5 gode grunner til å dra på ferietur

Sosialt samvær etter covid-19 bør ha en høy prioritet

Hvordan står det egentlig til med de ansatte? Mange kan ha fryktet både permitteringer og jobb. Samtidig som hjemmekontor kan ha tæret på både det psykiske og fysiske. Her har dere en gylden mulighet å komme tett på de ansatte i en uformell setting.

Ansatte som leverer både forventer og bør belønnes

En firmatur gir dere en «win win» situasjon. Det er øknomisk gunstig, man bygger en sunn bedriftskultur og du har en mulighet til å komme tett på de ansatte

Du gjør bedriften din attraktiv

En firmatur er en såpas positiv opplevelse at det vil snakkes om det i sosiale settinger. Det vil på sikt være med å tiltrekke seg dyktige kandidater.

Lojalitet og det lille ekstra.

Ansatte som føler seg sett og verdsatt gir tilbake i form av lojalitet og energi til å ta et ekstra tak når det er behov.

Mindre sykefravær.

Det er bevist at en arbeidsplass som skaper trivsel for sine ansatte fører til bedre helse og mindre sykefravær. Mange kan være opptatte av kostnaden på en firmatur. Men hva er egentlig kostnaden av å ikke arrangere noe sosialt for de ansatte på sikt?

Den neste trygge firmatur lager vi for deg!

Stort eller lite, på hjemmebane eller i form av en reise, en dag eller flere dager, kort eller langt. En gruppetur i Norge gir deg og ansatte det påfyllet som trengs. Len deg godt tilbake og la profesjonelle sette sammen aktiviteter som passer for dere.

Inspirasjon + + Ta kontakt