du allerede har hos dem. Signaturreise har ingen kontroll med eller ansvar for hvordan sosiale medier bruker personopplysninger de samler inn om deg. Vi henviser deg derfor til de vilkårene og betingelsene som gjelder for det aktuelle sosiale mediet. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert om formålet med og omfanget av informasjonsinnhenting som skjer på sosiale medier. Du kan hindre sosiale medier i innstillingene for nettleseren. Dersom du vil unngå at sosiale medier registrerer din adferd må du logge ut av det sosiale mediet.


Annonsering

Hvem utleverer vi opplysninger til?

Vi deler personopplysninger om deg med våre tjenesteleverandører i den grad det er nødvendig for å levere produkter og tjenester til deg. Dette omfatter bl.a. våre leverandører av programvare og systemer og leverandører av direkte markedsføringstjenester. Vi vil i slike situasjoner inngå avtaler med leverandørene som beskytter dine personopplysninger og som sørger for at leverandørene ikke kan bruke opplysninger utover det som følger av denne personvernerklæringen.


Informasjonskapsler ( cookies )

Hva er informasjonskapsler / cookies?

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukers datamaskin når brukeren åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet. Informasjonskapsler kan være nyttig både for eieren og brukeren av en nettside. Eieren av nettsiden kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For brukeren kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset.

Google

Vi benytter tjenester levert av Google for annonsestyring og analyse. Du kan velge å reservere deg mot innsamling og analyse av data gjennom Google Analytics ved å laste ned Google Analytics opt-out browser add-on