Alicante

Firmatur til Alicante! Lett å bli glad i

Vurderer du å legge firmaturen til Spania og Alicante? Allerede for 3000 år siden var byen ved Costa Blanca, på Spanias østkyst, en gresk handelspost. Byen og området rundt har vært bebodd de siste 7000 årene. Iberiske stammer, fønikere, grekere, kartagerne og romere har alle vært med å farge byen med sine særegenheter. Byen i dag er best kjent for sine kilometervis av hvite sandstrender og gastronomiske opplevelser.

Ta kontakt

Alicante ligger i Valenciaregionen og har opp gjennom historien vært en eksporthavn for vin, ris, olivenolje og appelsiner. Eksport er en sentral inntektskilde for byen også i dag. Byen eksporterer mer enn bare varer, her får man også fantastiske opplevelser.

Ved å legge din firmatur til Spania og Alicante vil dere ha muligheten til å velge endeløst mellom ulike aktiviteter og gastronomiske opplevelser. Av den grunn er byen den perfekte destinasjon for en firmatur dersom man søker den perfekte balansen mellom det late strandliv og aktiviteter, samt noen av Spanias beste smaksopplevelser. Byen har noe for enhver smak og for alles interesser.

Det sies at man ikke har sett Alicante før man har sett utsikten fra toppen av Santa Bárbara borgen.

Byens mest kjente severdighet ligger 166 meter over gamlebyen på Mount Benacantil. Santa Bárbara borgen ligger som en forsvarsbastion over byen. Borgen er en av de største i Spania og ble bygget av araberne i det niende århundre. For å komme til toppen har man to valg: Man kan ta den snirklete veien opp siden av Mount Benacantil, gjennom en av Alicantes vakreste parker som strekker seg fra gamlebyen og helt opp til slottet, L`Ereta park. Eller så kan man ta heisen opp til toppen og begi seg inn i hjertet av Mount Benecantil. Uavhengig av transportvalg er det en opplevelse i seg selv.

Byen på Costa Blanca kan skilte med noen av verdens kanskje vakreste strender. Midt i hjertet av Alicante finner man den mest populære sandstranden, Postiguet, hvor sanden er gylden og vannet turkisblått. Absolutt et perfekt sted for å roe ned og nyte livet. Hva med å kombinere det late livet i vannkanten med en runde golf? I Alicante lar det seg gjøre. Skulle dagene bli i det varmeste laget kan man ta turen til Coves del Canelobre, et spennende sted å utforske. Med den høyeste hvelvingen i Spania, minner hovedgrotten om en katedral.

Alicante har fått tilnavnet Costa Blancas mathovedstad, og det er ikke uten grunn. Når sulten melder sin ankomst kan man ta turen til Calle Castaños eller Calle Mayor

Begge er områder med utallige restauranter hvor man kan finne mye forskjellig. Hos de fleste restaurantene er det ris og sjømat som dominerer menyen, og det sies at det finnes over hundre ulike paellaoppskrifter i byen. Her er det bare å smake seg frem. Finner man risrettene arroz con costra eller arroz alicantino på menyen er det verdt å prøve. Begge rettene er regionale spesialiteter som man bare finner i dette området.

Vil man ha noe godt i glasset til maten er rødvinen Tinto Alicante et godt valg, Eller Moscato vinene Moscatel Alicante, for de som liker det litt søtere. Mange av byens restauranter stenger fortsatt dørene for siesta, så den beste tiden for større måltider er på formiddagen eller på kvelden. Tapasbarene er spredt ut over hele byen for de som vil prøve mange nye smaker, og flere av de har sin egen spesialitet som ikke serveres.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt