Hjem  /  Firmatur  /  De Britiske Øyer / Dublin

BESTE TID Å REISE

Fra mai til september (irenes store folkefest er i mars)

REISETID

2t 15min

DIREKTEFLY

Oslo


Dublin

Send Forespørsel

En av Europas mest sjarmerende byer

Dublin er en perfekt by for en hyggelig opplevelse. Den irske byen har masse å by på og det er alltid noe som skjer. En firmatur til Dublin er for de som er glade i mat og drikke og trivelig stemning. Noe alle nordmenn liker!

De fleste som har vært i Dublin kan bekrefte at det er vanlig for en ire å slå av en prat, uansett hvilken pub man er innom. Innbyggerne er svært stolte av byen sin og elsker å snakke om den. Dublin har to ganger blitt kåret til Europas hyggeligste by å besøke. Det er også over 700 puber å velge mellom i byen, dersom dere lengter etter en forfriskende Guinness eller en Irish Stout. Dette er vel obligatorisk for alle tilreisende i storbyen. Likevel er det mye annet å gjøre i byen når pub og øl er overstått.

Midt i sentrum av byen finner dere shoppinggaten Grafton Street, som leder til St. Stephen`s Green, en av byens fineste parker. I Dublin finner dere også Europas største sentrale park, Phoenix Park. Denne parken huser blant annet en stor zoologisk hage, blomsterhagen The Victorian People`s Flower Gardens og en rekke kafeer og monumenter. Her residerer også Irlands president i presidentboligen. I Phoenix Park er det perfekt å ta en piknik for en liten pust i bakken.

Det er ingen hemmelighet at Dublin er kjent for pubene sine og spesielt sitt eget øl, produsert for første gang i 1759. Guinness Storehouse er å anbefale alle som reiser til Dublin. En guidet tur med innblikk i Guinnesses historie og for å se hvordan ølet produseres, er en ypperlig aktivitet under et besøk til Dublin. En slik tur koster ikke mye, og det hele avsluttes i syvende etasje på den såkalte Gravity Bar, med utsikt over hele byen. For de som ønsker får dere selvsagt en Guinness i hånda på toppen av det hele.

Skal dere smake litt på irsk uteliv og musikk, burde man besøke Dublins kjente utelivsområde. Temple Bar er den bilfrie delen av Dublin og tidligere kunstnerkvarter. Området kryr av puber, klubber og restauranter for de som er ute etter ekstra moro. Dette er også en gylden mulighet til å oppleve irsk folkemusikk og dans.

National Museum of Ireland er det største i byen, inndelt i tre deler hvor temaene er irsk arkeologi, historie og kunsthåndverk og naturhistorie. Flere av museene i Dublin har gratis inngang, men dette er helt klart det som er mest verdt å besøke. For å nevne noen få av mange utstillinger, vil vikingutstillingen og naturhistorien med utstoppede dyr fra hele verden, være de mest populære.

En morsom firmatur til Dublin vil helt sikkert bli godt mottatt av dine ansatte. Her er det evige muligheter for å oppleve sjarmerende irer samt puber sammen med de vakre parkene og hagene.

Ta kontakt med oss dersom dere ønsker en firmatur til denne destinasjonen!

Valuta: Pund
Språk: Engelsk
Styresett: Parlamentarisk-demokratisk republikk
Antall innbyggere: ca 1,3 millioner
Tidsforskjell: 1t bak Norge
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest


Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


Destinasjoner du kanskje vil like


Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Dublin!