Dresden

Firmatur til Dresden! Stille flyter Elben

Stille flyter Elben. Fra Tsjekkia til Hamburg, gjennom mange byer, men den vakreste av dem er Dresden. Og den mest myteomspunne. Her residerte forfengelige konger og her holdt noen av Europas viktigste kunstnere, arkitekter og vitenskapsfolk til. Sammen skapte de en by full av tiltrekningskraft

Historiske Dresden

Men Dresden er også byen som mer enn noen annen forbindes med meningsløs ødeleggelse. Da 2. verdenskrig nesten var over ble den historiske bykjernen praktisk talt utslettet i et av krigens største bombeangrep. Allerede i DDR gikk man i gang med å bygge opp igjen noen av de viktigste bygningene, og etter den tyske gjenforeningen har dette arbeidet fortsatt for fullt. Sentrum av Dresden gjenoppstår nå i fordums prakt, og er virkelig verdt et besøk.

Ta kontakt

Hva anbefaler vi av aktiviteter?

Bruk anledningen til teambuilding på tur i spektakulær natur. Gå i J.C.Dahls og de andre norske malernes fotspor, langs spennende stier og stiger i de kuperte sandsteins-fjellene langs Elben. Kjenn det i bena og nyt returen til vanns med en øl på dekk, til lyden av dampmaskin.

Ta teamet ditt på en vandretur i de fantastiske landskapene rundt Sächsische Schweiz, hvor naturskjønnheten gir en perfekt ramme for ettertanke og samhold. En firmatur til Dresden kan også innebære sykling langs de idylliske breddene av Elben, en reise gjennom både natur og kultur.

En by av kulturell og historisk storslagenhet for firmaturer

Når man legger en firmatur til Dresden, trer man inn i en by av uovertruffen kulturell og historisk storslagenhet. Byen, preget av sin storslåtte barokkarkitektur og rike kulturarv, tilbyr en dyptgående opplevelse for alle besøkende. På en firmatur til Dresden avslører hvert steg byens fascinerende historie, fra dens glansdager som et kongelig sete til den inspirerende gjenoppbyggingen etter krigen. Dresden, med sin blendende skjønnhet og evne til å kombinere fortid med nåtid, gjør enhver firmatur til Dresden til en reise gjennom historie og kultur.

Mat & drikke

«Har man ikke øl, har man ikke noe å drikke», ja det hevdet selveste Martin Luther. Han hadde bodd i dagens Dresden. På firmatur til Dresden burde man besøke en av de stemningsfulle kjellerlokalene, en Biergarten eller en mer eller mindre brun kneipe og nyt Weissbier, Schwarzbier eller noen av de mange lokale mikrobryggeri-spesialitetene. Spis typisk tysk: Bratwurst, Blutwurst, Mettwurst, saus og surkål eller rødkål med eple. Topp det med lekkert lokalt bakverk. Kort sagt; ha det trivelig i flott atmosfære.

Med restauranter for enhver smak, med førsteklasses museer og andre attraksjoner, med en dynamisk og variert utelivs-scene, med et kompakt og variert shoppingtilbud og med en rekke stilfulle hoteller, er en firmatur til Dresden komplett. Med andre ord en komplett reiseopplevelse – i en by stor nok til at du har masse attraktivt å velge blant, men oversiktlig nok til at du ikke mister oversikten.

Bli kjent med Dresden sammen med vår norske guide, hold kurs eller konferanse, ta en utflukt til Meissen, berømt for sitt porselen, eller til Moritzburg, kjent for slottet fra filmen «Tre nøtter til Askepott»

Dresdens historiske dybde

Dresdens historie er en mosaikk av prangende storhet og gjenfødelse. På en firmatur til Dresden vil ditt team få muligheten til å oppleve byens historiske hjerte. Besøk majestetiske landemerker som Semperoper og det imponerende Residenzschloss, som forteller historier om byens tidligere storhet.

Den rørende fortellingen om Frauenkirches ødeleggelse og gjenoppbygging fungerer som et kraftfullt symbol på håp og fornyelse. På en firmatur til Dresden blir man ikke bare vitne til historiske steder, men også til en by som har vokst og utviklet seg gjennom tider med utfordringer og forandring.

Og apropos jul;

Julefeiringen i Dresden er noe helt spesielt. Byens julemarked, kjent som Striezelmarkt, har en magisk atmosfære som fanger essensen av tradisjonell tysk jul. Tenk deg å vandre gjennom markedsbodene med et varmt krus med glühwein i hånden, mens du beundrer håndverk og julepynt laget av lokale kunstnere.

Byens gater og torg lyser opp i festlig glans, og skaper en stemning som er både hjertevarmende og oppkvikkende. For et firma som søker en unik juleopplevelse, tilbyr Dresden en sjelden mulighet til å kombinere teambygging med feiring av sesongens glede og tradisjon.

Hvis dere vil bytte ut julebordet med en tur utenlands er Dresden stedet – uten tvil. Med Tysklands eldste og nest største julemarked, med lokale tradisjoner i massevis og med et fantastisk konsert-tilbud, ligger alt til rette for en uforglemmelig opplevelse. Lyst til å prøve en annerledes destinasjon? Vi i Signaturreise og vår norske samarbeidspartner i Dresden hjelper deg gjerne. Ta kontakt med oss!

Ta kontakt med Emma for en hyggelig prat om denne reisen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt