Vestlandet

Firmatur til Vestlandet – mektige opplevelser som bergtar alle!

Opplev vakre Vestlandet; den spektakulære vakre delen av Norge der trange fjorder, høye fjell og hav møtes. Fosser, isbreer og høye tinder gjør deg stum av beundring, og naturen bergtar de fleste og blir en opplevelse for livet.
Verdens smaleste fjord, Nærøyfjorden, ligger i Sogn og Fjordane. Og sammen med Geirangerfjorden er disse på UNESCOs verdensarvliste. Og den lengste fjorden, Hardangerfjorden finner du også i samme fylke.
Ta kontakt

Noen av våre destinasjoner på Vestlandet:

Bergen

Vestlandets største by og naturlige senter, Bergen, er en vakker by som er verdt å besøke. De berømte attraksjonene som Bryggen, Fisketorvet, den gamle delen av Bergen er noen av severdighetene du bør få med deg.
Naturen rundt byen er variert, med fjell og fjorder samt en nydelig skjærgård. Så her er det fine muligheter for topptur og varierte aktiviteter både på fjord og fjell.

Les mer om firmatur til Bergen her

Flåm

Innerst i Aurlandsfjorden finner du den vakre bygda Flåm. Det er bare noen hundre innbyggere her, men de trekker tusenvis av turister hvert år.
Togreisen med Flåmsbana fra Flåm til Myrdal er en opplevelsesrik togreise med spektakulær natur. Stegastein utsiktspunkt, 650 meter over Aurlandsfjorden gir en fenomenal utsikt over Aurlandsfjorden, så hit opp er det verd å ta en tur.
Er du mer interesssert i luftige opplevelser kan du ta Flåm Zipline, den lengste ziipinen i norden! Ellers er de kjent for gode bakervarer fra Flåm bakeri, og er du mer interessert i noe å drikke, kan du ta en tur innom Flåmsbrygga og smake en Ægir øl.

Hardanger

Hardanger er kjent for sine naturskjønne områder, to nasjonalparker, den fantastiske utsikten over Hardangerfjorden, nasjonale turistveier, fjorder, fosser og isbreer.
Mange mener dette et et av de vakreste områdene i hele Norge. Naturen kan brukes med mange ulike og spennende aktiviteter. En populær rute er turen til Trolltunga; Via Ferrata til sykkel og fot turen til Trolltunga.
Der ventes det en spektakulær utsikt over Hardangerfjorden og det føles som å sveve i løse lufta på tuppen av Trolltunga.
Turene er varierte i lengde og vanskelighetsgrad, det er viktig å ha med seg kjentmann for å trygge turen og få den lokale kunnskapen langs ruten. Dette løfter turen og gir en ekstra trygghet i dramatisk og vakker natur.
Norsk Natursenter i Hardanger er en attraksjon og et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø. For å få sett dette vakre området på kort tid, så er et godt tips å starte turen fra Bergen med Bergensbanen til Voss.
Så fortsetter turen med buss fra Voss til Ulvik. I og med at denne delen av landet er som en stor frukthage, så er det en opplevelse å besøke frukt og Sider ruta i Ulvik.
Folk har besøkt denne delen av landet i mange hundre år, noen av hotellene har historie 300 år tilbake og drives enda.

