Zürich

Firmatur til Zürich, Gastronomiske opplevelser!

Byen på elven Limmat er den nest største i Sveits. Her ligger hovedkontoret til FIFA, og byen anses som det finansielle senteret i landet. Med mer enn 500 barer og 1500 restauranter, og en befolkning hvor en tredjedel er av utenlandsk opprinnelse, lever den opp til sin status som global by. Legg årets firmatur til Zurich!

Ta kontakt

Kulturhistorie, kunst, teater, musikk og gastronomiske opplevelser er noen av grunnene til at Zürich er et ypperlig valg for en firmatur. I denne byen står gruppeopplevelsene på rad og rekke, og her kan man dekke interessefeltene for alle aldersgrupper.

Byen ligger i enden av Zürichinnsjøen, hvor innsjøen renner ut i Limmatelva. For å få en skikkelig panoramautsikt over det gamle kvarteret i byen, bestiller man en gruppetur med en av innsjøens to gamle dampskip. Vil man heller erfare byen på tørt land, tilbys det guidede turer, som foregår enten til fots, på segway, på sykkel eller i en rickshaw. De lommekjente guidene gleder seg til å vise frem de bortgjemte perlene. Man kan selvsagt få et bedre overblikk fra høyden, men da må man ta fjellheisen opp til utsiktspunktet Felsnegg. Med Zürich ved sjøen og alpene i bakgrunnen ser det hele ut som et postkort.  På varme sommerdager kan man oppsøke en av byens mange utendørsbad, hvor man kan svømme fredelig mens man ser opp mot de snøkledde fjelltoppene, og innser hvor vannet man svømmer i kommer fra.

Zürich kalles «porten til alpene» på grunn av sin sentrale beliggenhet, og på grunn at den huser landets største internasjonale flyplass. I Zürich går det alltid et tog, og de fleste reiser i Sveits starter her. Byen er en sentral base for å utforske hele landet, da de fleste stedene i Sveits ikke er mer enn to til tre timer unna. Hopp på toget og opplev Europas største fossefall, Rhine Falls, som ligger et kort stykke utenfor byen. Kommer ønsket om å stå på ski for dagen snikende, gjør man som lokalbefolkningen og hopper på en av de mange og hyppige tog avgangene mot Flunserberg, Titlis, Davos eller St. Moritz.

På en firmatur til Zürich kan du som så mange andre byer, besøke utallige museer. I Zürich kan du ta en spasertur gjennom FIFAs historie, og besøke sannsynligvis verdens eneste jeans-museum. I tillegg kan du besøke No Show museet, det eneste museet i verden som er fullstendig dedikert til absolutt ingenting. I Zürich finner man også St. Peterskirken fra det niende århundre, som er en av byens eldste kirker, men også stedet man finner Europas største fasadeklokke. Dette står helt i stil med hva Sveits er mest kjent for, nemlig sjokolade, sveitserkniver og klokker. I Zürich kan man bli med på en gruppetur til en av byens beste sjokoladebutikker, hvor man kan smake seg gjennom sjokoladens historie, samtidig som man lærer prosessen fra kakaobønne til trøffel.

Vil man oppleve Zürich slik som lokalbefolkningen, er magen veien å gå. Sett deg på en av de utallige kafeene som ligger spredt ut i byen, nyt en Cüpli, som er den lokale versjonen av et glass sprudlende vin og se på folkelivet. Stopp innom en av byens 1500 restauranter og be om den lokale retten av kalv, Zürig Geschnätzeltes med rösti. Lokalbefolkningen er urban og tar raskt til seg nye smaker, og i byen finner man verdens eldste vegetarrestaurant.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt