Helsinki

Firmatur til Helsinki! Flott arkitektur!

På en halvøy omkranset av over 300 små øyer, finner man Nordens yngste hovedstad. På folkemunne kalles byen for Østersjøens datter, der den lille storbyen ligger komprimert på en odde i den finske gulfen.

En firmatur til Helsinki er perfekt for grupper som vil kombinere det aktive og fartsfylte bylivet med det rolige tempoet i villmarken. Aktivitetene er mange og varierte, fra canalcruise til elgsafari. Hva med å utforske områdene rundt Helsinki i et svevefartøy? Denne lille storbyen kan tilby noe for alle.

Ta kontakt

Helsinki er en ung og moderne by. Lite av den opprinnelige byen står igjen etter flere store bybranner, men det har gitt byen en mulighet til å utvikle seg. I dag er byens arkitektur sterkt inspirert av art nouveau-stilen. En som virkelig har satt sitt preg på Finlands arkitektur er arkitekten C.L. Engel, og om man tar turen til Senatstorget kan man fra midten av torget oppleve fire av hans spektakulære konstruksjoner.

En tredjedel av byen er grønne lunger, noe som gir en følelse av at byen er mye mindre enn den i realiteten er. Byens plassering, med vann på en side og skog på de tre andre, har gitt Helsinki stempelet «grønn hovedstad».

Hopp på fergen som går fra torgplassen ut til en av Helsinkis mest kjente konstruksjoner som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Sjøfortet Suomenlinna ligger fordelt på seks små øyer hvor hver av øyene er en opplevelse i seg selv. Ta med en lommelykt og utforsk gangene under fortet, eller slapp av i borggården.

Opplev finnenes mattradisjoner på nært hold ved å ta turen til Salutorget. Her finner man det ferskeste av sesongens råvarer og lokale delikatesser. Slå deg ned på en av de mange små, oppvarmede teltkafeene på torget, og nyt en glovarm kopp kaffe og en bit med blåbærpai. For finnene er tradisjonsmat viktig. Det skal være lokale råvarer, og det skal være vilt og ferskt, men det har ikke stoppet matkulturen i Helsinki fra å hente inspirasjon fra hele verden. Fra enkel gatemat til tradisjonell reinsdyrgryte og Mämmi; i Helsinki finner man noe for selv den mest kresne gane.

Vil man gjøre som finnene, kan man ta en tur på Allas Sea Pool. Dette havsbadet tilbyr ekte finsk tradisjon, så hva med et forfriskende dypp i sjøvannet etterfulgt av et tradisjonelt saunabesøk?

Helsinki har en overaskende bakoverlent og samtidig forfriskende aktiv rytme. Den unike karakteren kommer kanskje fra byens nærhet til vannet, eller kanskje fra plasseringen mellom øst og vest.

I Helsinki kan man gå fra urbant til ruralt på bare minutter.

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt