Bordeaux

Firmatur til Bordeaux – verdens vinhovedstad!

Besøk verdens mest kjente og eksklusive vingårder, nyt livet langs promenaden, utforsk vakker og historisk arkitektur – nyt en avslappet fransk livsstil side om side med “les bordelais”

Vin – fantastisk god vin. I vindistriktene rundt Bordeaux finnes rundt 7000 vinslott og vingårder

I Bordeaux har det blitt produsert vin siden 700-tallet, og vin er fortsatt ryggraden i områdets økonomi. Årlig produseres rundt 600 millioner liter vin, og 75 % av denne er den karakteristiske dyprøde vinen. Fra sentrum i Bordeaux kan du lett ta bussen ut til vindistriktene.

Vi anbefaler et besøk til Chateau Mouton Rothschild under en firmatur til Bordeaux; her kan du smake en av de beste rødviner i verden, og utforske et museum dedikert til vin. Et besøk på vingård vil ofte inkludere en omvisning, foredrag om produksjon av vin, og vinsmaking akkompagnert av nydelig fransk mat. Man kan utforske ulike viner inne i selve byen også. I norskeide MAX Wine Gallery kan du smake noen av de mest eksklusive vinene som finnes. Det finnes også et eget vinmuseum i byen.

Utflukt til Arcachon-bukten

For en dagstur, vurder en tur til den vakre Arcachon-bukten, kjent for sine østersparker og den majestetiske Dune du Pilat, Europas høyeste sanddyne. Det er en fantastisk måte å komme seg ut av byen på og oppleve den naturskjønne skjønnheten i regionen.

Kulturelle arrangementer og festivaler

Avhengig av tidspunktet for firmaturen, kan du inkludere besøk til lokale kulturelle arrangementer og festivaler. Bordeaux er vertskap for en rekke arrangementer gjennom året som reflekterer regionens rike kultur og tradisjoner.

Bordeaux har atskillig mer å by på

Storbyområdet har ca 1million innbyggere, og ca 100.000 er studenter. Bordeaux har med andre ord et bra uteliv! Byen ligger ved Frankrikes atlanterhavskyst, og har et behagelig klima. Byen deles i to av elven Garonne. Sentrum, og de fleste attraksjonene ligger på vestsiden.

Promenadene som ligger på hver side av elven kalles Les Quais, og er rekreasjonsområde både for fastboende og turister. Her kan man finne hyggelige fortauskafeer og gode restauranter på rekke og rad. Byen kan fint utforskes til fots, takket være korte avstander og mange gater som er stengt for biltrafikk. Det er også fint å leie seg sykkel – byen er ganske flat, og godt egnet for sykkeltrafikk.

Unike aktiviteter og utflukter i Bordeaux

En firmatur til Bordeaux er ikke komplett uten en smak av regionens verdensberømte viner. Organiser en guidet tur til noen av de mest prestisjefylte vingårdene for en minneverdig vinsmaking. For en mer interaktiv opplevelse, kan teamet delta i et vinkurs hvor de lærer om vinproduksjonens kunst, fra drue til flaske. Dette er en utmerket måte å bygge teamånd på, mens man nyter noen av de beste vinene verden har å tilby.

Bordeauxs gastronomiske scene er like rik som vinlandskapet. Arranger en matlagingskurs for teamet der de kan lære å lage klassiske franske retter under veiledning av en lokal kokk. Dette er en fantastisk måte å kombinere teambuilding med en smak av lokal kultur på firmatur til Bordeaux.

Ta teamet med på en guidet tur i Bordeauxs historiske sentrum, et UNESCO-verdensarvsted. Utforsk elegante plasser som Place de la Bourse og den imponerende Grand Théâtre. Disse turene kan skreddersys til å inkludere teambyggingsaktiviteter som skattejakt eller fotokonkurranser for å gjøre opplevelsen enda mer engasjerende.

Havneområdet, som kalles Port de la Lune, består av bygninger fra opplysningstiden på 1700-tallet. På firmatur til Bordeaux vil man ha sjansen til å se unike byggverk.

Den mektige Saint-Andrè-katedralen er også verdt et besøk. Den ble bygd i 1096, og er en del av pilgrimsruten som ender i Santiago de Compostela i Spania. Grand Theatre huser nasjonaloperaen og –balletten, og er også severdig med sine tolv frontsøyler. For kunstinteresserte er Musée des Beaux-Arts og Musée d’Art Contemporain et must. For de som elsker shopping, er Bordeaux et mekka. Handlegaten Rue-Sainte Catherine er 1,2 km lang, og det sies at utvalget er like bra som i motebutikkene i Paris, mens prisene er lavere. Andre opplevelser som er verdt å få med seg er Botanisk hage og Naturhistorisk museum. Eller kanskje du heller vil prioritere en fotballkamp med FC Girondins de Bordeaux?

På firmatur til Bordeaux kan du oppleve byens skjønnhet på en unik måte ved å arrangere en sykkel- eller segwaytur rundt byen. Dette er en morsom og energisk måte å se byen på!

Om du legger din neste firmatur til Bordeaux, så kan vi planlegge og skreddersy ditt event for akkurat deg og ditt reisefølge. Ta kontakt med oss for en prat om Bordeaux!

På firmatur til Bordeaux – en by som skjuler hemmeligheter bak hvert hjørne

På firmatur til Bordeaux oppdager man en by som er mye mer enn bare verdens vinhovedstad. Denne elegante byen, innhyllet i neoklassisk arkitektur, er et levende museum av urørt historie og kultur. Men Bordeauxs sanne sjarm ligger i dens evne til å overraske. Utover de berømte vingårdene og historiske monumentene skjuler Bordeaux små hemmeligheter: skjulte gårdsplasser som fører til kunstneriske atelierer, intime jazzklubber nesten usynlige for det utrente øyet, og små bistroer som serverer regionens kulinariske nyskapninger.

Dette er en by som utfordrer det konvensjonelle og inviterer besøkende til å utforske dypere, forbi den velkjente fasaden, for å avdekke de skjulte perlene som gjør Bordeaux til et ekstraordinært reisemål for enhver firmatur. En firmatur til Bordeaux er ikke bare en reise i geografi, men en reise i tid, smak og forbindelse – en mulighet til å knytte sterkere bånd i teamet gjennom delte oppdagelser og uforglemmelige opplevelser.

Ta kontakt med Emma for en hyggelig prat om denne reisen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt