Ålesund

Firmatur til Ålesund! Mest kjent for sin vakre jugend-stil, og nærhet til havet og de spektakulære Sunnmørsalpene.

Alt turister forbinder med Norge er samlet i en liten del av Norge, nemlig Sunnmøre. I kort avstand fra Ålesund finner vi høye fjell, dype fjorder, fossefall og gårder der ingen kunne tru at nokon kunne bu!

Ta kontakt

På den karrigste fjelltoppen uten annen vei enn å klatre opp med sekken på ryggen, ser du hvordan livet var på disse avsidesliggende fjell gårdene.

Nå er det ikke mange som bor her fast lenger, men inne i Storfjorden kan du fremdeles ta turen opp til Ytste Skotet, der bygninger fra 1800-tallet viser historien hvordan de levde helt tilbake til vikingetiden.

På Sunnmøre tar de vare på tradisjoner, og vi har funnet de skjulte perlene for din neste firmatur til Ålesund.

Det gamle er pusset opp, og vi nyter naturen med en luksus følelse der god standard og ypperlig mat kombineres med fantastisk natur og varierte aktiviteter.

Byen Ålesund

Den koselige byen Ålesund, som etter bybrannen i 1904 måtte bygges opp på nytt. Den ble gjenreist i den såkalte art-nouveau stilen som byen nå er så kjent for. Også kalt jugend stil.

Den tyske keiser Vilhelm var på den tiden Norges venn, og hadde vært på utallige cruise langs norske kysten. Han var veldig begeistret for Ålesund, og ville bidra med mye penger for å gjenoppbygge byen.

Keiser Vilhelm sammen med flere bidragsytere sørget for at byen fikk kapital nok til å begynne på den store by restaureringen.

Resultatet ble veldig bra, og det er ikke rart at Sunnmøringer er stolt av byen sin.

Sentrum

Alt ligger i gangavstand i den koselige byen, så her kan du rusle over til Brosundet, se på antikvitets butikker eller ta en kaffe på en koselig liten kafe.

Ålesunderne er kvalitets og motebevisste, så her kan du regne med å komme over noen gode kjøp. Er du interessert i arkitektur og historie, kan du ta en tur til Jugendstilsenteret eller kunstmuseet KUBE.

Byen er også kjent for sitt marine vitensenter- Atlanterhavsparken. Her kan folk få se og høre om Norges viktige ressurs- havet. Et stort marine utstillingsvindu som gir viktig kunnskap om Norge som sjøfartsnasjon både historisk og nå.

Hotel Brosundet

Hvorfor ikke bo i det mest koselige strøket neste gang dere skal på firmatur til Ålesund?

Vår anbefaling er nydelige hotel Brosundet. Hva med å våkne opp til lyden av sjø, frisk luft og kjenn at du gleder deg til å rusle ned mot sentrum etter en god frokost.

Hotellet er ny renovert, så her det det koselig å sette seg i en god stol med en drink før middagen. Fine møterom gir deg det du behøver av teknologi og komfort for gruppens faglige del.

Ting å gjøre i Ålesund

Ålesund museum

Her får man et historisk tilbakeblikk over Ålesund som sjøfartsby til bybrannen (1904) og etter hvert den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig.

Den kjente motstandsmannen, Joachim Rønneberg var født i Ålesund. Han ble hedret for sin innsats som leder for sabotasjegruppen som stod for sprengingen av tungtvannsanlegget på Rjukan i 1943.

Kunstmuseet KUBE

I jugend bygget der Norges Bank har hatt kontorer, finnes nå museet KUBE. Museet utvikler og forvalter kunstsamlinger med fokus på kunst og kunstnere som er knyttet til fylket.

Ålesund Viewpoint

Den naturlige utsiktsattraksonen når man er på firmatur til Ålesund er Aksla. Byfjellet som gir utsikt over skjærgården rundt byen, sentrum og Sunnmørsalpene.

For de spreke kan de 418 trappetrinnene gåes eller springes opp, man kan også sykle veien opp. En lunch kan nytes på Fjellstua med kald drikke, før turen går tilbake til byen.

Aktiviteter i Ålesund

Det er mange og varierte aktiviteter i og rundt Ålesund. Det naturskjønne området der en av våre lokale guider tilrettelegger den neste firmatur til Ålesund for dere.

På sommeren er det et høydepunkt å leie båt for å se en av de spektakulære fjordene som området er så kjent for; Geiranger, Storfjord, Hjørundfjorden er alle innenfor en dags tur fra Ålesund.

En topptur på et av fjellene i området kan gjennomføres både på sommer og vinter. Turene kan differensieres hvis det er ulike behov i gruppen, dette tilpasser vi.

El sykkeltur i naturskjønne omgivelser kombinert med et koselig lunch stopp.

Byvandring og stopp på Atlanterhavs parken eller på KUBE museet. Mulighetene er mange på den neste firmaturen til Ålesund!

Alnes fyr

Når man først leier en båt, kan også en dagstur innom Alnes fyr være et topp mål for dagen.

Fyret ligger på nordsida av Godøy, i Giske kommune. Fyret er i drift, og anlegget fungerer også som et regionalt og lokalt kultur senter.

Der kan man legge dagens møte i fine lokaler etterfulgt av en god lunch eller middag. Vi guider deg med våre lokale samarbeidspartnere.

Fjellstua Ålesund

Byfjellet har mange kjære navn; Aksla, Fjellstua Ålesund, Aksla viewpoint, byrampen. Uansett, er man på firmatur til Ålesund er det obligatorisk å få med seg byens attraksjon nr 1!

Ta bilder på byrampen, spis lunch på Fjellstua og nyt den fantastiske utsikten. Vi tar deg med enten det er til fots eller sykkel. Turen er kjempefin!

Natur i Ålesund og omegn

Den fantastiske naturen rundt Ålesund gjør at National Geographic har kåret byen til en av de seks vakreste småhavner i Europa.

I konkurranse med de vakreste havner i Europa er faktisk Ålesund en av de vakreste! Vi tar deg med dit og guider deg på neste firmatur til Ålesund.

Ikke nok med det, men som første hotell i Norden har også National Geographic plukket Storfjord hotel på Sunnmøre på sin liste over anbefaling.

Signaturreise har samarbeidet med Storfjord Hotel i mange år, og dette er også et av våre absolutte anbefalinger.

Ting å gjøre på Sunnmøre

For å få med all storslått natur og den genuint vakre byen Ålesund, foreslår vi å kombinere det beste av fjell, fjord, by og aktiviteter med god mat og drikke i fine omgivelser.

Dette er ikke vanskelig å komponere i denne delen av Norge. Vi hjelper deg å sy sammen et komplett arrangement på din neste firmatur til Ålesund.

Fart og spenning på en RIB, en rolig kajakk tur med kjent mann, toppturer i landskap som nesten tar pusten fra oss alle, nydelig mat enten det er over en bål lunch ute i naturen, eller på et herskapelig hotell i Hjørundfjorden.

Vi kjenner området og har lokale med på laget. Dette gir deg og ditt firma minner som varer.

Fjord og fjell

Av alle tinder og topper på Sunnmøre, så finnes mange dagsturer som passer for din neste firmatur til Ålesund. Det er bare å velge og vrake i vakre områder.

Om det er sommer eller vinter, så finner vi en egnet tur i vakre fjell. Fjordene er mange, vi har anbefalinger der vi kan kombinere vakre bosteder med fantastisk mat og sammen finner vi et optimalt sted som passer deg og ditt firma.

God overnattingsmuligheter i Ålesund

Vi samarbeider med blant annet Hotell Brosundet i Ålesund som egner seg godt for grupper

Aktiviteter som passe for alle på firmatur til Ålesund

I Ålesund kan dere oppleve en fartsfylt aktivitet i RIB båt som kan kombineres med for eksempel en hyggelig lunch.

Utflukt til Alnes fyr med middag?

Hvorfor ikke legge en utflukt til Alnes fyr i kombinasjon med møterom for faglige presentasjoner, etterfulgt av en god lunch eller kanskje en middag?

Sykkeltur

Vi kan ordne sykler for gruppen, slik at de er tilgjengelig for bruk etter behov. Det kan være en guidet tur i sentrum, eller en utflukt i skog og mark, eller opp til byfjellet.

Hvis dere er et arkitektkontor, så kan vi finne en arkitekt guide som gir dere faglig påfyll fra sykkelsetet.

En fjelltur til Sukkertoppen passer de fleste

En fjelltur med guide! Vi kan differensiere turen etter nivå og samle alle til en felles lunch

Aksla / Fjellstua

Utkikkspunktet er obligatorisk for turister på besøk til Ålesund. Vi viser dere vei. Husk mobilen for gode bilder!

Art Nouveau

Vi sørger for at dere får en god guide om dere ønsker å vite mer om Ålesund sin historie og arkitektoniske byggverk

Aktiviteter for grupper

Vi har mange gode aktiviteter i Ålesund for grupper. Både i vann og til lands.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt