Hamburg

Firmatur til Hamburg! En skjult skatt som er lett å nå.

Ved elven Elbens nedre løp, hvor elven Alster renner inn fra nord og elven Bille renner inn fra øst, finner man Tysklands nest største by, Hamburg. Byen er kjent som «porten til verden» på grunn av sin rolle som utreisehavn for millioner av europeere på 1800- og 1900-tallet.

En av hanseatenes viktigste havner

Hamburg var i sin tid en av hanseatenes viktigste havner, og hoveddelen av Amerikahandelen til Europa kom via Hamburg. Havnen er byens hjerte, og på grunn av sin beliggenhet på vannet har Hamburg flere broer enn Amsterdam og Venezia til sammen. Her kan man bestille en båttur for å utforske byen fra elven og kanalene. Å snike seg forbi et gigantisk lasteskip på elven er absolutt en opplevelse i seg selv.

Ta kontakt

Hamburg er byen med alt

Hamburg er byen med alt, noe som gjør byen til en utmerket destinasjon for firmaturer og gruppeaktiviteter. Vil man oppleve noe ekstraordinært tar man Alter Elbtunnel fra 1911, som går under elven fra Landungsbrücken og over til andre siden. På motsatt side av elven, kommer man opp til utkikkspunktet Steinverder, hvor man får en spektakulær utsikt over havnen og byen som strekker seg innover i landet.

Byen er et arkitektonisk lappeteppe

Byen er et arkitektonisk lappeteppe på grunn av store bybranner og de alliertes bombinger under krigen. Derfor er det svært få gamle bygninger igjen, men blant alt det nye finner man noen skjulte skatter. St. Nikolaikirken er en av disse skattene, og står nå som et minnesmerke som den eneste av byens hovedkirker, som ikke ble gjenbygget etter krigen. Kirkespiret til St. Nikolaikirken står fortsatt, og de som ønsker kan ta heisen opp til toppen av spiret.

Speicherstadt er en av bydelene i Hamburg, hvor man tidligere fant fabrikker og lagerlokaler. I dag er denne bydelen Hamburgs kulturelle midtpunkt, fra teater til museer. Hamburg kan skryte på seg et rikt kulturliv med sine over førti teater og seksti museer, og ikke mindre enn to store fotballklubber: FC Hamburg og FC St. Pauli. Er man heldig og får tak i billetter til en kamp, bør man absolutt ta turen.

Hamburg er også hjemmet til et av verdens mest kjente red-light distrikt. På Reperbahn finner man alt fra levende musikk, musikaler og gledespiker til fine-dining, shopping, barer og nattklubber. Her finnes det meste, samlet i en lang gate.

Lokalbefolkningen er veldig stolte over sin matkultur, og selv om byen er en smeltedigel av nasjonaliteter og kulturer, har Hamburg egne lokale spesialiteter. En av de mest kjente spesialitetene er birnen, bohnen und speck, en gryte bestående av grønne bønner, pære og bacon. Til maten får man gjerne servert en Alsterwasser, en halvt-om-halvt blanding av øl og sitronlimonade, etterfulgt av bakverker franzbrötchen til dessert. Selv om det hevdes at hamburgeren har sitt opphav i Hamburg, så mener lokalbefolkningen at originalen frikadeller er å foretrekke. Om man mot formodning ikke vil ha birnen, bohnen und speck eller frikadeller, finnes det restauranter i alle klasser og smaker spredt ut over hele byen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt