Salzburg

Firmatur til Salzburg! En fjellby i de østerrikske alper!

Helt nord i de østerrikske alpene finner man en by som er kjent for sine mange musikalske triumfer. Salzburg er fødestedet for den verdenskjente musikeren og komponisten Wolfgang Amadeus Mozart, og er stedet hvor verden først ble kjent med familien von Trapp i Sound of Music. Med mer enn fire tusen kulturaktiviteter i året, står byen Salzburg absolutt på kartet som en kulturdestinasjon. Det er på tide å vurdere en firmatur til Salzburg.

Ta kontakt

Setter man mat, drikke, musikk og historie høyt på ønskelista, er Salzburg en perfekt destinasjon å legge firmaturen til. I Salzburg finner man opplevelser man ikke kan finne andre steder, med alt fra historiske vandringer og klassisk musikk, til gastronomiske opplevelser og klosterøl.

Byen er delt i to av elven Salzach, med en av Europas best bevarte middelaldersentre på ene siden og en yrende, moderne bydel på den andre. På grunn av sin oppdelte natur byr byen på opplevelser fra to adskilte verdener. Med gamlebyen sin historie og barokkarkitektur, og den nye byen sin moderne og urbane fremtoning, gis det en balansert opplevelse mellom det historiske og nåtiden.

På firmatur til Salzburg vil dere oppdage en by som oser av historisk sjarm og kulturell rikdom. Denne østerrikske juvelen, omgitt av de majestetiske Alpene, er kjent for sin imponerende barokkarkitektur og som fødestedet til Mozart.

Mens dere vandrer gjennom de maleriske gatene, kan dere nyte synet av praktfulle bygninger og slott. Salzburg tilbyr også en rekke kulinariske nytelser, fra lokale delikatesser til internasjonale smaker. For de kulturinteresserte er et besøk til de berømte festivalene et must. Denne byen kombinerer naturskjønnhet med en rik historisk og kulturell arv, noe som garanterer en minneverdig firmatur.

Salzburg har mye historie

For å få en bedre forståelse av hvor gammel byen Salzburg virkelig er, kan man ta turen til og Panorama Museum og oppleve 1600 år av byens historie, eller man kan ta turen til Salzburg Katedral. Katedralen ble bygget på ruinene av den keltiske, og senere romerske bosetningen som var på stedet. Om man har lyst å oppleve historien på nært hold, tar man turen ned til Getreidegasse. Her kan man gå seg bort i utallige smug, hvor århundrer med tradisjonelt håndverk blir holdt levende, også den dag i dag.

Middelalderborgen Hohensalzburg

Middelalderborgen Hohensalzburg som ligger på en høyde over byen, ble bygget i år 1077 og regnes som den best bevarte borgen i Europa. Her oppe har man en utsikt som kan ta pusten fra enhver, og man kan se ut over hele Salzburg og de omkringliggende, snødekkede østerrikske alpene. Det er lett å skjønne hvor inspirasjonen til Sound of Music kommer fra. Borgen kan utforskes, og her får man et innblikk i hvordan byens herskere levde og virket. Alt fra våpen og klær til torturinstrumenter er på utstilling her. Vil man skaffe en bedre forståelse av hvor all denne rikdommen kom fra, kan man bestille en gruppetur ned i saltgruvene. Man kjører ned i de eldgamle gruvene i en gruvevogn, hvor man også kan ta en litt annerledes båttur på de underjordiske sjøene.

Roma i Norden

Byen ble kjent som «Roma i Norden», og med katolisismens inntog kom munkene, og med munkene kom ølbryggerkunsten. I dag er Salzburg kjent som ølhovedstaden i Østerrike. Byen har flere store bryggerier, og blant de mest kjente er Augustiner Bräu, med sitt klosterøl som fremdeles blir brygget av munker. Her får man servert friskt øl i marmorseidler, rett fra tretønnene ølet blir lagret på. Har man lyst på litt nærmere kjennskap til kunsten å brygge øl, kan man bestille en bryggertur, hvor hele gruppen får en innføring i ølbryggingens hemmeligheter.

Matopplevelser i Salzburg

En firmatur til Salzburg er mer enn bare øl, historie og musikk. Byen er også en symfoni for smaksløkene. Når man er her må man nesten prøve den søte spesialiteten, Salzburg Nockerl. Dette er en søt dessert som man ikke burde prøve seg på alene, denne delikatessen er skapt for å deles. Vil man ha en gastronomisk opplevelse uten sidestykke, tar man turen ned hos restaurant St. Peter Stiftskulinarium, hvor de har spesialisert seg på mat, drikke og gjestfrihet de siste 1200 årene. Her kan man nyte det absolutt ypperste av mat, drikke og opera i en surrealistisk atmosfære. Denne severdigheten er god nok grunn i seg selv til å ta turen til Salzburg.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt