Edinburgh

Firmatur til Edinburgh! En smeltedigel av kultur og historie

Byen kalles «Athen i nord»

Når du reiser på firmatur til Edinburgh vil du oppleve en vakker by som er delt i to. På den ene siden har du Old Town og på den andre, New Town. Siden 1437 har byen vært hovedstaden i Skottland. Byen kalles «Athen i nord», og er en smeltedigel av kultur og historie. Princes Street Garden ligger imellom, og skaper en vakker og sømløs overgang fra gammelt til nytt.

Ta kontakt

Alt som er spesielt og spennende med Skottland

Skottland er et land med en fascinerende og rik historie, noe som gjenspeiles i hvert hjørne av landet. Fra de majestetiske slottene som står som monumenter over tidligere æraer, til de gamle slagmarkene som forteller om heroiske kamper. Landets historie er ikke bare bevart i museene og ruinene, men lever også videre i de folkelige tradisjonene og fortellingene som fortsatt er en del av den skotske kulturen.

Skottlands natur er intet mindre enn spektakulær. Med sin ville og urørte natur tilbyr landet alt fra dramatiske fjellandskap i Highlands til idylliske innsjøer, kjent som ‘lochs’. Et besøk til Skottland er ikke komplett uten å ha sett Loch Ness, hvor det kanskje gjemmer seg mer enn bare vakker natur. Den skotske naturen er perfekt for både avslappende utforskning og adrenalinfylte aktiviteter, noe som gjør den ideell for et bredt spekter av opplevelser på firmatur til Edinburgh.

I Edinburgh finner du fantastisk historie, godt bevart arkitektur og lokale spesialiteter. Dette er en destinasjon som passer de fleste.

Området som i dag er Edinburgh har vært bebodd siden år 8500 før Kristus. Byen rommer alt som er spesielt og spennende med Skottland.

Med sin fantastiske historie, godt bevarte arkitektur og lokale spesialiteter i både fast og flytende form passer en firmatur til Edinburgh de fleste av oss godt uansett hva vi tiltrekkes.

Edinburgh Castle

Midt i byen, 122 meter over bakken på en utdødd vulkan, finner man det enestående bygget Edinburgh Castle. Deler av slottet kan dateres over tusen år tilbake, og var en gang i tiden hjemmet til kongefamilien. Når dere er på firmatur til Edinburgh er dette noe vi absolutt anbefaler og se.

Slottet er åpent for publikum, og her finner man blant annet de skotske kroningsregaliene på utstilling. Slottet er omringet av bratte fjellvegger og munner ut i « The Royal Mile», på en av sidene. Her får man et overblikk over Old Town og New Town som er verdt å se. Et annet fantastisk skue er fra toppen av Arthurs Seat i Holyrood Park.

The Royal Mile og UNESCO

Edinburgh er kjent for sin gotiske arkitektur. Det kan derfor være vanskelig å forstå at man ikke er med i en middelalderfilm når man vandrer ned The Royal Mile mot Palace of Holyrood House. Dette er stedet som har vært kongefamiliens residens i byen de siste syv hundre årene. På firmatur til Edinburgh slutter aldri de unike opplevelsene.

Byen har vært inspirasjon til utallige forfattere, noe du kan se og føle på når du reiser på firmatur til Edinburgh. Omgivelsene kan hevdes å ha vært inspirasjon for store verker som Sherlock Holmes, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Sjørøverøya og Harry Potter bøkene. Det er derfor langt ifra underlig at Edinburgh har blitt en av UNESCOs litteraturbyer.

Her kan man følge Harry Potter rundt i byen, og oppdage magien som J. K. Rowling lot seg inspirere av.

The Real Mary King’s Close

For de som foretrekker realiteten fremfor fiksjon, kan man finne et vell av opplevelser og ekte historier på firmatur til Edinburgh.

Bli med ned til The Real Mary King’s Close. Dette er stedet hvor man finner en hel by under byen, med smug, ganger og blindgater.

Det sies at da pesten kom til Edinburgh i 1645, tok den livet av halve byen og alle i The Real Mary King’s Close. Kanskje det er en av grunnene til at byen er sagt å være hjemsøkt?

Bli med på en gruppereise til Edinburgh og utforsk den mørke og overnaturlige siden av byen.

Følg etter en av de lokalkjente «spøkelsesjegerne»,  og lær mer om den blodige og mørke historien til denne storslåtte byen. Bli med under byen til avstengte katakomber og hemmelige smuglerruter. Om du tør, kan du også titte innom mørke kirkegårder og gjennom skjulte dører.

Kulinariske opplevelser

Edinburgh og Skottland har mye historie. Byen er på UNESCO liste over verdensarv, og har utrolig mye mer å by på. Mat står Skottenes hjerte nært, og det vises virkelig når man tar en titt på menyen.

Med lokale delikatesser som skotsk Angus, sjøkreps og fårekjøtt fra Highland på menyen, er valgmulighetene mange

I Haggisens hjemland, er det absolutt anbefalt å teste den spennende delikatessen Haggis. Skulle man ikke være i humør for skotsk mat, finnes det et uttall av restauranter som serverer alt fra kinesisk og gresk til indisk og fransk.

Skottland er verdenskjent for de edle, ravgule dråpene.

Her er det ikke langt mellom prisbelønte restauranter og Michelin-stjerner. Vil man ha noe godt i glasset, er en skvett whisky det opplagte valget. Dette fordi Skottland er verdenskjent for de edle, ravgule dråpene.

Kontakt oss og vi sender dere gode tips slik at dere kan oppleve en firmatur til Edinburgh!

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt