firmatur til alicante
BESTE TID Å REISE

Hele året

REISETID

4t 45 min

DIREKTEFLY

Oslo, Stavanger, Trondheim, Tromsø, Bergen


Alicante

Send forespørsel

Lett å bli glad i

Vurderer du å legge firmaturen til Spania og Alicante? Allerede for 3000 år siden var byen ved Costa Blanca, på Spanias østkyst, en gresk handelspost. Byen og området rundt har vært bebodd de siste 7000 årene. Iberiske stammer, fønikere, grekere, kartagerne og romere har alle vært med å farge byen med sine særegenheter. Byen i dag er best kjent for sine kilometervis av hvite sandstrender og gastronomiske opplevelser.

Alicante ligger i Valenciaregionen og har opp gjennom historien vært en eksporthavn for vin, ris, olivenolje og appelsiner. Eksport er en sentral inntektskilde for byen også i dag. Byen eksporterer mer enn bare varer; den eksportere også opplevelser.

Ved å legge din firmatur til Spania og Alicante vil dere ha muligheten til å velge endeløst mellom ulike aktiviteter og gastronomiske opplevelser. Av den grunn er byen den perfekte destinasjon for en firmatur dersom man søker den perfekte balansen mellom det late strandliv og aktiviteter, samt noen av Spanias beste smaksopplevelser. Byen har noe for enhver smak og for alles interesser.

Det sies at man ikke har sett Alicante før man har sett utsikten fra toppen av Santa Bárbera borgen.

Byens mest kjente severdighet ligger 166 meter over gamlebyen på Mount Benacantil. Santa Bárbera borgen ligger som en forsvarsbastion over byen. Borgen er en av de største i Spania og ble bygget av araberne i det niende århundre. For å komme til toppen har man to valg: Man kan ta den snirklete veien opp siden av Mount Benacantil, gjennom en av Alicantes vakreste parker som strekker seg fra gamlebyen og helt opp til slottet, L`Ereta park, eller man kan ta heisen opp til toppen og begi seg inn i hjertet av Mount Benecantil. Uavhengig av transportvalg er det en opplevelse i seg selv.

Byen på Costa Blanca kan skilte med noen av verdens kanskje vakreste strender. Midt i hjertet av Alicante finner man den mest populære sandstranden, Postiguet, hvor sanden er gylden og vannet turkisblått. Absolutt et perfekt sted for å roe ned og nyte livet. Hva med å kombinere det late livet i vannkanten med en runde golf? I Alicante lar det seg gjøre. Skulle dagene bli i det varmeste laget kan man ta turen til Coves del Canelobre. Et nettverk av grotter hvor stalaktittene og stalagmittene hersker. Med den høyeste hvelvingen i Spania, minner hovedgrotten om en katedral.

Alicante har fått tilnavnet Costa Blancas mathovedstad, og det er ikke uten grunn. Når sulten melder sin ankomst kan man ta turen til Calle Castaños eller Calle Mayor

Begge er områder med utallige restauranter hvor man kan finne mye forskjellig. Hos de fleste restaurantene er det ris og sjømat som dominerer menyen, og det sies at det finnes over hundre ulike paellaoppskrifter i byen. Her er det bare å smake seg frem. Finner man risrettene arroz con costra eller arroz alicantino på menyen er det verdt å prøve. Begge rettene er regionale spesialiteter som man bare finner i dette området.

Vil man ha noe godt i glasset til maten er rødvinene Tinto Alicante et godt valg, Eller Moscato vinene Moscatel Alicante for de som liker det litt søtere. Mange av byens restauranter stenger fortsatt dørene for siesta, så den beste tiden for større måltider er på formiddagen eller på kvelden. Tapasbarene er spredt ut over hele byen for de som vil prøve mange nye smaker, og flere av de har sin egen spesialitet som ikke serveres.

Valuta: Euro
Språk: Spansk
Styresett: Monarki
Antall innbyggere: ca 330 000
Tidsforskjell: UTC+01:00
Tips: Service er som oftest inkludert
Elektrisitet: 230 Volt
Visum: Ikke påkrevd for norske statsborgere
Sikkerhet: Som i byer flest


Guro Farstad daglig leder

Ta kontakt med Guro for en hyggelig prat om denne reisen.

E-post: guro@signaturreise.no
Telefon: +47 73 95 00 00


firmatur til alicante

Få tilsendt en skreddersydd katalog & utforsk mulighetene for firmatur til Alicante!


Destinasjoner du kanskje vil like