En firmatur til Ringsaker, stedet som har en rik historie og et kulturlandskap som innbyr til historiske vandringer

Ringsaker er en folkerik kommune i Innlandet fylke. Den største byen er Brumunddal, også kalt «Dala». Den mindre byen Moelv ligger ved utløpet av Moelva og ved Mjøsas østre bredd. Den største kommunen er Stor- Elvdal, og her er de kjent for å ha landets største elger! Det høyeste fjellet i kommunen er Gravskardhøgda, 1767 meter.
Langs vest siden av Mjøsa finner vi Østre Toten, og her er det store jordbruks kommuner. De har et rikt historie- og kultur landskap som innbyr til historiske vandringer. Her leier vi inn lokalkjent guide for gruppen på din neste firmatur til dette området. Dere vil også få fantastiske matopplevelser, da de er kjent for god og kortreist mat.

Aktiviteter i Ringsaker

I Ringsaker kan vi anbefale ulike aktiviteter. På vinters tid er det moro å prøve Husky Tour for å kjenne på spenning og få et adrenalin kick. Det er også flott på Sjusjøen ski senter med løyper for ulike nivåer. På høst eller sommers tid er det mange fine aktiviteter på Mesna. Det kan nevnes ridning, elvepadling, langbueskyting og fine turer i lett terreng. Det finnes også en klatrepark på Helgøya med aktiviteter som er morsomme og passer til teambuilding.

Kajak | aktivitet | ringsaker | firmatur

Kajakk padling er populært, og her kan vi foreslå å ta en tur på Mjøsa i fine omgivelser. For de kultur og historie interesserte, anbefaler vi Tolvsteinringen i Moelv der man ser spor fra fortiden. Prøysenhuset vil også være interessant for mange å se, der forfatter og visekustner Alf Prøysen ble født og vokste opp.

Ting å gjøre i Ringsaker

Hva med en lunsj konsert med de kjente musikerne Solveig Johansen og Sigrid Jørstad? De kan presentere et variert program med folketoner, nyere musikk og lett barokk musikk.
Ringsakeroperaen er en av landets ti distrikts- og region operaer, og de har den store hoved oppsetningen i november hvert år.Dette er en opplevelse å få med seg, og anbefales på neste firmatur til Ringsaker. Operaen ble etablert i 1979, og er av mange opera elskere kjent som stedet der det oppleves en operafest hver høst.

 

Ringsaker opera | firmatur | opplevelse | underholdning


HISTORISK HAGEVANDRING PÅ HOVELSRUD GÅRD

Hovelsrud Gård på Helgøya blir du tatt tilbake til 1840-tallet. Hagen er blitt tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen i 2012, og Europas nostra Award for 2014. Gården er kjent for sin økologiske kylling, som har fått stempelet «best i test» Hageanlegget er fantastisk vakkert med bærhekker, frukttrær, lysthus og fontener. Denne gården går under benevnelsen «historiske hager». Det er mulig å ta en storgårds safari, og den starter med storgårder på Helgøya.
En annen perle ved Mjøsa er Hoel Gård. Denne herregården blir på folkemunne kalt «Norges Toscana», og her produseres det kylling, korn, frø og potet. En nydelig gård som baserer seg på turisme. Kanskje noe for din neste firmatur?

PRØYSENHUSET

Huset som Alf Prøysen ble født og oppvokst i er godt bevart, samtidig som arkitektkontoret Snøhetta har tegnet «Prøysenhuset» , som er et nasjonalt kulturhus og ligger i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen. Arthur Buchardt har garantert at det nye Prøysen huset overdras Ringsaker kommune helt gjeldfritt, så det er en hyggelig gest. I Prøysenhuset ser vi hvordan liv og virke var, og den tids aktiviteter er tilpasset besøkende. Det er kanskje spesielt jul i Prøysenhuset som er populært, der barn kan være med på juleverksted og forteller stunder. Den populære ærekafe Julie, som har fått navn etter Alf Prøysen sin mor, er en populær kafe med tradisjonsrike retter. Stadig nye gjester kommer på besøk, og hans fødselsdag den 23.juli er en populær dato å gjeste Prøysenhuset.

Hva med å leie Skibladner til årets firmatur? Dette blir garantert en snakkes på kontoret i etterkant

Skibladner | Signaturreise | Båtleie | Firmatur
Firmatur til innlandet | Skibladner | Signaturreise | Innlandet | Båt
Hoel-Gard-DH-04317
Det serveres god mat og drikke underveis. Her knyttes bånd på tvers av avdelinger. Stemningen på disse turene blir som oftest veldig god

Et utvalg av noen anbefalte hoteller i innlandet

Herangtunet-DH-02110
Granavolden-Gjastgiveri-DH-04921
Herangtunet-DH-02111_1920
1 - Fjelltur-DH-00446
På firmatur til innlandet kan du nyte fine hoteller i kombinasjon med god mat og drikke

Andre destinasjoner i Norge du kanskje vil like:

firmatur til lom og jotunheimen

Lom

Hva med en naturopplevelse i Lom i kombinasjon med gode aktiviteter og mat laget av selveste Arne Brimi?

hesteridning | gjøvik | på firmatur til Gjøvik | Signaturreise

Gjøvik

En firmatur til Gjøvik lar deg oppleve vakkert landskap fra Hesteryggen, god mat og drikke

Kajak | aktivitet | firmatur til ringsaker | firmatur

Ringsaker

Hvorfor ikke legge neste reise til Ringsaker med aktiviteter som; ridning, elvepadling, langbueskyting og fine turer i lett terreng

Aktivitet | firmaur til Lillehammer | Downhill | firmatur

Lillehammer

Aktivitetsbyen Lillehammer er et godt egnet reisemål for deres neste firmatur. Les mer om denne sjarmerende byen her


Tenker dere på firmatur, jubileumstur, kurs eller konferanse til noen av disse regionene på innlandet?

Om dere ønsker en tilrettelagt tur til Innlandet, så tar vi gjerne en prat med dere for planlegging bestilling og gjennomføring av turen så optimalt som mulig.Vi har lang erfaring i å skreddersy arrangement, slik at du skal slippe å tenke på alle detaljer samt gjennomføringen.
Der har vi folk på stedet som tar imot dere, ligger et hode foran i programmet slik at dere hele tiden får en flyt i det som skal skje. Vi sørger for transport, guider, overnatting, måltider, aktiviteter, konferanserom og det som trengs.
Fra en lystig konferansier til et morsomt stand-up show. Fra fysisk til kulturelle, eller ulike nedpå aktiviteter. Ta kontakt med oss hvis du ønsker forslag til deres neste firmatur
Firmatur til innlandet? Ta kontakt med oss


Ta kontakt og vi sender deg forslag til destinasjon for deres neste firmatur!

firmatur tips firmatur Svalbard