firmatur til wien 1
BESTE TID Å REISE

Hele året

REISETID

2t 25 min

DIREKTEFLY

Oslo og Bergen


Wien

Pulserende og vakker

En moderne og pulserende millionby i et vakkert sammensurium av historiske byggverk og moderne arkitektur. Slik beskriver man best byen som i dag er hovedstaden i Østerrike. En firmatur til Wien er en opplevelse!

Wien er en av de viktigste kulturbyene i Europa og har siden middelalderen vært et maktsenter. Byen er derfor en ettertraktet destinasjon for urbanister som setter kunst, kultur, arkitektur, musikk og matopplevelser høyt.

Dag eller natt, det er alltid noe å finne på i Wien. Dette gjør byen til den perfekte destinasjon for firmaturer, uansett aldersgruppe, eller hvilke interesser man har.

Opplev Schloss Schönbrunn som i dag er mest kjent for sine spektakulære nyttårskonserter. Slottet var en gang i tiden hjem for makteliten, deriblant Napoleon Bonaparte. Få en guidet gruppetur gjennom slottet, og se hvordan eliten levde. I slottsparken utenfor finner man en av Europas beste dyreparker. I dyreparken har man kunnet komme nært innpå eksotiske skapninger fra hele verden siden 1752.

Spaser sammen med komponisten Mozart gjennom Ringstrasse. Her kan man oppleve kulturen og arkitekturen som dominerer byen, på nært hold. Bli med Mozart inn i Stephansdomen, den romersk-katolske domkirken midt i sentrum, hvor komponisten giftet seg, døpte sine barn og senere ble begravet.

Klassisk musikk er en av de mest kjente eksportvarene fra den østeriske hovedstaden, men klassisk musikk og opera møter i dag sterk konkurranse fra elektronisk musikk. Man kan nyte en klassisk opera eller operette på Statsoper, eller danse natten lang til nye, spennende elektroniske rytmer på en av byens utallige utesteder. I Wien lever det klassiske og det moderne i harmoni.

På en firmatur til Wien vil du oppleve mat tradisjoner, men på farten foretrekker lokalbefolkningen pølser i alle former. Stopp ved en Würstelstand og prøv en Frankfurter, en Bosna, eller kanskje en Borenwurst?

Spisesteder finner man i alle prisklasser. Skal man prøve noe tradisjonelt burde man smake på den østeriske nasjonalretten Tafelspitze, akkompagnert av en god, lokalprodusert vin.

Vil man heller ha det søte i livet, finnes det utallige kafeer og konditori. Når man først er i Wien er man nesten forpliktet til å prøve en ekte Sachertorte eller en Schwartzwaldtorte. Disse spiselige kunstverkene er en opplevelse man ikke burde være foruten.

Valuta: Euro
Språk: Tysk
Styresett: Republikk
Antall innbyggere: ca 1,8 millioner
Tidsforskjell: Ingen
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 220 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i storbyer flest


petter ramberg square

Ta kontakt med Petter for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: petter@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


firmatur til wien

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Wien!


Destinasjoner du kanskje vil like