Hardangerfjorden

I dette unike natur området, er det et eldorado for ulike aktiviteter. Vi kan arrangere kajakk padling i Hardangerfjorden med kjentmann, en mere fartsfylt tur i form av en rib safari, og vil du ha en rundtur kan vi leie en båt for fjord cruise.
Det kan være en av de beste måtene å se området på; fra fjorden. Da vil mange og mektige inntrykk oppleves på en dags tur.
En fantastisk opplevelse er også «Trolltunga sunset/ sunrise» der solnedgang og soloppgang fra toppen av Trolltunga gir et fantastisk skue.
En annen mektig opplevelse er turen opp til Vøringsfossen for å se fossen stupe ned i Hardangerviddaplatået.
En spennende tur i vilt landskap, der vannet fra fossen er så nære at den treffer deg. Landskapet her er fult på høyde med hva de har i Nord Norge
På tur i dette området, vil mange besøke Norsk Natursenter Hardanger. Et opplevelsessenter for norsk natur, klima og miljø.
I år kan vi oppleve Norge og bytte ut Chamgagne i Frankrike med Sider fra Hardanger. Den eneste frukt- og Siderruten i Norge finnes i Ulvik i Hardanger.
Her er det tre gårder som produserer eplemost, Sider, brennevin, lammekjøtt, eplesidereddik, moreller og epler. Bli med på Siderfestivalen i Hardanger der du kan få prate med proffesjonelle og smake på gode drikker.
På lik linje med merkevaren Champagne, er Sider fra Hardanger blitt en lovbeskyttet merkevare.
Målet må være å få nordmenn til å kjøpe Sider på barene i Norges byer.
Hva med en Sider safari med cruisebåt i Sørfjorden? Da kan du besøke en eller flere Sider gårder eller smak deg gjennom den naturskjønne frukt- og Sider ruta i Ulvik.
Dette blir garantert en koselig dag på fjorden på neste firmatur til Vestlandet.
Vi må bygge opp stolthet rundt de gode råvarene som finnes i landet vårt, da Norge produserer mange råvarer i verdensklasse.
I dette området er det fokus på epler, plommer, moreller av høy kvalitet som er bare noen få av mange eksempler på unike råvarer.
Distriktet er opptatt av å lage gode nærings aktiviteter; så her har de kurs og omvisninger, Sider-og øl smaking som aktiviteter. I høysesong gjennomføres dette flere ganger hver dag.

Sognefjorden

En av Norges største turist attraksjoner og som er på UNESCOs verdensarvliste er Sognefjorden. Fjorden er omgitt av høye og mektige fjell og er Norges både lengste og dypeste fjord.
Så vil du oppleve natur som regnes som verdens vakreste, så er dette stedet å besøke. Du kan også godt krysse av for Urnes stavkirke i Luster kommune.
Denne er fra helt tilbake til år 1130. Innerst i Aurlandsfjorden ligger den lille bygda Flåm. Det er få innbyggere, men desto flere turister kommer hit for å oppleve naturskjønne områder og rå natur opplevelser.
Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen ligger i Jotunheimen Nasjonalpark, og er et av de mest populære fjell partiene i Norge. Vil du derimot ha litt mer av frodige daler, fjordarmer og små grender, bør du legge turen til Balestrand. En opplevelse som vil bli husket i lang tid.
På neste firmatur til Vestlandet kan Balejazz helga i mai være verd et besøk. Vi tilrettelegger for deg og din bedrift på beste måte.

Aktiviteter og utflukter i Sognefjorden

Liker du å gå i trapper? Da har vi funnet stedet for deg på din neste firmatur til Vestlandet, nemlig de to trappe turene de har i Høyanger.
Eller du kan gå i Utladalen i Årdal for å komme til Vettisfossen, som faktisk har Nord-Europas høyeste uregulerte frie fossefall på 275 meter.
Dette er mektig å stå på nært hold å se på! Er du glad i å gå på tur, kan vi også anbefale Molden, Keipen, Aurlandsdalen og Kongevegen. Dette er noen av Sognefjordens mest berømte vandre turer.

Idylliske fjordbygder

I dette området i Norge er det så utrolig mange idylliske steder å besøke. Av de mest poulære kan vi nevne Vikøyri, samt Solvorn med sitt berømte Walaker Hotel som er over 300 år gammelt.
Vakre Balestrand og Lærdalsøyri, bygda der kystfolket møter fjellfolket fra gammelt av og var et handelssenter. Helt innerst i Sognefjorden ligger Årdal

Hoteller

I og rundt Sognefjorden finner vi noen av de mest staselige trehotell, blant annet Wallaker Hotell som er Norges eldste.
Dette området har mange flotte hoteller som er godt drevet. Vi organiserer neste firmatur til Vestlandet for deg og finner enten et boutique hotell eller et annet sjarmerende sted som passer din gruppe.

Isbreer

Hvis dere vil gjøre noe helt spesielt på den neste firmatur til Vestlandet, kan dere bli med på brevandring på den største isbreen på det Europeiske fastlandet; Jostedalsbreen.
Vi leier inn brefører, så sikkerheten er i høysete. Dette kan bli en rå opplevelse som mange vil huske på lenge!
Det finnes også andre breer i området, som Nigardsbreen og Flatbreen.

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt