Zell am See

Firmatur til Zell am See!

For deg som er glad i ski!

Drømmer du om å suse ned østerriske alper med vinden i håret, en isbre i sidesynet og en stor alpesjø rett foran? Da er Zell am See stedet for deg.

Ta kontakt

Zell am See er den perfekte destinasjonen for alle former av friluftsbaserte aktiviteter. Sommer som vinter, her får man det beste naturen kan by på. En firmatur med utendørsaktivitet i fokus, passer perfekt til denne delen av de østerriske alpene.

Byen som ble grunnlagt av munker, og senere ble okkupert av Napoleon, er i dag en yndet helårsdestinasjon. Byen ligger strategisk til rundt den dype ferskvannssjøen Zell og strekker seg ut mot fjellene som omkranser det hele. Med sine nesten ti tusen innbyggere, er byen liten i europeisk målestokk, men det gjør ikke omgivelsene mindre spektakulære. Ser man forbi denne østerrikske postkortsidyllen, kan man skimte en friluftsopplevelse man sent vil glemme.

Fra byen kan man se Schmittenhöhe, det de lokale kaller hjemfjellet, med sine 1965 meter med fart og moro. Med varierte nedfarter som spenner fra gøy til skremmende, kan man leke seg like godt med ski eller brett på beina, uavhengig av kompetansenivå.

I Zell am See finner man den storslåtte isbreen Kizsteinhorn, på 3000 meters høyde. Dette er stedet for de som ikke liker å måtte velge. På sommeren kan man ta fjellheisen fra bunnen av den grønne, frodige dalen opp til toppen av breen hvor snøen aldri smelter. Nyt en stille, solfylt og varm formiddag ved innsjøen i shorts, for deretter å ta på deg skiene og hjelmen, og ta heisen helt til toppen av breen hvor du kan leke deg i naturlig snø.

Vil man ta et avbrekk fra utendørsaktiviteter, kan man booke en gruppetur på Pinzgauer Lokal Bahn. Denne gamle jernbanen tar deg gjennom ulendt alpeterreng, hvor man kan oppleve de storslåtte alpene uten å gå et skritt. I den gamle bydelen i Zell am See finner man kirken Romanesque St. Hippolyte, som raver 36 meter over bakken. Ved siden av denne historiske perlen finner man et tårn som er datert tilbake til år 926. Dette tårnet huser det lokale historiske museet, hvor man kan få et sjeldent innblikk i den lokale historien og utviklingen av kulturen.

Etter en dag med mange aktiviteter, kan man unne seg noe godt å spise med god samvittighet. Lokale spesialiteter basert på sesongens råvarer står på menyen på byens mange spisesteder. Hva med å prøve en lokal spesialitet som kasnocken, dette er en smakfull ost og pastagryte av lokal Pinzgauerost. Retten er laget over åpen ild, og serveres gjerne sammen med en kald øl og en snaps. For de som ikke liker øl, treffer kanskje den lokale vingløggen spikeren på hodet. En firmatur til Zell am See overgår det meste!

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt