Krakow

Firmatur til Krakow! Vakker og pulserende

Med vakker arkitektur fra renessansen, barokken og gotikken vil du på firmatur til Krakow oppleve en herskapelig atmosfære som tar deg langt tilbake I tid. I tillegg kan du utforske et mørkt, men viktig kapittel fra nyere historie; andre verdenskrig.

En gang Polens hovedstad, og fortsatt den nest største byen med rundt 750 000 innbyggere.

Kraków har en rik kulturarv takket være den sentrale posisjonen byen har hatt innen vitenskap, kultur og handel. De vakre palassene, kirkene og herregårdene har sørget for at byen ligger på UNESCOs verdensarvliste, og gjør at byen regnes som Europas vakreste. Mange av disse byggene finner du i Stare Miasto; gamlebyen.

Ta kontakt

Wawel-slottet og Mariakirken er verdt å få med seg. Sistnevnte ligger like ved Hovedtorget i byen, der du også finner markedsplassen. Noe av det du vil oppleve på firmatur til Krakow er bodene som selger rav og krystaller. Litt spesielt tenker du? Da må du bare tenke på at turistene som reise til Norge møter boder med Troll og norske flagg. Ønsker du å shoppe mer, kan du fortsette ned handlegaten Florianska. Byen kan fint utforskes til fots, eller kanskje du vil ta en runde med hest og vogn?

Det kan også være verdt å vurdere et par utflukter når du er på firmatur til Krakow. Ca en times kjøring utenfor byen ligger saltgruven Wieliczka

Den har vært i drift siden 1200-tallet, og nede i de 300 kilometerne med gruveganger er det hogget ut gallerier med kunst, og til og med en hel katedral – St. Kingas Kapell. En annen utflukt man kan vurdere, er konsentrasjonsleiren Auschwitz, i byen Oswiecim. Dyktige guider tar deg gjennom en vond, men viktig del av vår nyere historie.

Tilbake i selve Kraków kan man besøke Oscar Schindlers emaljefabrikk, som i 2010 ble omgjort til museum

Museet viser hvordan jødiske familier levde under 2. Verdenskrig. Vi anbefaler også et besøk i den jødiske bydelen Kazimierz, der du finner spennende markeder med antikviteter og skinnvarer, og et blomstrende uteliv med barer og kafeer. Både i Kazimierz og gamlebyen åpnes stadig nye nattklubber, og Kraków kan også skilte med tre kasinoer.

Gamlebyen har et rikt tilbud av restauranter og bistroer. Noe som ofte fører til en stopp for forfriskninger. Det kan man kan unne seg på firmatur til Krakow, da prisnivået er relativt lavt sammenlignet med her hjemme.

Benytt anledningen til å sjekke ut polsk mattradisjon, med retter som rødbetesuppe og nasjonalretten bigos, som består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker. Det er også flotte gourmetrestauranter her, der du kan få fantastisk mat for en rimelig penge – prisnivået i Polen er mye lavere enn i Norge.
Vi skreddersyr gjerne en gruppetur for deg og ditt reisefølge med akkurat de opplevelsene dere ønsker å ha med dere fra vakre Kraków.

Vi lover at byen vil gjøre varig inntrykk på dere, og passer utmerket for kurs og konferanse og større events.

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt